Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Heippa kaikille !Olisiko kellään vinkkejä elämänkerroista, jotka käsittelevät moku-suhteita tai yleensä vieraita kulttuureja. Olen itse lukenut aika paljon ja ruokahalu kasvaa syödessä. Nyt rupee tiedossani olevat kirjat loppumaan. Laittakaa vinkkejä, jos löytyisi vaikka sellaisia mitä en ole lukenut.

Mieleenpainuvimmat omat vinkkini ovat : Valkoinen masai, orja ja Marklundin uhatut ja turvapaikka. Ne oli mm. sellaisia kirjoja, joita ei voinut päästää käsistä ennen kuin loppusivu häämötti.Aurinkoista kesää kaikille !

Kommentit (20)

... vinkiksi, sellainen romaani, jossa italialainen mies kertoo avioliitostaan suomalaisen vaimonsa kanssa, miten kaikki sai alkunsa ja miten arki lähti käyntiin ja sujuu:

Satriano, D. " Eräs avioliitto: Suomi-Italia 2-1 (Like).Sitten monikulttuurisesta identiteetistä romaani:

V. S. Naipaul " Elämän kuva" (Otava) (huom. Nobel-kirjailija 2001)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei romaani kylläkään, mutta hyvä kirja:Sanna Negus: Pidä hunnustasi kiinni, Fatima - ja muita tarinoita nyky-EgyptistäKannattaa ehdottomasti lukea nykypäivän egyptiläisten elämästä. Tarinat ovat hauskoja - nauroin monta kertaa ääneen - ja mielenkiintoisia kattaen lähes tulkoon kaikki elämän alueet, naisten aseman, taiteilijoiden aseman, yliopisto- ja koulumaailman, poliittisen elämän, radikaali-islamismin, homoseksuaalit jne.


Iloisen mielen saa esim. Mma Ramotswe tutkii-dekkareista (Alexander McCall Smith). Vakavammasta näkökulmasta asioita käsittelee André Brink, jonka tuotantoa löytyy runsaasti suomennettuna. Nigerialaisista mainittakoon Wole Soyinka ja Ben Okri, joiden tuotantoa löytyy suomennettuna ja liki joka kirjastosta.Afrikkalaisen naisen asemasta kertoo senegalilainen Mariama Ba: Pitkä kirjeLukemisen arvoisia myös:

Anouar Benmalek(Algeria): Rakkaus vailla toivoa

Nawal El Saadawi (Egypti): Nainen nollapisteessä (+ muu tuotanto)

Tahar Ben Jelloun (Marokko): Tyyntä Tangerissa (+ muu tuotanto)

J. Nozipo Maraire (Zimbabwe): Tyttäreni Zenzele

Tää nyt ei ole mikään eämänkerta, mutta onko Sinikka Artevan " Rakastuin ulkomaalaiseen" tuttu? Ei tosin sisällä yhtä dramaattisia kertomuksia kuin edelliset kirjavinkit...

Muhsenin tyttöjen kohtalosta kolme kirjaa:

Myyty! : koulutytöt orjina Jemenissä / Zana Muhsen

Lasteni tähden / Miriam Ali, Jana Wain

Lupaus vapaudesta / Zana Muhsen ja Andrew CroftsLisäksi Aavikon kukka / Waris Dirie

ja Jean Sassonin Sultana-kirjat saudihovin kummallisesta elämästä.

Eine Al-Sadoon: Elämäni Irakissa

Ken Malanin: Taatelipuun tarinoita - kaksi vuotta lääkärinä muslimien maassa

Hameeda Lakho: Näkymättömät kalterit ja Särkynyt kehä

Miriam Khan: Pitkä paahteinen polku

No nyt riittä luettavaa. Tosi paljon kiitos hyvistä kirjavinkeistä.Näemmä maailmassa on vielä paljon lukemattomia kirjoja. Ja kiva tosiaan lukea välillä myös iloisemmista aiheista, ettei käy liian synkäksi. Tässä sujuu kesä mukavasti viihdekirjallisuuden parissa, kun syksyllä taas alkaa opiskelut. Silloin ei kolmen lapsen äidillä ole aikaa enää lukea muita kuin koulukirjoja.

Monta kertaa pyörittelin päätä ja naureskelin jutuille, toisinaan taas oli puuduttavaa lukea edestakaisista automatkoista. Mutta luin kyllä loppuun :)Sitten on tietenkin Betty Mahmoodyn Lastani ette saa.

Soheir Khashoggi: Mirage

John McCarthy & Jill Morrell: Some other Rainbow (toimittaja joka kidnapattiin Beirutissa 1986)

Eric-Emmanul Schmitt: Herra Ibrahim ja Koraanin kukkaset

Kuki Gallman: Unelma afrikasta

Kiitos jo näistäkin vinkeistä, muutama oli jota en ole lukenut. Eikä elämän kerran tarvitse olla hirveän dramaattinen ja hurja vaan ihan tavallisestakin elämästä on kiva lukea. Tällä hetkellä yritän lukea epätoivon vimmalla masain kakkososaa, jota ei ole suomennettu, siis ruotsiksi. Ei ole niitä vahvimpia kieliä mulla ja kirjastossa odottaa kolmaskin osa sekin ruotsiksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat