Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sitte ku siirrytään siihen " digiaikaan" niin tartteeko tv-lupaa jos ei aio hankkia boksia ja telkkukin on niin vanha ettei siinä mitään digisovitinta ole. Telkka pidetään vaan siks että lapsi voi katsoa videokasettejaan.

Tietääkö joku tartteeko tv-lupaa???

Kommentit (10)

Tajusin alkuperäisen kysymyksesi niin, että ette aio hankkia digiboksia ollenkaan eikä telkkarissanne ole digisovitinta. Siis että aiotte käyttää telkkaria vain videoitten katseluun, jolloin siitä ei tarvitse maksaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

itse asiassa ne maksut kai koko ajan nousee niinkuin tähänkin mennessä. Tietty, jos kotona olevalla televisiolla ei katsota/pysty ohjelmia katsomaan, niin tuntuis kyllä hullulta maksaa.

1.3. Q: Tarvitseeko suorittaa televisiomaksua syyskuun 2007 jälkeen, mikäli ei hanki digisovitinta mutta haluaa pitää television nauhoitettujen elokuvien katselua varten?

A: Kaikki televisiolähetykset muuttuvat Suomessa digitaalisiksi 1.9.2007 alkaen. Mikäli käytössä ei ole digisovitinta tai digitelevisiota, ei tämän jälkeen voi enää katsoa suomalaisia televisiolähetyksiä, eikä myöskään televisiomaksua tarvitse maksaa.Televisiomaksu on kuitenkin maksettava, jos pystyy katsomaan muiden maiden analogisia televisiolähetyksiä (esim. Ruotsi siirtyy digiaikaan vasta marraskuussa 2007). Televisiomaksu on maksettava myös silloin, jos käytössä on satelliittiantenni, jonka avulla voi vastaanottaa ulkomaisia televisio-ohjelmia.Kansainvälinen käytäntö on se, että televisiomaksu maksetaan omaan maahan riippumatta siitä, minkä maan televisiolähetyksiä seurataan.

Tv-lupaa maksetaan televisio-ohjelmien katselemisesta. Jos kotona on esim. rikkinäinen telkkari, jota ei edes aiota korjauttaa, niin ei kai sellaisesta voi vaatia maksamaan lupaakaan. Ja jos telkkariohjelmia ei voi katsoa ilman digisovitinta, niin mistä sitä lupaa siinä tapauksessa pitäisi maksaa?

Onko jollain oikeesti tietoa että loppuuko tv luvan maksaminen ku siirrytään digiaikaan kokonaan vai pitääkö silti maksaa kuten ennenkin? enkä kaipaa mitään ääliömäisiä kommenttejä tyyliin " älä päästä tarkastajaa sisään" vaan ihan oikeesti tietoa.

pystyykö digisovittimella automaattisesti katsomaan muiden maiden ohjelmia, eli onko automaattisesti maksettava jos on digisovitin? VAi voiko jotenkin niin olla et in digisovitin ja kattoo vaan oman maan lähetyksiä eikä tartte maksaa? ja sitte vielä, mitkä sit on niitä ulkomaisia lähetyksiä ja onko sit jotai digimaksua erikseen? anteeksi tyhmyyteni...

t: se sama joka kysyi IHAN VAKAVASTI

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat