Vierailija

Olen kuullut, että jos kissa joutuu luontoon, se villiintyy, vaikka olisikin kesy kotikissa. Miten nopeestit ämmönen tapahtuu? Kissamme tosiaan karkasi ja pelkään, etten saa sitä enää takasin, jos se villiintyy eikä tunnista väkeänsä :(

Kommentit (8)

Vierailija:

Lainaus:


Auton alle jäämisen vaara ulkokissoilla on aina mutta emme halua kiduttaa kissojamme pakottamalla ne sisälle. Tämä on parasta mahdollista kissalle- pääsee ulos ja pääsee sisälle jossa saa lämpöä, syliä ja ruokaa.
Ei se mitään kidutusta ole jos ei kissa ole ikinä ollut ulkona! Säkään et varmaan oo ikinä ollu Kuussa, kauheeta kidutusta ku et pääse sinne! Vai???meillä pelkkiä sisäkissoja, eikä tuu IKINÄ pääsemään ulos vaikka missä asuttais. Ne on eläneet koko elämänsä sisällä, eikä ne ees tiedä että tuolla ulkona ois jotain. Ikkunasta ne kattelee ja se saa riittää.

Ulkona vaanii monet vaarat, autot, ketut, koirat, sadistiset ihmiset, taudit, loiset... puhumattakaan siitä mitä tuhoa kissa tekee luontoon kuuluvalle lintu-,orava- yms populaatiolle.

koska sisäkissa ei sopeudu enää elämään luonnossa kuten normaali maalaisserkku karatessaan. Eli syksyn tullen kylmä korjaa kisulisi. Eikö kisulla ollut hyvät oltavat, kun karkasi eikä tahdo tulla takaisin??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihmsillä on kummia käsityksiä. Kotikissa ei ole mikään villieläin, luontoon joutuessaan se on peloissaan, eksynyt, kylmissään ja nälissään, eikä mitenkään " villiintynyt" . Tuollaisia virhekäsityksiä viljelevät ihmiset, joista on esim. normaalia heittää kesäkissa metsään, kun sehän " villieläimenä" pärjää siellä, tai tappaa pihalleen eksynyt karannut kissa " villieläimenä" . Kotikissa kärsii ulkona, kunnes sen korjaa pakkanen, kettu tai muu villieläin tai ihminen autolla tai haulikolla.

Ainoat " villiintyneet" kissat ovat jossakin navetan alla syntyneet pennut, jotka eivät ole koko elinaikanaan olleet tekemissä ihmisen kanssa, ja siis pelkäävät ihmisiä vieraina olentoina. Tämäkin vain siksi, koska joku kusipää maatalon pitäjä ei ymmärrä huolehtia lemmikeistään lainkaan, vaan antaa niiden pärjätä ja synnyttää ja kasvaa omillaan ulkona, mikä siis onnistuu toki talveen asti, tai kunnes joku edellämainittu tappaa kissat.Sinun kissasi on sinun kissasi, kotieläin, eikä se selviä luonnossa. Stressin, pelon ja nälän takia siitä voi tulla säikky, mutta ei koskaan villieläin.

Se juoksi paniikissa vähän aikaan ja tuli sitten kotiovelle. Sitten rupesimme päästämään sitä ulos ja nykyään se pärjää ulkona ihan yhtä hyvin kun kuka tahansa ulkokissa. Tulee ovelle rapsimaan kun haluaa sisälle. Nyt meillä on myös 4kk kissanpentu ja olemme päästäneet sitä tuonne takapihalle. On rauhallinen tapaus, makoilee ja kiertelee vähän. Eilen hävisi silmistä ja oli kiertänyt takaovelta etuovelle. Auton alle jäämisen vaara ulkokissoilla on aina mutta emme halua kiduttaa kissojamme pakottamalla ne sisälle. Tämä on parasta mahdollista kissalle- pääsee ulos ja pääsee sisälle jossa saa lämpöä, syliä ja ruokaa. Että voi se teidänkin kissa palata vielä.

Undulaatti

Ei ole kidutusta pitää kissaa sisällä, se on sen idea... Kissaa ei saa päästää vaatimatta ja ilman valjaita pihalle! SEN TAKIA NIILLE ON KEKSITTY HIHNA ETTÄ NE VOI KÄYTTÄÄ LENKILLÄ

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat