Seuraa 

miten paljon teidän puoltoista vuotiaat puhuu`? me ollaan nyt 1.4v ja puhetta ei ole paljoakaan. ei oikeastaan mitään sanaa mikä olisi tilanteeseeseen sopiva. toistelee äijä sanaa monessa yhteydessä. ei oikeastaan muuta. jotain sanoja yrittää sanoa perässä jos sanoo että sano ankka tms. sitten hän koittaa sanoa ankka. ei omaaloitteisesti. ymmärtää kyllä paljon puhetta ja suullisia ohjeita. puheen tuottaminen on vaan uskomattoman huonoa. pitäisikö pyytää puheterapeutin arvio ? mitä mieltä olette?

Kommentit (5)

Minusta tilanne kuulostaa ihan normaalilta 1v4kk.Esikoiseni tuossa iässä sanoi yksittäisiä sanoja. Puhe alkoi kehittyä vauhdilla vasta selvästi yli 2 v ja sitten kehitys olikin huiman nopeaa.Kakkonen on nyt 1v7kk ja yhdistelee kaksi-kolme sanaa toisiinsa. Hän on ollut selvästi laiskempi liikkuja (käveli 15 kk) ja keskittyy kommunikointiin.

Ei kannata vielä huolestua. Lasten puhe kehittyy niin yksilöllisesti ja jos ymmärtää puhetta ja koettaa toistaa, niin ei todellakaan ole vielä hätää. Puheterapeuttiakaan ei tässä vaiheessa tarvitse edes miettiä. Hyvää juhannusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enimmäkseen omaa sölpötystä. Ymmärtää kyllä hienosti ohjeita ja puhetta. Eläinten ja esim. auton ääniä päästelee kiitettävästi. Esikoinen, jo koululaistyttö, puhui huomattavasti enemmän ja useita sanoja saman ikäisenä, mutta oli " laiskempi" liikkumaan kuin tämä taituripoika.

Yksilöitä ovat, enkä olisi sinuna huolissaan. Minä en ainakaan ole. Kunhan lapsille itse juttelet ja luet kirjoja, laulat jos se on sinulle luontaista, niin eiköhän tuo ala jossain vaiheessa sujumaankin.

Hyvää kesää!!

Meillä 1½v tyttö aikoinaan sanoi ehkä 20 yksittäistä sanaa, niitäkin välillä unohti. Sitten yhtäkkiä 2kk myöhemmin alkoi kauhea matkiminen, ja nyt melk. 1v10kk tulee jo kahden-kolmen sanan lauseita, ja pitkiäkin sanoja kuten lentokone :) Oli aikainen liikkuja, eikä vieläkään pysy hetkeäkään paikallaan.

suoraan pitkillä lauseilla. Eivät laita puheterapeutille ennen kun lähempänä 3v. ikää jos ei silloinkaan vielä puhetta kunnolla tule eli ihan rauhassa vaan odottelet että sanoja alkaa tulemaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat