Seuraa 

meillä 1.5 vuotiaat pojat, eikä kumpikaan sano vielä yhtään mitään, molemmilla on yhteinen kieli, mitä kovasti molottavat, mutta yhtään oikeaa sanaa ei ole vielä tullut. onko normaalia?

Kommentit (3)

Alle vuoden ikäisenä alkoivat hokea äittää, joka meillä tarkoitti isiä. Pian vuoden täytettyä poika alkoi sanoa myös mummu, pappa, ella, anna. Tyttö puhui vain omaa kieltään. 1,5v pojan sanavarastossa oli sanoja n. 150kpl, mutta tytöllä sanoja oli alle kymmenen. Nyt poika harjoittelee kovasti lauseita ja uusia sanoja tulee kuin sieniä sateella. Toistaa kaiken perässä ja kyselee koko ajan " tää on" ? Kahden ja kolmen sanan lauseita on kymmenkumta. Lähinnä: " anna maitoa" ja " ajaa iskä autolla" tms. aina tulee uusi kysymys kun on vastattu edelliseen. Tyttö puhuu edelleen enimmäkseen omaa kieltä, mutta nyt parin päivän aikana on tullut paljon uusia sanoja. Sanat on samoja, joita veli on jo oppinut. Ilmeisesti osaa yhtäpaljon, mutta ei viitsi niitä käyttää kun veli näyttää ymmärtävän häntä hyvin. Eipä tytön tarvitse pyytää mitään, kun samaa haluaa veljen kanssa. Riittää kun sanoo vaan " anna" . Nyt kun veikka on ollut yökylässä ja on edelleen, tyttö on myös kysellyt " tä" ja yrittänyt sanoa perässä. Pojalla kaikki kirjaimetkin tulevat sujuvasti ja oikein, mutta tyttö sekoittaa kirjaimia ja r&s puuttuvat kokonaan. Aika yleistä varmaan on että kaksosilla puheenkehitys on hitaampaa, koska usein heillä on omakieli. Muutenkin lapsissa on paljon eroja, ja osittain on varmasti perinnöllistäkin.

Tuo esikoinen oppi puhumaan täysin 1v9kk iässä, lauseet oli keskimäärin 7 sanaisia ja olivat jo oikeassa järjestyksessä. Esikoiselle luettiin paljon jo aivan vauvasta asti. Sanoja pojalle alkoi tulla jo 10kk iästä lähtien ja 1v4kk iässä puhui jo kahden sanan lauseita. Tuplille en oo oikeastaan paljoa lukenut, kun eivät pysy yleensä kuin minuutin paikallaan ja hiljaa. Kuvakirjoja kyllä katsellaan ja niistä on opittu paljon sanoja.

meilläkin molottavat omaa kieltä. Tosin on muutama ymmärrettävä sanakin välillä eksyy joukkoon esim.anna.

Nyt ovat kovin kiinnostuneita sanoista ja kirjasta osoittelevat esineitä ja asioita.hopsi ja termiitit 1,5 v

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tyttö ja poika 1v8kk (korjattu ikä 1v6kk). Kuukauden sisällä tyttö on ruvennut sanomaan sanoja, mutta moneen saman ikäiseen verrattuna vähän. Hänellä on noin 15 sanaa, sanan alkuja löytyy kyllä kymmeniä. Pojalla on täysin oma kieli, mitä tyttökin aikaisemmin polotti. Poitsu ei sano muuta kuin hau hau, miau ja iha-haa ja sanat kakka ja kukka.

Itse olen asiaa kanssa miettinyt, vaikka huolissaan en ole ollutkaan; neuvolassa sanottiin, että kaksosilla puheen kehitys on hitaampaa juuri tuon yhteiskielen takia. Lisäksi meillä keskosuus saattaa hieman hitauttaa.

Ainut, mikä mieltä askarruttaa on se, että onko pojalla jotain herkkyyttä kuulossa ja se voisi asiaan vaikuttaa. kun tulee kovia ääniä, laittaa hän kädet korvalle. Eikä suostu keinumaan ulkona. Tästä oli just juttua kaks plus lehdessä. Kuitenkin muuten poitsu on tosi välkky ja liikunnallinen. Joten vielä en jaksa huolta kantaa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat