Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

kirjoittama Addoptoitu. Eli ei niin yksinkertainen vastaus lapsettomuuteen mitä tälläkin palstalla tarjotaan.

Sivut

Kommentit (57)

etteikö adoptiolapsella voisi olla ongelmia johtuen adoptiosta. Mutta jos vastakkain ovat laitos tai vanhemmat, jotka halauavat adoptoida oikeista syistä, niin useimmissa tilanteissa jälkimmäinen on parempi vaihtoehto. Huolimatta siitä että uudet vanhemmat asuvat toisella puolella maapalloa.Pitää myös muistaa, ettei ongelmien synty ole mitenkään yksioikoista. Ihan varmasti juurettomuus vaikuttaa ja herättää kysymyksiä, vaikeita kriisejäkin. Mutta toisaalta ei voi tietää, minkälaista elämä olisi ollut ilman tapahtunutta. Olisiko isoja ongelmia tullut, olisivatko ne jopa pahempia, kuinka paljon ongelmat johtuvat juuri adoptiosta? Ihmisellä on tapa etsiä syitä ongelmilleen. Adoptoidun on helpompi löytää ne adoptiosta, avioerolapsen vanhempien avioerosta jne. Silti ongelmien syntyyn voi vaikuttaa paljon muukin, mitenkään perhetaustan merkitystä vähättelemättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Adoptio on nyt trendikästä, yhä useampi haluaa näyttää kuinka me nyt ollaan niin muotitietoisia ja hyviä ihmisiä, että adoptoidaan jne. Angelina Jolien lasten ostamisvimma ympäri maailmaa vaan lisää tätä adoption muotiutta.
teini-ikään mennessä kokenut adoptiota ja molempien adoptiovanhempien kuolemaa... Taitaa olla todella poikkeuksellinen ja rankka tapaus. Silti Anu tuntuu olevan suht tavallinen tyytyväinen ihminen.

Vuosien varrella monissa köyhissä maissa on tapahtunut vaikka mitä, mutta Suomen adoptioissa ei siksi ole ollut ongelmia, että lapsista ei makseta. Kun lapsista ei makseta, heitä ei osteta eikä myydä.Epärehellisiä lastenkoteja ja viranomaisia on maailma pullollaan, mutta onneksi Suomeen tulevat lapset tulevat kontakteista, joissa lapsilla ei voi ansaita rahaa. Suomeen ei voi adoptoida omin päin rahatukon avulla, vaan adoption hoitaa joko Helsingin kaupungin sosiaalivirasto, Interpedia tai Pelastakaa lapset. Nämä tahot eivät maksa lapsista, ja kohteet on valittu huolella muutenkin siten, että adoptio on sekä Suomen että kohdemaan lain mukainen.Ja toinen juttu. Jos lapsi on adoptoitu esim. 2 kuukautisena kuten serkkuni, mitä sellaista hän on oppinut kulttuuritaustastaan, joka estäisi häntä sopeutumasta uuteen kulttuuriympäristöön? Enemmänkin ongelmana on varhainen hylkäyskokemus, kuin kulttuuritausta. Ja miten adoptoitu lapsi eroaa esim. Suomessa asuvan ulkomaalaisen vanhemman lapsesta kuin juuri hylkäyskokemuksensa vuoksi? Jos siis ongelmat jostuvat ihonväristä tms, ei kannata puhua kulttuuritaustasta. Ja näihin ongelmiin törmäävät nykyisin yhä useammat suomalaiset lapsetkin, koskapa monikulttuuriset avioliitot yleistyvät.En siis kiellä, etteikö adoptiolapsilla olisi traumansa, mutta ne kannattaa erottaa erilaisuuden ja muiden ihmisten suvaitsemattomuuden aiheuttamista ongelmista, joita siis on muillakin kuin ulkomailta adoptoiduilla.

80-luvulla kansainvälinen adoptio oli Ruotsissakin suhteellisen uusi asia. Ja on vieläkin. Jatkuvalla kehittämisellä ja adoptioprosessin ammattilaisilla pyritään nimenomaan karsimaan tuollaiset pois. Se vain ei valitettavasti käy hetkessä.

' vahvojen mielipiteiden' ihmisiltä, minkälaista kokemusperäistä tietoa teillä on adoptiosta? Adoptioon liittyviin mielipiteisiin omilla kokemuksilla on valtavan iso vaikutus. Usein sitä selkeämpi mielipide, mitä vähemmän omaa kokemuspohjaa. Kuten monessa muussakin asiassa.Minulla on kolme tuttavaperhettä, joissa adoptiolapsi. Olen käynyt adoption vaihtoehtona läpi kun kuulin, etten voi saada lisää lapsia. Päädyin kilteiseen kantaan. Lisäksi toinen vanhemmistani on adoptoitu aikaan, jolloin adoptiotausta usein salattiin lapsilta. Nämä kokemukset ovat opettaneet, etten edes halua muodostaa mustavalkoista mielipidettä asiasta.

Vierailija:

Lainaus:

mutta Bradin kanssa piti heti vääntää lapsi, että pääsee kehumaan, että hänellä on Pittin lapsi jne. jne.
vääntäisitko sinäkin lapsen maailman sen takai että on Pittin lapsi?tai ehkä nyt minäkin väänsin lapsen maailmaan sen takia että voisin sanoa ' aviomieheni' lapsi!

Sen sijaan vanhempien kuolema on usein paljon pahempi juttu esim. 5-vuotiaalle, josta asiasta jää muistoja, kun esim. joku vastasyntynyt lapsi, joka hylätään vaikkapa sairaalaan ei muista siitä mitään eikä hänelle jää mitään traumaa.Vierailija:

Lainaus:


tiedostamattomaan muistiin. Kuvitteletko, että lapselle voi tehdä ennen varsinaisen muistin kehittymistä mitä vain, ilman että jälkiä jää? Mietipä toistamiseen.

vaihtoehtona sille, että lapseni asuu nyt rakastavassa ja huolehtivassa perheessä, maassa jossa terveydenhuolto toimii, eikä ruoka lopu kesken...Lapseni asuisi yhdessä maailman köyhimmistä maista, jossa naisen keskimääräinen elinikä on n. 40-vuotta. Hän asuisi lastenkodissa, jossa asuisi 60 muutakin pientä lasta. Kyseisen lastenkodin lapsistä reilusti yli puolet kuolevat joko nälkään tai tauteihin parissa vuodessa.

Lapseni kärsisi jatkuvaa nälkää, saisi ainoastaan ruoaksi maissivelliä, 3 lautasellista päivässä, ei sitäkään, jos sato huono.Kun lapseni tuli luokseni, hän söi ja söi, niin paljon kun ruokaa olisi antanut. Kesti useamman kuukauden, että hän ymmärsi että ruoka ei syömällä lopu.

Hänellä oli myös eräs sairaus (jota ei aikaisemmin tiedetty), jonka oireilu alkoi 2 viikkoa luokseni tulosta. Ilman sairaalahoitoa hän olisi kuollut viikossa : (Ja vieläkö joku on sitä mieltä, että tärkeää, että lapset pysyvät omassa kulttuurissaan? Silläkö ei sitten ole mitään merkitystä, että siellä heidän elinikänsä olisi hyvin lyhyt ja elämänlaatu huono, sairauksia ja jatkuvaa nälkää : (( ????

siitä, että avustaa pitäisi ensisijaisesti paikan päällä, ei tehdä lapsilla rahaa tai repiä heitä ehdointahdoin vieraaseen kulttuuriin.Mutta se nyt vaan ei toteudu todellisuudessa. Pitäisikö silti pysäyttää koko adoptiotoiminta? Luuletko todella, että vapautuvat voimavarat ja raha oikeasti suuntautuisivat paikallisten ihmisten auttamiseen? En tiedä mistä olet saanut tietosi lasten olosuhteista, mutta ne eivät valitettavasti ole kaikkialla noin hyvät.Hyvä että ollaan pääsemässä maailmanpelastamis-mentaliteetista ja puhutaan myös adoptiolasten ongelmista. Mutta jos ihan oikeasti ajatellaan lasten elämänkulkua alkuperäisessä maassa niin monelle adoptio on kuitenkin parempi vaihtoehto. Näistä kahdesta olemassaolevasta vaihtoehdosta.T.2

Adoptio on nyt trendikästä, yhä useampi haluaa näyttää kuinka me nyt ollaan niin muotitietoisia ja hyviä ihmisiä, että adoptoidaan jne. Angelina Jolien lasten ostamisvimma ympäri maailmaa vaan lisää tätä adoption muotiutta.

ovat tasapainoisia, normaaleja ihmisiä. Kerran entisen työkaverin tytär adoptoi mustan Afrikasta lapsen ja tämä " isoisä" sanoi sitten että " sillä on sitten helppo harjoitella niinkauan kunnes saa oman lapsen" . Järkyttävää! Mutta minä uskon että tytär oli tässä tapauksessa muutenkin huomattavasti fiksumpi kuin isänsä.Minulla ei ole lapsia, mutta haluaisin kovasti adoptoida lapsen mieluimmin kuin itse tekisin, en aio synnyttää itse lapsia. Mutta jos avikka en saiskaan adoptoida, olen mieluiten lapseton.

En tiedä miksi lasten hankinta on muutenkin mielestäni jotnekin sanoisinko vastenmielistä. Mieheni sanoo että hänen puolestaan lapsia ei tartte hankkia ollenkaan, vaikka hänkin työskentelee lasten parissa niin mikään must se ei meille ole. Ihan hyvä niin...

adoptoidut.Adoptioon ryhtyvä tietääkin nykyisin, että adoptio ei ole sama asia kuin biologisen lapsen hankinta. Adoptiossa tulee kohtaamaan aina sen, että lapsi on kerran menettänyt jo vanhempansa ja joutunut uuteen ympäristöön. Jos luulee, että tämä ei jätä ihmiseen jälkiä, on parasta korjata näkemyksiään.Työpaikan sääntöjä ei osannut noudattaa ja teki vaan oman mielensä mukaan kaikki jutut.

Mulla meni maku silloin siitä ihmisestä.

Varmasti nämä adoptio kuviot ion niinkuin hän kirjoittaa ,muttamun on vaikea ottaa sitä ihmistä todesta.

Osa lastenkodeista nimittäin maksaa " löytäjälle" palkkion siitä että hän vie lapsen lastenkotiin eikä jätä kadulle kuolemaan. Tämä innostaakin sitten joitakin varastamaan lapsia. Vaikka kuinka suomalaiset olisivat rehellisiä ei heillä koskaan ole 100%:sta varmuutta että lapseen ei liittyisi epäselvyyksiä.Vierailija:

Lainaus:


Vuosien varrella monissa köyhissä maissa on tapahtunut vaikka mitä, mutta Suomen adoptioissa ei siksi ole ollut ongelmia, että lapsista ei makseta. Kun lapsista ei makseta, heitä ei osteta eikä myydä.Epärehellisiä lastenkoteja ja viranomaisia on maailma pullollaan, mutta onneksi Suomeen tulevat lapset tulevat kontakteista, joissa lapsilla ei voi ansaita rahaa. Suomeen ei voi adoptoida omin päin rahatukon avulla, vaan adoption hoitaa joko Helsingin kaupungin sosiaalivirasto, Interpedia tai Pelastakaa lapset. Nämä tahot eivät maksa lapsista, ja kohteet on valittu huolella muutenkin siten, että adoptio on sekä Suomen että kohdemaan lain mukainen.Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat