Seuraa 

Onko jotain tunnusomaisia piirteitä, joilla rotaviruksen voi erottaa tavanomaisesta ripuli/mahataudista?

Kommentit (4)

rotaviruksen kakka haisee " makealta" ... erilaiselta kuitenkin kuin tavallinen ripuli kakka. vissiinkin aika yleistä on että aluksi lapsi alkaa oksentamaan, sitten nousee kuume, ja seuraavana päivänä alkaa ripuli.Tärkeintä on pitää huolta että saa tarpeeksi nesteitä!!! Meillä rota kesti 7 vuorokautta, kaksi viimistä vuorokautta oltiin sairaalassa nenä maha letkuissa, sillä tytöllä oli kuivumisen merkkejä...Onko teillä kestänyt jo kauan?...itse löysin netistä ainakin paljon tietoa!!!

Rota-virus aiheuttaa ripuli-oksennustaudin, kuten monet muutkin virukset. Pienillä lapsilla se aiheuttaa useimmin vakavia ripulitauteja, jolloin joutuu nesteytykseen sairaalahoitoon. tosin muutkin voivat aiheuttaa vakavia mutta ei niin usein kuin rota. MUTTA: rota ei aina ole vakava, se voi mennä ohi lievänäkin. Rota-virus kannat vaihtelevat, jotkut aiheuttavat vakavamman taudin kuin toiset. Aiempi immuniteettikin vaikuttaa. Rota liikkuu epidemioina, joten kiertävän kannan taudinaiheutuskyky vaikuttaa. labrakokeista aiheuttaja selviää. jos tauti menee ohi lievänä, tai itsestään, eikä ole syytä epäillä lapsen kuivumista, ei tarvita tutkimuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sitten vauva oksensi ja sitten alkoi makean hajuinen ripuli. Osmosalia kannattaa antaa helposti. Me annettiin 5ml- ja panadol-mikstuuran mukana tulleella ruiskulla. Hidasta hommaa, mutta meillä ainakin ainoa tapa saada menemään edes hiukan.Terveysneuvonnasta saatiin ohje, että tärkeintä saada kuume alenemaan ( meillä 39,8 ). Eli annettiin vuorotellen panadol-suppoja ja burana-suppoja 4 tunnin välein. Vauvan ruokahalu oli nollassa reilun viikon. Otti vain rintamaitoa ( mikä oli meidän pelastus! ), kiinteitä ei lainkaan. Kuume ja oksentelu kesti vain vuorokauden, mutta ripuli lähes viikon.Molemmat tytöt sairastaneet tuon viheliään taudin ja se on taudeista kamalin!!!

Luin jostain, että suurin osa lasten ripuleista on rotaviruksen aiheuttamaa, eli nimenomaan rota on tavallinen mahatauti. Toinen tavallinen mahataudin aiheuttaja on adenovirus. Muut ovatkin sitten kai harvinaisempia. Meilläkin on vauvalla ollut rotavirus, mutta se ei ollut lainkaan paha. Luulen, että siitä selvittiin helpolla, koska lapsi syö relatippoja. Ne lievittivät ripulin oireita. Minusta silti kannattaa herkästi viedä lapsi lääkäriin, jos huolettaa, olipa ripulin syy mikä tahansa. Oli aiheuttaja rota tai jokin muu, niin kuivuminenhan se ainoa uhka on, ja se kannattaa ottaa tietysti vakavasti. Osmosalia voi aloittaa herkästi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat