Vierailija

häälahjatoiveena vain rahaa...

Kommentit (26)

Kyse siis alle kouluikäisestä. Minusta myös omatoiminen pyytäminen on tökeröä aikuisilta ihmisiltä ja lastenkin kohdalla siihen puuttuisin. Jos kaikkea on pilvin pimein, tarvitseeko lahjoja tai rahaa ensinkään? Arvokkaat häälahjathan ovat perua siltä ajalta, kun mentiin nuorena naimisiin ja perustettiin vaatimattomissa oloissa yhteinen koti.

Me olimme muutama vuosi sitten häissä. Kutsussa luki, että rahalahja olisi suotava. Olivat olleet ja eläneet yhdessä jo kauan ja erikseenkin omissa kodeissaa yli kymmenen vuotta. Kyllä varmasti on kuppeja ja kippoja ihan riittämiin. Itse noudatimme tuota pyyntöä, joka oli myös riimitelty korttiin hienosti. Toki monet olivat tuoneet lahjaksi muutakin, kuin rahaa. Mutta ajattepa omalle kohdalle, jos saisit 20 kahvinkeitintä tai astioita joita et koskaan ikimaailmassa käyttäisi. Silloin vasta ne lahjan antajan rahat ovat hukkaan heitetty. Rahalahjalla yleensä ostetaan sitä tarpeellista ja varmasti mieleistä. Silloin on lahjarahat oikeassa käytössä, eikä kaapin nurkassa lojumassa käyttämättömänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nykyään parit ovat asuneet jo vuosia yhdessä ja kaikki kodin tarvikkeet on tullut jo hankittua. Mitä jää jäljelle? Raha, jolla voi ostaa jotain sellaista mitä ei lahjaksi saa. Jokainen tuo pienen summan ja kas, sitä onkin niin paljon, että pääsee matkalle, voi vauhtaa auton tms...

Ap ei tule enää pääsemään paljoltikaan häihin, koska tämä rahanpyyntö rupeaa olemaan hyvin yleistä.

En, vaikka aitä olisi suoraa pyydetty. Ihan periaatteen vuoksi, tuomitkaa vaan.

Syy tähän on meidän isän puoleinen, suurehko ja erittäin pihi ja kateellinen suku. Mua ottaa niin älyttömästi päähän se, että suku käy juhlissa pällistelemässä, minkä verran tuo ja tuo tuovat tullessaan rahaa, olipa silläkin rahat tiukalla -komentit. Ja jos rahalahjat eivät ole näkyvillä, kyselevät ihan suoraa, paljonko se ja se antoi... arghh..

Molemmat opiskeltiin, ja haluttiin kovasti päästä mun toiseen kotimaahan häämatkalle.

laitettiin vain tilinumero, johon sai laittaa, jos halusi.Päästiin häämatkalle, ja lähetettiin kaikille kiitoskorttien lisäksi myös kortit matkalta, ja kiitimme vielä uudestaan ihanasta matkasta.Saimme myös lahjoja, jotka olivat myös todella ihania.

Paljonko olit valmis laittamaan rahaa lahjaan? Annat sellaisen summan sitten rahana. Tai laskeskelet sen niin (parin tuttuuden huomioiden), että 10 sulta 10 mieheltä ja kymppi lapsilta yhteensä eli 30. Tai 30 teiltä+10lapsilta=40.........

mutta lähinnä siksi, että mulla on tosi niukasti sitä rahaa. 20 eurolla saa idearikkaasta päästä puristettua ihan kivan ja persoonallisen lahjan, mutta 20 e kirjekuoressa tai tilille tupsautettuna on musta itsestäni jotenkin nolo :(

Ja hieman harmitti, kun muutama ei kunnioittanut toivetta, vaan antoi rahaa/ tavaraa. Missä sanotaan, että ON PAKKO saada ja toivoa jotakin häälahjaksi? Rahasumman voi myös pyytää laittamaan jollekin tilille hyvään tarkoitukseen, esim. SPR:lle.

Kummilapseni pyysi selkeästi rippilahjaksi vein rahaa. Olin varautunut ostamaan hänelle jonkin korun, hinta jotain 50 - 100 e välillä. Mietin sit pääni puhki paljonko annan, ja 100 e sit laitoin kuoreen, 50 e näytti niin vähältä ja esim. 80 oli summana jotenkin hassu... Enkä ole varakas minäkään, mutta olisin ollut valmis käyttämään aikaa sopivan ja sopuhintaisen lahjan etsimiseen. Ja nyt on sellainen olo, etten antanut lahjaa ollenkaan, eikä ole aavistustakaan mitä lapsi rahapotillaan tekee.Mielestäni lahjan pitäisi olla jotain vapaaehtoista ja " ylimääräistä" , juhla itsessään on aina tärkein ja lahjan antaja päättää aina mitä antaa ja saaja on aina kiitollinen kun on muistettu. Itseäni ärsyttää jopa, kum lapseltani kysellään synttärilahjatoiveita. Tulee sellainen olo, että vieras luulee saavansa kutsun vain siksi että haluamme niitä lahjoja.

Vierailija:

Lainaus:


Mielestäni lahjan pitäisi olla jotain vapaaehtoista ja " ylimääräistä" , juhla itsessään on aina tärkein ja lahjan antaja päättää aina mitä antaa ja saaja on aina kiitollinen kun on muistettu. Itseäni ärsyttää jopa, kum lapseltani kysellään synttärilahjatoiveita. Tulee sellainen olo, että vieras luulee saavansa kutsun vain siksi että haluamme niitä lahjoja.
Kun jo kutsussa lukee mitä voi tuoda lahjaksi niin tulee sellainen olo että juhlat järjestetäänkin vain sen takia että saadaan mitä halutaan ja yleensä vielä vanhemmat maksavat häät. Eli pelkkää rahastusta.

Miksi on väärin pyytää sitä, mitä tarvitsee? Jos hääpari on lähdössä häämatkalle, voi raha olla hyvinkin tervetullutta kartuttamaan heidän matkakassaansa.

Minä ainakin antaisin mieluummin sitä, mitä he oikeasti tarvitsevat / haluavat. Kysynhän lasten syntymäpäivillekin mennessäni, että onko lahjatoiveita ja pyrin sitten hakkimaan toiveiden mukaisen lahjan.

Noloa kerjätä rahaa vierailta häämatkaan. Jokainen pitää sellaiset häät kuin on varaa, eikä kerjää rahoja vierailta.

Eli en mene häihin, missä toivotaan rahaa lahjaksi

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat