Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kysyisin kokemuksia kuinka kauan on mennyt aikaa oleskelulupahakemuksen käsittelyyn, jos mies on tullut Suomeen opiskelemaan Afrikasta ja lupaa on myöhemmin haettu perhesyiden perusteella? Onko hakemus mennyt Uvin käsittelyyn vai onko käsitelty paikallisessa poliisissa?Kommentit (12)

mun mies tuli suomeen opiskelijana, mutta hänen opiskelunsa olivat vielä kesken (ja oleskelulupa oli myönnettynä) kun menimme naimisiin ja viisumin statuksen muutos meni ihan helposti. Kävimme poliisiasemalla tekemään muutoshakemuksen ja mielestäni lupa tuli alle kuukaudessa. Joten en tiedä vastaako tämä teidän tilannetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että riippuu paljon siitäkin, minkä paikkakunnan viranomaisten kanssa lupa-asioissa joutuu asioimaan. Joillakin paikkakunnilla luvat irtoavat helpommin, joillakin ovat nihkeämmässä ja palvelukin on usein huonohkoa, ellei jopa asiatonta.

ayach81:

Lainaus:


(riippuen hyvin suomalaisen puolison tilanteesta..onko töissä/kotiäiti, tulot jne..kaikki vaikuttaa kaikkeen)
Tulot eivät nykyisen ulkomaalaislain mukaan saa vaikuttaa ratkaisuun. Tai siis niitä ei saa edes hakemusvaiheessa hakijalta tiedustella. Näin siis, kun suomalaisen puoliso hakee oleskelulupaa.

Meillä sikäli eri tilanne, että mies valmistui jo koulusta ja nyt siis haetaan oleskelulupaa perhesyiden perusteella. Ja naimisissa ollaan.

että se onko aviossa vai avoliitossa vaikuttaa asiaan.. Varsinkin jos henkilö tulee maasta jossa avoliitto on erittäin harvinainen, se on silloin UVI:nkin mielestä epäilyttävä asia.

Mieheni tuli suomeen turkista 3kk:n turistiviisumilla, minkä hän sai päivässä.Täällä ollessa laitettiin oleskelulupaanomus vireille ja päätös saatiin viidessä viikossa ja lupa vuodeksi.Nyt on oleskelulupa kolmeksi vuodeksi jonka jälkeen kansalaisuusanomus vetämään.Hyvää tuuria viranomaisten kanssa myös muillekkin:)!

Ekaks kaivoin tämän vanhan ketjun esiin, siellä on muistaakseni kaikenlaista tietoa ja arvailua käsittelyajoista ja prosessista muutenkin:

http://www.vauva-lehti.fi/keskustele/tm.asp?m=4817258&p=&mpage=1&tmode=1...Omasta lähipiiristä tuli mieleen pari vaihtoa opiskeluluvasta perhesiteen perusteella myönnettävään lupaan. Toinen sai ilman mitään mutinoita poliisilta luvan alle kuukaudessa, toisen hakemusta pyöritettiin UVI:ssa reilusti yli vuosi. Ja kehotettiin mm. vain uusimaan opiskelijan lupa, että ei kai nyt tosissaan mitään muita lupia... joopa joo...

Onnea prosessiin :)

www.uvi.fiperhesyitten perusteilla ois tällä hetkellä 4kk ...mut kaverilla meni 3kk ennenkun paperit saapu uviin..ja tällä hetkellä on 3kk lisä odotusta päällä..

pahimmillaan voi mennä jopa vuosi.

(riippuen hyvin suomalaisen puolison tilanteesta..onko töissä/kotiäiti, tulot jne..kaikki vaikuttaa kaikkeen)

tässä tapauksessa miehen oleskelulupa on päättymässä opiskeluperustein, joten uudelle luvalle ei ole muuta perustetta kuin perhesyyt. Onkohan muita, jotka ovat olleet vastaavassa tilanteessa?

Mies Marokosta ja tullut Suomeen opiskelijana vuosi sitten, mutta olemme perhesiteiden perusteella hakenut oleskelulupaa jota odotellaan vieläkin, naimisissa emme vielä ole. Hakemus on käsittelyssä Uvissa ja kuukausien hiljaiselon jälkeen pyysivät kesäkuussa meiltä kirjallisia lisäselvityksiä suhteestamme, milloin olemme tavanneet ja missä sekä tarkat tapaamisajat <-outoa sillä asumme avoliitossa. Lähetin heille molempien selvitykset ja valokuvia kihlajaisistamme ym sukulaisvierailuista. Kirjeen aiheena oli muuten " ulkomaalaisen käännyttäminen" , joka HIUKKA pelästytti. Yhteinen lapsemme syntyi toukokuussa joten eiköhän se helpota oleskeluluvan saantia.. Muuten melkein suosittelen naimisiinmenoa. Luulen että meillä on sen takia viivästynyt oleskeluluvan saaminen kun emme ole naimisissa ja he halusivat odottaa lapsemme syntyvän.. Kuka tietää...

Hirveä laitos.. Viime viikolla sinne taas soittelin ja käsittelijä oli kesälomalla, että terve vaan...

Yhdessä vaiheessa jopa hankimme miehelle työpaikankin koska meille sanottiin että jos saamme miehelle töitä niin oleskelulupa tulee viikossa, lähetimme työsopimuksen Uviin mutta sieltä sanottiinkin että ei voida työpaikan perusteella antaa oleskelulupaa kun se aikaisemmin on haettu perhesiteiden perusteella.. Plaah.... Luotto on mennyt täysin koko laitokseen. Parempaa onnea muille :)

Mulla on afrikkalainen mies ja hän se opiskelee, mutta mentiin ensin naimisiin ja sitten vasta kouluun, joten suoranaista kokemusta ei ole.Mutta käsittääkseni perhesyiset opiskeluluvat käsitellään paikallispoliisissa. Ei kai siihen tuo toinen lupa vaikuta. Käsittelyajan voisi kuvitella olevan vähän pitempi, tai siis eivät " turhaan" kiirehdi jos voimassa oleva lupa kuitenkin löytyy. Mutta mä en siis tiedä mitään, ihan puuta heinää voin puhua. Ja jos teidän paikallispoliisi on joku muu, kuin Helsingin ulkomaalaispoliisi, niin eihän niissä jonot välttämättä ole ollenkaan niin pitkiä kuin täällä. Täälähän sen sanotaan olevan 4 - 6 kk keskimäärin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat