Seuraa 

Laitanpa nyt tälle puolelle tän kysymyksen, kun täällä saattais olla jo tässä tilanteessa olevia äitejä.

Vähän laskeskelen, paljonko rahaa tulisi äippäloman jälkeen.

Paljonko on kunta-lisä?

Vai maksaako kela kaikille saman verran koko maassa?Kiitos vastauksista jo etukäteen.

Kommentit (7)

Mun mielestä se on kyllä 512¿ - verot.Kotihoidontuki on kaiketi sama kaikille,kuntalisä nostaa sitä sitten.Ja tämä summa on siis yhdestä lapsesta.

" ...kotihoidon tuen hoitorahaa saaville perheille Helsinki-lisä 218,64 euroa/kk kun perheessä on alle 2-vuotias lapsi ja 134,55 euroa/kk kun perheessä on 2-vuotta täyttänyt, mutta alle 3-vuotias lapsi. Helsinki-lisä on perhekohtainen. Tukea maksetaan siihen saakka, kunnes perheen nuorin lapsi täyttää 3-vuotta tai siirtyy kunnan järjestämään päivähoitoon, tai perhe valitsee yksityisen hoidon tuen"Hoitoraha on siis 295e ja tuo Helsinki lisä tulee siihen päälle. Lisäksi voit saada myös tuloihin sidottua hoitolisää. Helsinki lisä tulee automaattisesti kun haet kotihoidontukea Kelalta. Sitä ei siis haeta erikseen niin kuin joissain kunnissa.Mä sain esikoisen kanssa 550e -verot eli 440e/kk. Hoitollisää tuli reilu 30e.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Todellisuus on kuitenkin se, että Suomi on väärällään vanhoja ja keski-ikäisiäkin ihmisiä, jotka taivastelevat sitä, että nuoremmille polville maksetaan kodinhoidostakin, vaikka he itse ovat joutuneet ja joutuvat edelleenkin hoitamaan kotinsa ihan ilmaiseksi.Soisi siis, että edes tuo nuorempi polvi joka tukea käyttää, oppisi myös käyttämään oikeita termejä ja ojentamaan tässä asiassa muitakin, jotta kyseisenlaisilta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin.Tukea maksetaan kotihoidosta, siis siitä, että perhe ei käytä yhteiskunnalle paljon kalliimmaksi tulevaa kunnallista päivähoitoa. Kyseessä on eräänlainen kannusteraha, porkkana yhteiskunnan rahojen säästämiseen - ei hyvinvoivan pullamössösukupolven paapomisraha, jotta he viitsisivät hoitaa omat kotinsa.


Kodinhoitoon liittyvistä töistä voi kyllä saada verovähennyksen, jos ne teettää muilla, ks. kotitalousvähennys.Sen sijaan lapsen hoitamisesta kotona, kotihoidosta, voi saada kotihoidontukea mikäli lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa. Kotihoidontuki tulee Kelalta ja kunnat voivat maksaa siihen päälle kuntakohtaista kotihoidontuen kuntalisää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat