Vierailija

Kommentit (5)

Korkkivika-sana kuvaa viiniä joka on altistunut viinipullon korkissa olevalle bakteerille (TCA) joutuessaan kosketuksiin vialliseen (bakteerin omaavaan) korkkiin

Korkki on luonnontuote, joka on alttiina homeelle. Home itsessään kehittää korkkiin ¿tulehduksen¿, jota kutsutaan 2,4,6, tricloranisole¿ksi (TCA). TCA¿n pitoisuus eri korkeissa voi vaihdella, joka myös merkitsee sitä että korkkivian taso voi vaihdella myös vaihdella eri pullotteissa

Pahimmillaan korkkivika aiheuttaa viiniin homeisen ¿perunakellarimaisen¿ tuoksun ja maun. Korkkivika latistaa myös viinin ominaiset maut ja tuoksut. Viini on tympeän ja ¿elottoman¿ makuinen.

Alkosta ostetut korkki- ym. vikaiset viinit voi palauttaa Alkoon. Ostokuitti oltava palautettaessa mukana ja pullossa on oltava tuotetta jäljellä riittävästi vian toteamista varten. Tilalle voi ottaa uuden pullon; palautuksen saa halutessaan myös rahana (tai vaikka eri tuotteenakin).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Homeinen korkki ei tarkoita korkkivikaaKorkkivika aiheutuu siitä, että korkki on päästänyt happea läpi ja viini on etikoitunut. Korkinhajun aiheuttaa 2,4,6-trikloorianisoli, jota syntyy korkin valkaisussa ja joka tuottaa homeisen hajun ja latistaa samalla muut tuoksut.Korkkivian huomaa vain haistamalla ja maistamalla viiniä. Pelkkää korkkia nuuskimalla vika ei ilmene, sillä korkin pinnassa oleva home ei ole merkki korkkivirheestä.-- Kapselin alle korkin pintaan on saattanut roiskahtaa viiniä, joka on homehtunut. Viini on silti aivan kunnossa, Mäki-Opas huomauttaa.Alkoon palautetaan vuosittain tuhansia korkkivikaisia viinejä. Monet valmistajat ovatkin siirtyneet silikoni- tai kierrekorkkeihin korkkivian välttämiseksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat