Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

MoiKertokaahan kokemuksianne, joilla pienehkö asunto (kolmio 83 neliötä) ja kolme lasta? Käytännön järjestelyjä? Entä auto?Entä raha-asiat, kun molemmat vanhemmat tienaavat n. 2000 euroa/kk. MInä siis hoitovapaalla ollut vuodesta 05 keväältä ja edelleen jatkan sitä ensi syksyyn asti, jolloin kuopus 2v5kk päiväkotiin. Esikoinen 3 v. erityislapsi ja ph:n integroidussa ryhmässä.Polttava aihe meidän perheessä. Ja "kiire" olis lisääntyä, koska tämä mamma just 37 vee :O)Kiitti jos kommentoit.

Kommentit (13)

mutta minun mielestäni lapsen tekeminen autistisen vanhemman lapsen tulevaisuuden turvaksi on aika karua. Meinaatteko heti alusta alkaen alkaa kasvattaa häntä esikoisen hoitajaksi, vai miten? Näyttää tosin siltä, että tämän hetkisen kuopuksen kasvatus esikoisen hoitajaksi on jo alkanut.Säälittää.

kyllä sitä aina jotenkin pärjää ja ilo isosta perheestä korvaa sen, että joutuu nipistämään asumisesta, harrastuksista, ruoista ja kaikesta.Jos taas ei halua lisää lapsia, asunnon koko ym. jutut tuntuvat hyviltä syiltä olla hankkimatta enää lapsia. Ap:n miehen mielipiteen syy ei siis oikeasti ole asunnossa tai autossa, vaan siinä, ettei hän halua lisää lapsia ja sillä hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kolmatta lasta :D Edelliset 2v ja 3,5v tilaa on rahaa ei ihan kauheesti. Mies jo vähän myöntyikin, mutta aiknakaan viime kierrosta en raskautunut... Toivottavasti ei ole miehen mieli muuttunut, etät tas tässä kierrossa yritettäisiin.....Koita jotain kieroja lauseit mieheen:

" Kukas meistä huolen vanhana pitää" ja

"Niillå olis toisistaan seuraa ja apua sitten kun meitä ei enää ole" jne....

mutta voithan miettiä, jos ehtisit välillä käväistä töissä, niin äippärahakin paranisi.Kyllä sulla vielä on 3-5 v. ihan potentiaalista lapsentekoaikaa.(toki mikäänhän ei ole varmaa)

Mun kaveri asuvat 5 henkeä kaksiossa!Ja meillä on kohta 6 h perhe, ja vaan semmonen pieni farmari - sitten kun tulokas syntyy, niin ei vaan enää mennä mihinkään isona perheenä. Ei viitti autoakaan vaihtaa jos ei ihan pakko.

Mutta kyllähän 5 henkeä vielä mahtuu yhteen autoon.

kumppaniaan lastentekoon. Minulle ei tulisi mieleenkään tehdä lasta parisuhteeseen ja perheeseen ilman MOLEMPIEN aikuisten aitoa ja omaehtoista ehdotonta halua tulla vielä yhden lapsen vanhemmaksi. Se on tietysti aina kamala tilanne, jos toinen haluaa lasta ja toinen ei. Pahimmassa tapauksessa se voi jopa johtaa eroon. Mutta niin iso asia se lapsen maailmaan saattaminen on, ettei siihen ketään pitäisi painostaa tai suostutella vasten tahtoaan.

Jos ap:n mies ei halua kolmatta lasta, ei sitten halua. Eikä siihen tarvitse olla mitään taloudellisia ym. perusteita. Todella ikävää ap:n kannalta, mutta hän ei voi miehensä aitoon haluun saada lisää lapsia vaikuttaa.

Etenkään nuo kodin tilat. Tarvitsisitte ehdottomasti isomman asunnon. Autosta en osaa sanoa. Asutteko kaupungin keskustassa tai hyvien liikenneyhteyksien varrella? Silloin ei autoa tarvitse, mutta jos asutte jossain kehyskunnassa, niin auto voi olla tarpeen. Tai jos ostatte isomman asunnon jostain kehyskunnasta. Onko tuo 2000 e / kk netto vai brutto? Jos netto, niin etteköhän pärjää. Miten oma jaksamisenne, kun yksi lapsista on erityslapsi? Jaksatteko vielä kolmatta?

Ehkä miehelle riittää kaksi lasta ja köyhyys (sinä hoitovapaalla 05 vuodesta) alkaa rassata miestä. Hän ehkä haluaa leveämpää elämää, eikä siitä voi syyttää. Ikävää se olisi joka aamu mennä töihin ja silti elää minimitoimeentulolla.Ja tila on suhteellista. Meillä on kolmelle hengelle 145 m2 ja ei musta mitenkään liikaa. Toki tähän yksi lisälapsi mahtuisi, muttei kahta.

Kiitti vastauksista.Meidän lasten tilanne on poikkeuksellinen eli esikoinen on autistinen. Hän ei siis kommunikoi, leiki pikkuveljensä kanssa; surullista :O( . Tulevaisuudessa pikkuveli joutunee mm. yksin (?) hoitamaan veljensä asioita sekä molemmat meistä vanhemmista hautaan. Ajattelen paljolti siis kuopuksen tulevaa elämää...Ja nyt pienenä haluaisin nähdä lasteni esim. leikkivän yhdessä.Asunto mahdollisesti järjestyy neliöksi, kun äitini myy 2-3 vuoden kuluttua lapsuuden rivarimme. Auton vaihtokaan ei ole pakollinen, koska isoin lapsista menee sitten koroketuolille.Miestäni en missään nimessä painosta, vaan pyydän harkitsemaan ja miettimään asiaa ajan kanssa. Kyse ei kuitenkaan ole VAIN hänen elämästään. Lasten tulevaisuudestakin täytyy mielestäni huolehtia. Mieheni on fiksu ja hyvä isä ja tekee itse päätöksen, mutta asiasta minun täytyy häntä valottaa, jotta hän saa kaikki näkökannat mietittyä. Me molemmat olemme kolmilapsisesta perheestä, että ajatus ei sinällään ole vieras...

Vähän niinku meillä. Paitsi että meille on nyt se kolmonen tulossa. Meinataan mahtua 80 rivariin vielä se kaksi vuotta. Isommat lapset meillä nukkuu samassa huoneessa ja vauva tulee meidän makkariin aluksi. Liikaa tilaa tuskin on, mutta kyllä me se pari vuotta pärjätään, myös taloudellisesti. Sitten on tarkoitus mun palata työelämään ja isompi asunto hankkia.me ollaan ajateltu niin, että voisihan meillä pahimmassa tapauksessa olla vielä pienempi asunto. Tää on ihan tilava ja oma iso pihakin on. kaikkeen sopeutuu. Ei tämä kuitenkaan lopullista ole.. pari vuotta on niin lyhyt aika tässä elämässä ;) ja tosiaan ei tästä enää nuorene, on nyt sitten lapset tehty samaan syssyyn!

meillä on ihan tavallinen farmari ja kyllä sinne kolme turvaistuinta mahtuu. Minusta neljännen lapsen kohdalla joutuu miettimään auto asioita enemmän. Kolmen kohdalla ei ole vaikutusta, ainakaan meillä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat