Vierailija

voinko mitään..

Eli olen vuokratyöfirman listoilla, ja tällä hetkellä vielä viikon verran edellisessä työssä heidän kauttaan. Tänään firmasta soitettiin ja tarjotiin töitä ainakin vuodeksi, mahdollisesti pidemmäksikin ajaksi. Sanoin, että otan työn mielelläni vastaan. Henkilöstökonsultti kysyi vielä, että voinko varmasti sitoutua ainakin vuodeksi. Sanoin että kyllä voin, mutta vanhempainvapaani alkaa marraskuun lopussa. Johon henkilöstökonsultti vastasi, että ai jaa, et sinä sitten tätä työtä saa. Että näin.

Sivut

Kommentit (51)

Miten joku voi ajatella tosiaan että "on käytettävissä" vuoden ajan jos tosiasiassa jää vapaalle marraskuussa ja on vapaalla seuraavat puoli vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tietysti vaikeahan tuossa on mitään toteen näyttää... mutta vanhempainvapaa periaatteessa EI saisi olla työhön ottamatta jättämisen peruste, kun ensin olisivat sinut selvästi halunneet.

Yksikin tuttavani palasi töihin vanheimpainvapaan jälkeen ja oli siinä vaiheessa jo raskaana melkein puolessa välissä. Loppuraskaudesta tulikin sitten vaikea, eli hän oli käytännössä koko ajan saikulla. Työnantajalle tilanne oli pirullinen, sillä he olivat juuri päästäneet käsistään hyvin koulutetun sijaisen joka ehti hakeutua muihin töihin kun oma työsopimus loppui. Sitten vaan uutta sijaista etsimään.Täysi oikeushan hänellä oli noin toimia, mutta pitää ymmärtää tai ainakin yrittää ymmärtää työnantajia, joilla menee hermot ainaisten poissaolojen takia (oli ne sitten mitä tahansa, ei jatkuvaa sairasteluakaan jakseta kovin pitkään vaikkei se kenenkään syytä olekaan)

Koska tosiaan kannattaisi kysyä sieltä, voitko / kannattako enää tehdä mitään ja saatko liitosta mitään apuja/tukea.Olisi nimittäin tärkeää, että AINA kaikki tällaiset vähänkään lasten teosta johtuvat syrjinnät vietäisiin eteenpäin, että nämä JOSKUS vähenisivät. Liian paljon naiset jättävät asiat sikseen eivätkä puolusta omia etujaan!!!Kaikkien uskomattominta on, että täälläkin niin moni on sitämieltä että oli ok ettei sinua palkattukaan kun kerroit raskaudesta!Siitähän ei tosiaan olisi edes tarvinnut sanoa (eikä rekrytoija saisi kysyä).On sinällään ihan selkeästi laitonta jättää palkkaamatta raskauden takia. AINAHAN etenkin määräaikaisissa on sitouduttu tietyksi ajaksi, mutta SILTI MÄÄRÄAIKAISELLAKIN ON OIKEUS vanhempain vapaisiin!!4

ettei se tulisi yllätyksenä työnantajalle. Sillä en todellakaan olettanut, että voisivat jättää palkkaamatta sen takia, sehän on laitonta kuten joku jo totesi.

asetun työnantajan asemaan: on esimerkiksi projekti, joka kestää vuoden. Koulutus hommaan kestää vaikka kaksi kuukautta. Haluatko palkata henkilön, joka jää pois töistä puolen vuoden päästä, oli syy mikä tahansa?Pientä maalaisjärkeä mukaan, kiitos!

Ettehän ymmärrä myöskään omia oikeuksianne... (Paitsi nelonen, kiitos sinulle asiallisista vastauksista!) Mutta korjaan nyt vielä pari keskustelussa esiintynyttä virhettä:- en missään vaiheessa ole valehdellut työnantajalle, vaan olin jopa niin rehellinen, että kerroin asian, jota minun ei lain mukaan olisi tarvinnut kertoa. Tapanani ei ole valehdella vaikka näköjään syytä olisi...-työnantajalle ei koidu vapaastani kustannuksia, vaan kansaneläkelaitos maksaa vanhempainrahani (toki rekrytointikulut sijaisestani, mutta nämä voisivat tulla myös jos esim. sairastuisin)-jokaisella työntekijällä tai hakijalla on yhtäläinen oikeus perhevapaisiin, myös minulla-minä voin sitoutua kyseisen työnantajan palvelukseen yli vuodeksi, en olisi heti vaihtamassa työpaikkaa. Sitoutuminen ei liity vapaisiin, sillä ne ovat lakisääteinen oikeus.Ap

Yhdenvertaisuuslaki:

7 §

Menettely, jota ei pidetä syrjintänäTässä laissa tarkoitettuna syrjintänä ei pidetä:2) sellaista 6 §:n 1 momentissa tarkoitettuun syrjintäperusteeseen liittyvää erilaista kohtelua, jonka perusteena on työtehtävien laatuun ja niiden suorittamiseen liittyvä todellinen ja ratkaiseva vaatimus;Eli tässä tapauksessa ovat toimineet laillisesti ja ap teki oikein kun kertoi ettei pysty täyttämään paikan vaatimia edellytyksiä.

Lainaus:

6 § mm:

Ketään ei saa syrjiä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Sukupuoleen perustuvasta syrjinnän kiellosta säädetään naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetussa laissa (609/1986).Syrjinnällä tarkoitetaan:1) sitä, että jotakuta kohdellaan epäsuotuisammin kuin jotakuta muuta kohdellaan, on kohdeltu tai kohdeltaisiin vertailukelpoisessa tilanteessa (välitön syrjintä);

"Lähinnä tuossa 7§:ssä varmaan tarkoitetaan siis esim. että johonkin fyysistä voimaa tarvittaviin tehtäviin pitää olla vahva (ehkä mies) tai jotain sen kaltaista.Mutta edelleen suosittaisin kysymään suoraan liitosta jos kuuluu...4
Ja jos työ on laadultaan sellaista, että siihen pitää sitoutua määräajaksi (esim. projekti) niin se on syy olla palkkaamatta henkilöä joka ei siihen pysty. Mainitsemasi "voimakysymys" puolestaan on syrjintää :-) Käväises tutkimassa työtuomioistuimen ennakkopäätöksiä niin ei tarvitse ihmetellä.

Lainaus:

Tietysti vaikeahan tuossa on mitään toteen näyttää... mutta vanhempainvapaa periaatteessa EI saisi olla työhön ottamatta jättämisen peruste, kun ensin olisivat sinut selvästi halunneet.
Mikään pakko ei ole ap:ta ottaa kun tarvitsevat työntakijän vuodeksi. Tämä näin ainakin yksityisellä sektorilla, julkisesta en ole varma.

työnantajalle; miksi ottaa joku 3 kk ajaksi ja taas hakea uusi tilalle ja kustantaa vielä sinun hoitovapaasikin?? Kyllä meillä muilla on ainakin vaadittu vakituinen työsuhde (1v) ennenkuin on voinut hyödyntää vapaita! Kohtuutonta edes olettaa moista. Jos sitoutuu vuodeksi töihin se tarkoittaa että tulee sinne työpaikalle joka aamu kuten me muutkin palkansaajat.

toimeksiantajille pysyviä työntekijöitä, ettei tule jatkuvia perehdytyskuluja (etenkin yhtään vaativimmissa tehtävissä menee käytännössä useampi viikkokin perehtymiseen). Toimeksiantajat valitettavasti helposti vaihtavat rekryfirmaa, jos firma välittää heille jatkuvasti äitiyslomalle jääviä, heti eroavia, epäpäteviä tms. työntekijöitä. En sano, että tämä on oikein, mutta näin se vaan menee.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat