Seuraa 

Olisin kysynyt onko kellään imettäjällä Mirtatsapiini masennuslääkettä? Omalääkäri määräsi tämän lääkkeen ja pakkausselostuksessa lukee: "Mirtatsapiinin käyttöä imetysaikana ei suositella." Kysin lääkäriltä jo vastaanotolla, että saako lääkettä varmasti käyttää imettäessä ja vähän epävarmasti lääkäri sanoi, että saa käyttää. Ihan luottavainen en nyt osaa olla. Omalääkäri on lähellä eläkeikää ja onkohan ihan perillä tästä asiasta...Jos jollakin tämä lääke on niin onko lääkäri mitään sanonut sen käytöstä imetettäessä? Mikä annostus on muilla? Mulla on nyt 30 mg.

Kommentit (4)

mirtatsapiinia minulla (on joskus ollut ja pakko varoittaa lihomis-sivuvaikutuksesta, tekee sitä niin monelle, olen lukenut, kuullut ja nähnyt, mutta se on nyt tässä viestissä sivuseikka) Teratologiseen tietopalveluun kannattaa soittaa aina, kun on mietinnässä lääkkeet ja imetys tai raskaus. Sieltä olen ainakin minä saanut asiantuntevaa neuvontaa ja ystävällistä palvelua. Saa olla ihan nimettömänä ja soittaa mistä vaan, vaikka onkin HUS:in alaisuudessa."Teratologinen tietopalvelu on koko maan kattava puhelinpalvelu. Yhteyttä voivat ottaa raskautta suunnittelevat tai jo lasta odottavat vanhemmat, terveydenhoitohenkilökunta, apteekit ja terveydenhuollon viranomaiset. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy.* puh. (09) 471 76 500

* kyselyihin vastataan arkisin klo 9-12Hedelmällisyyteen tai sikiöön vaikuttavista aineista saa tietoa Teratologisesta tietopalvelusta, joka siirtyi vuoden 2005 alussa Väestöliitosta HUS:n Myrkytystietokeskuksen alaisuuteen. Vastaavia keskuksia on perustettu useaan Euroopan maahan, mutta Pohjoismaista Suomi on toistaiseksi ainoa, jossa tällainen tietopalvelu toimii. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy.Teratogeeneillä tarkoitetaan ulkoisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen tai kehittyvään alkioon tai sikiöön. Tällaisia voivat olla äidin käyttämät lääkkeet, äidin infektiot ja rokotukset, sekä erilaiset ympäristöaltistukset (esim. kemikaalit ja säteily). Ulkoisten tekijöiden aiheuttamat sikiövauriot ovat potentiaalisesti estettävissä.Käytössä olevaan tutkimustietoon nojautuen arvioidaan tapauskohtainen riski, ja tämän pohjalta voidaan neuvoa vanhempia tai äitiä hoitavaa lääkäriä. Teratologinen tietopalvelu ei puutu äidin, raskauden tai lapsen hoitoon eikä määrää lääkkeitä. Palvelu antaa vain tietoa jonkin ulkoisen tekijän sikiövaikutuksista. Neuvonnan lisäksi palvelu kerää ja tuottaa tietoa eri lääkkeiden vaikutuksista raskauden ja imetyksen aikana."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soittelen tuonne ja kysyn asiaa.Ja se sivuseikka; vai lihottaa! Tarkoittanee, ettei tästä raskauden jälkeisestä pömpöstä mahasta pääse eroon. Pitänee ostaa isompia housuja. Ja pitäisköhän luopua karkin syönnistä...

lääkäri mietti tarkkaan ja otti selvää tuosta imetysasiasta. sitä ei imetysaikana suositella koska haittavaikutuksia ei tiedetä varmasti,tai sitä ei ole tutkittu riittävästi.

minulla käyttöaika oli joitain kuukausia,eikä joka päivää,ja kun minulla hoidettiin unettomuutta oli määrä puolikas eli 15mg.

pitempään käyttöaikaan lääkäri ei voinut sitä "suositella" koska siitä ei ole tietoa.

ei lääkäri varmaan voi sanoa juuta eikä jaata,suositella,joskaan se tuskin vaaraksikaan ole,jos sitä ei ole tutkittu,joskaan pieninä määrinä ja lyhyinä käyttöaikoina sen ei ole osoitettu haittaa tekevän äidin maidon kautta.lääkäri vielä sanosi,että tarkkailisin vauvaa,jos vauvassa ilmenee oireita,hän on kamalan väsynyt,niin sitten käyttöä kannattaa miettiä uudelleen.joten tarkkaile vauvaasi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat