Vierailija

Meidän tuttavapiirissä tuntuu olevan melko yleistä, että lapset ostavat kalliita pelejä ja härveleitä "omilla rahoillaan" jatkuvasti. Onko teidän lapsillanne käytössä satoja euroja vuodessa ja mistä ne ilmestyvät?

Sivut

Kommentit (25)

Esikoinen (14 v)on tänä kesänä ollut ekaa kertaa töissä ja sitä kautta saanut ihan oikeaa omaa rahaa. Muuten on meiltä saamansa viikkorahan varassa, ja se ei ole iso summa.

Ekaluokkalaisella on aika erilainen rahakäsitys ja -tarpeet kuin esim. 15-vuotiaalla. Ja vähitellen enenevissä määrinhän sitä vastuullista rahankäyttöä opetetaan ja vastuuta (eli rahaa) annetaankin lapselle juuri siinä kouluiässä.Meidän 8-vuotias poika saa viikkorahaa 2-4 euroa (riippuen siitä, miten paljon on tehnyt kotihommia; meillä on sellainen porrastettu viikkorahasysteemi). Isovanhemmilta ja kummeilta voi saada merkkipäivinä kympin pari kirjekuoressa. Että kyllä siinä pikemminkin yksittäisistä euroista ja kympeistä puhutaan kuin satasista, mitä poika itse kuluttaa. Me ostamme vaatteet, harrastustarvikkeet, karkkipäivän karkit, ja pelit (mitään kalliita pelejä ei kuitenkaan tietysti noin vaan ostella, vaan esim. joululahjaksi). Hyvin samantyyppistä rahankäyttöä näyttää olevan kaikilla pojan kavereilla. Eli vanhemmat huolehtivat kustannuksista, mutta joitakin euroja käytetään esim. keräilykortteihin, pieniin leluihin tai peleihin ym.

Asumme erittäin kalliilla alueella Etelä-Helsingissä, jossa yleinen tulotaso todella korkealla...Jos sillä nyt on mitään merkitystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lastemme kavereilla on tosiaan hirveästi rahaa. Usein heillä tuntuu olevan kotona keskusteluja siitä, että haluavat jotakin, mikä maksaa vaikka 50-100 euroa, ja vanhemmat eivät osta, lapsi ostaa sitten sovitusti omilla rahoillaan. Mistään viikkorahoista ei ole kyse. Meillä samanikäiset lapset saattavat saada jonkun kympin rahaa sukulaisilta vaikka synttärilahjaksi, ja niillä voi toki ostaa, mutta sitten ne onkin vuodeksi käytetty. Yhdelle äidille ehdotin, että viikkoraha pois lapselta, kun hän mietti mikä olisi sopiva rangaistus tyhmistä teoista, äitinsä sanoi, että ei se tunnu missään, kun lapsella on niin paljon rahaa muutenkin. ap

kunhan siivoavat huoneensa ja hoitavat muuten pyydetyt kotihommat =), lisäksi saavat synttäreillä isovanhemmilta lahjaksi ja joskus jonkun pikkusumman muuten... toinen tuhlaa rahansa aika vauhdilla ha toisella tuntuu rahat riittävän isoihinkin ostoksiin

Pankissa molemilla on tilit joihin säästetään. Molemilla myös lompakot johon laittavat saamistaan rahoista aina osan. niitä sitten käyttävät arjessa. Tällä hetkellä pojalla 10v on 90e käyttörahaa.

Kalliit härvelit ja pelit kyllä ostan minä, ei poika. Poika saa viikkorahaa 5 euroa viikossa ja isovanhemmat antavat rahaa aika avokätisesti. Poika ostaa rahoillaan mopoonsa bensaa ja osan käyttää ulkomaanmatkoillaan. Osan laittaa ihan säästöön vaan.

Jos pusero oli liian kallis, vanhempien olisi pitänyt joko kieltää sen osto kokonaan tai pyytää lahjaksi puseroa esim. isovanhempien maksamana seuraavalle juhlapäivälle!

kun mainosten jakaminen. Koiran kanssa kävely ei nyt kovin raskasta ole ja painepesurihan hoitaa homman nopeasti. Mainosten jakamisessa saa kävellä ja ehkä juosta portaita ylös alas.

Esimerkilläsi kannustat tyttöäsi ties mihin. Parempi sitten varmaan isompana että tyttö makaa rahasta miesten kanssa yms. Annatko tyttösi varastaa kaupasta? Jos et, niin miksi annat olla laittomasti töissä?Lainaus:

Parempi, että lapsi oppii tekemään rahojensa eteen jotain. Tyttö teki sen mielellään, eikä kokenut rankaksi.

Lainaus:

12v lapseni on jo ollut (omasta halusta) kaksi päivää oikeassa työssä. Halusi ostaa puseron johon rahat eivät riittäneet niin meni pizzeriaan ja kysyi tarvitaanko mainostenjakajaa. Sukulaiset myös antavat rahaa kun käyvät luonamme usein. 5

Tyttö ei jakanut satoja mainoksia. Kavereiden kanssa pörrää tässä lähistöllä (oktalo-alue) ja samalla jako mainokset. Todellakaan ei selkä kipeänä raahannut mainoksia. Minulla on myös aikuisia lapsia ja kokemuksesta tiedän, että kun lasta joku kiinnostaa ( nyt kiinnosti) häntä pitää kannustaa. Ja tosiaan olisin voinut ostaa paidan mutten pitänyt sitä tarpeellisena.

12v lapseni on jo ollut (omasta halusta) kaksi päivää oikeassa työssä. Halusi ostaa puseron johon rahat eivät riittäneet niin meni pizzeriaan ja kysyi tarvitaanko mainostenjakajaa. Sukulaiset myös antavat rahaa kun käyvät luonamme usein. 5

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat