Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

alkoi hieman mietityttämään. näitä keskusteluja täällä seuranneena olen tullut ainakin siihen tulokseen että yleisen mielipiteen mukaan työttömällä ei saa olla lemmikkieläintä perusteluna se ettei sen asianmukaiseen hoitoon ole varaa. ei tietokonetta koska se on turhaa ylellisyyttä (halvempi se laajakaista on kuin tv-lupamaksu..) ei autoa koska sekin on turhaa ylellisyyttä. mitäs vielä?

Sivut

Kommentit (58)

ihmetyttää suuresti että sosssusta kannetaa rahaa ja sitten ostellaan kalliita merkkivaatteita. toimeentulotukea olisi varaa supistaa roimasti! yhden henkilön ruokarahaksi kuukautta kohti riittäisi sata euroa vallan hyvin. eipä jäisi rahaa turhuuksiin kuten viina ja tupakka, loppuisi se autolla ajaminen ja ylensyönti jolloin yhtesikunnan rahaa säästyisi taas kun ei menisi terveydenhuoltoon niinpaljon veromarkkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulle tarjottiin yötöitä kaupungista jonne on 70km. ei kulje julkinen liikenne yöllä täältä tuppukylästä, pitäisi lähteä jo 7 illalla bussilla töihin, olisin paikan päällä kahdeksalta ja työt alkaa 10 illalla, pois pääsisin kuudelta ja eka bussi tänne lähtisi 8.30 eli kotona olisin 9.30, siitä sitten nukkumaan, 8 tunnin unoset ja kello olisikin18.30 olis just 30min aikaa käydä ruokakaupassa, olla lasten kanssa, hoitaa parisuhdetta, harrastaa, nähdä kavereita, tehdä kotityöt ja hoidella asioita. juu ja tietty käydä suihkussa ja lukea se päivän lehti;)

Nehän ottaa puolison tulot mukaan laskelmiin. Pakko se ois sitten siipeillä miehen pussilla. Niin typeriä ei sentään oltaisi että mentäis mun auto parempaan vaihtamaan tai muutenkaan pröystäiltäis rahoilla. Mä en pystyis tekemään niin, se ois jotenkin noloa elää pelkästään miehen rahoilla, taidan olla aikalailla ylpeä.

Vierailija:

Lainaus:


8% työttömyys on nykyaikana jopa suotava, jotta markkinat pysyy kunnossa ja ei palkat nouse liikaa. Täällä olisi mammat ajamassa suomea uuteen lamaan : )

Ei kaikki työttömät ole sosiaalipummeja. joillakin työttömyys kestää esim. joukkoirtisanomisten vuoksi vain joitakin kuukausia. Mikäli ihminen on aktiivinen aja ansioitunut, kai hän pitää lapsensakin hoidossa kun kerran työhaastatteluissa joutuu juoksemaan. Ja miksi pitäisi myydä koti pois? Oman kodin maksaminen on ihan saman hintaista kuin vuokralla asuminenkin. Perhekoosta riippuen joskus jopa halvempaa.

joutui työttömäksi ensimmäistä kertaa elämässään 53-vuotiaana. ei antanut ylpeys periksi hakea sossusta mitään joten alkoi realisoida omaisuuttaan. autot lähti ensin, sitten myytiin talo ja muutettiin vuokralle. isä masentui ja alkoi juoda.. 30-vuoden saavutukset menetetty ja nyt ei mitään jäljellä. 3 vuotta meni päin sanonko mitä, tuli avioero äitini kanssa. nyt isä sai taas elämästään otteen ja on taas töissä. sosiaalitoimi maksoi isälle jolla ei ollet enää mitään jäljellä muuton ja avusti alkuun uudella paikkakunnalla 500km päässä josta tarjottiin töitä.

valtiolle. ja kuntien valjastaa työttömät vaikka siivoamaan ja pitämään puistoja kunnossa. sillä ne sais sitten asua ilmaseks ja ilmasen ruuan ja ehkä vähän " taskurahaa"

Miksei samantien voitaisi pistää kaikkia työttömiksi ja vaikka ostaa kaikki punalippu ja ryhtyä kommunisteiksi??

Vierailija:

Lainaus:


valtiolle. ja kuntien valjastaa työttömät vaikka siivoamaan ja pitämään puistoja kunnossa. sillä ne sais sitten asua ilmaseks ja ilmasen ruuan ja ehkä vähän " taskurahaa"
Eihän kaikki ole olleet koko ikäänsä työttömänä. Ittellänikin on vaikka mitä vaikka olenkin tällä hetkellä työtön, on osakeasunto, lapset, auto, kesämökki muunmuassa. ja velkaakin on vain n. 20000 euroa. Eli saadaan me työttömätkin omistaa aika paljon . Ja on mulla muuten mieskin, mutta sitä en ole rahalla saanut.

isojen ihmisten maailmassa on lukuja, numeroita, markkinoita ja hintoja. Työttömyys hillitsee hyvin talouden ylikuumenemista ja aikoinaan lamakin johtui vain suomen jarrutusliikkeestä jolla oli tarkoitus saada aikaiseksi 250 000 työtöntä, jotta markkinoiden ylikuumeneminen saatiin loppumaan. Ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa onko kivaa kun on paljon työttömiä.Kun on työttömiä niin sunkaan palkka ei nouse ja siksi sä olet halvempi työnantajallesi ja niin turvataan suomen kilpailukyky ulkomailla.

niin työttömyyskorvausta maksettaisiin vain pari kolme kuukautta. sen jälkeen olisi pakko hakeutua töihin tai opiskelemaan/ alkaa myydä omaisuuttaan. poistaisin myös kaikki työharjoittelupaikat sillä ne vievät työpaikkoja. opintotukea sen sijaan nostaisin tuntuvasti, niin että opiskelu todella kannattaisi.

Meillä on jo nyt Euroopan alhaisimpiin kuuluvat sosiaalimenot, jotka ovat myös alle euroopan keskiarvon roimasti. Meillä olisi varaa nostaa sosiaalimenojamme vaikka 4-5% niin oltaisiin normaaleissa mittaluokissa.Tiedän kyllä ajattelusi. Köyhät ja kipeät kannattaa pistää vastakkain tappelemaan leivänpalasta kun isoherra syö vieressä jo kolmatta palaa pullasta.

Mitä te olette ihmisiä luokittelemaan ja päättämään mitä kukin ryhmä saa tehdä tai omistaa! Jokainen on kuitenkin ihminen ja jokaisella samat tarpeet on työtön tai ei. Ja jos työtön haluaa juoda ja rällätä rahansa, se hänelle suotakoon, hänen rahojansa ne ovat, oli ne sitten sossusta tai jostain työttömyyskassasta. Ei ne kuitenkaan niin suuria ole, että niistä kannattaisi olla kateellinen. Juuri tällaisten ihmisten ansiosta kaikilla syrjäytyneillä menee huonosti, kun parempiosaiset haluavat ottaa heiltä pois sen vähän mitä he saavat!

Oletteko te tosiaan näin suvaitsemattomia ja kateellisia?

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat