Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mielessä on pyörinyt jo jonkin aikaa rakennusprojektin aloittaminen. Nyt pitäisi tosissaan alkaa arvioimaan budjettia ja ollaan sitä jo hyvän matkaa tehtykin, mutta koska ei olla koskaan aikuisiällä siis asuttu omakotitalossa, ei ole oikein tuntumaa siihen mitä se talon pito maksaa. Kyseessä olisi kaukolämpötalo n. 180-200m2. Kiinnostaisi mitä teillä muilla menee?

Kommentit (4)

Kaikki kulut yhteensä noin 250 Euroa/kk. Vertailuksi tosiaan se, että rivarikolmiossa meni kaikkineen yhtä paljon...Meilläkin on kaukolämpö ja siihen menee vuodessa noin 1200 Euroa. Lämpöä pidetään ihan reippaasti, kun ei ole lattialämmitystä ja muuten on lattiat kylmät. Talvellakin tyypillisesti on se 23-25 astetta.

kaikki sähkö 279€/kk (suora sähkö, tulee pienenemään nyt kun lisättiin ILP), jäte, vesi yms säännölliset kulut n. 100€/kk tuohon lisää. Kerran vuodessa kiinteistövero n 250€, nuohooja n 40€, lumien auraus n 3x talvessa a 10€ kerta tutulle. Ei paha, tuon maksaisi jo 100 neliön uudehkosta rivarista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varaava lattialämmitys, varaavat takka ja leivinuuni sekä ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Sähkölasku n. 150€/kk (kesällä reilusti alle 100€, talvella reilusti yli). Lisäksi jätehuolto 15€/kk ja vesilasku 45€/kk (emme säästele veden kanssa liiemmin). Kiinteistövero reilut 200€ vuodessa ja kotivakuutus 450€.Tästä tulee siis kuukausikuluiksi reilut 250€. Vertailun vuoksi asuessamme kerrostalokolmiossa oli hoitovastikkeemme sauna- ja autopaikan kanssa 270€... :-)Tietenkin sitten jos jotain korjattavaa on, tulee ok-talo kalliiksi.

Meillä varaava sähkö ja taloussähkö +lämmitys noin 350 e/kuussa, pienempi asunto kyllä. Vesi kulutuksen mukaan, voi vaikuttaa itse paljon. Kiinteistövero riippuu asuinkunnasta, katso myös nettisivuilta. Kiinteistövakuutus. Jätehuolto. Näissä tosi isoja eroja eri vakuutusyhtiöissä ja eri kunnissa mutta tuo lämmitys+sähkö on suurin kuluerä

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat