Vierailija

Eli miten opetatte lapsenne kuivaksi (olemaan ilman vaippoja)?Minkä ikäisille olette aloitteneet kuivaksi opettelun?Minkä ikäisen lapsenne on ollut täysin kuiva (vahinkojahan nyt sattuu... joten niitä ei lasketa)?

Nämä kysymykset pyörineet siitä asti päässä, kun olimme mökillä juhannuksena suvun kesken, ja serkkuni piti edelleen 3-vuotiallaan vaippoja siten, ettei hän edes yritä käydä potalla tms. heillä ei siis olla vielä aloitettu kuivaksi opettelua, kun taas itse ajattelin sen nyt pikkuhiljaa jo aloitella (meillä poika 1,5v.) ainakin potalla istuttamaan jne...Eli olenko minä nyt liian ajoissa (kun sain serkultani hyvin hämmästyneen katseen tästä), vaiko hän ehkä hieman liian myöhässä...Missä iässä te siis aloititte koko touhun? Ja samalla vinkkejä koko hommaan. :)

Kommentit (12)

Miten jaksatte puoli vuotta tai jopa kauemmin viedä lasta potalle monta kertaa päivässä? Mitä järkeä yrittää väkisin pottajuttuja, jos lapsi ei siihen vielä ole valmis?

Eli heti aamulla potalla ja päiväunien ja ruokailun jälkeen heti potalle. Siinä 2 vuoden tienoilla alkoin homma toimia jo niin, että päivässä meni vain 2-3 vaippaa. Pissat tuli pottaan useimmiten, mutta joskus vahinkoja ja kaikki kakat tuli vielä vaippaan. Vaippa jätettiin pois kokonaan 2v2kk ja pari viikkoa sitten siivoiltiin pissaa ja kakkaa ennen kuin lapset oppivat käymään potalla kunnolla. Yökuiviksi oppivat samalla.Kolmas lapsi on nyt 10kk ja ajattelin alkaa jo kohta puoliin potattaa. Saa nähdä miten käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja pääsiäisestä asti ollaan käyty säännöllisen epäsäännöllisesti potalla istumassa, välillä on ollut pitkiäkin taukoja ettei potta oo kelvannut,mutta sitten taas tauon jälkeen uudestaan. tarkoitus ei ole vielä opettaa kuivaksi,kuhan nyt opettelee potalla käyntiä.

Silloin kun tuli aina pissi.

Nyt kun kelit lämpenivät niin vaippaa ei vain kotona enää laitettu. Yleensä oli/on paljaalla pyllyllä, tai sitten alkut tai sortist jalassa. Hyvin nopeasti oppi että jos pissasi niin pissa tulikin housuista läpi lattialle. Tyttö on nyt 1v8kk ja kotona ei ole ollenkaan enää vaippaa käytössä. Ja hyvin harvoin sattuu vahinkoja. Potta on tosi keskellä olohuonetta,että kerkeää siihen kun hätä yllättää. Jos housut on jalassa huutaa pissi/kakka ja jos ei ole housuja käy itse potalla.

Alkuuna kehuttiin tosi paljon ja palkinnokis sain namin( xylitolpastillin). Ja innosti kovasti pottailemaan. Nykyään ei enää lahjukisa tarvitse.

Omassa pihassa on myö ilman vaippaa kosk apusskaan voi pissiä. Jos lähdetään kauppaan, kaupungille tai kylään laitan vaipan koska ei ole välttämättä paikkaa mihin pisata. Yleensä silloinkin sano että pissi jos pissittää eikä tahtoisi vaipaan pissiä.

Esikoinen (tyttö) nyt 2v2kk ja käyttää vaippaa yöunilla.Rupesin saalistamaan kakat pottaan/pönttöön, kun tyttö oli aloittanut kiinteät ruuat. Naamasta nimittäin näki selvästi, mikä on homman nimi ja tuntui hölmöltä odotella vaipan kakkaantumista ja sitten vaihtaa vaippa. Toki kakkoja tuli vaippaankin, mutta suunnilleen 1v:n iästä kaikki kakat tulleet pottaan. Potta tuli siis kuvioon mukaan, kun tyttö oppi istumaan. Pissat potatettiin vaihtelevasti, ja usein siivottiin lattioita... Tyttö oli kotona enimmäkseen ilman vaippaa (onnistui ihan hyvin, kun ei ollut silloin mattoja likaantumassa).Kotona oltu siis pitkään ilman vaippaa ja oisko suunnilleen 1½ v:n iästä pissavahingot tulleet tosi harvinaisiksi. Kun tyttö oli 1v 10kk, jätin vaipat pois likalta myös ulkoillessa, hyvin toiminut. Nyt nukkunut päikkärit pari viikkoa vaipatta, ilman vahinkoja toistaiseksi.Yhdessä vaiheessa sai olla jatkuvasti viemässä potalle, toisessa vaiheessa kysellä loputtomasti " Pissattaako?" . Lisäksi reilu 1V:na oli pottalakko muutaman viikon, aina kirmasi karkuun, kun olisi potalle pitänyt kirmata.Potta jäänyt nyt kokonaan pois ja tyttö käy pöntönpienntäjän kanssa vessassa. näin nyt noi 4kk. Mukavaa, kun ei tarvii pestä pottaa!Jännä nähdä, miten tän kuopuksen kanssa homma sujuu. Nyt on matollinen koti, eikä voi pitää siis samalla tavalla ilman vaippoja.

Siinä on sitten istuskeltu paremmalla tai huonommalla menestyksellä. Kun pissa ja kakka alkaa tulla pottaan, on kotona alettu olla ilman vaippaa ja ohjattu lapsia potalle säännöllisesti. Vahinkoja toki on tullut, mutta vähitellen lapsi oppii tunnistamaan hädän. Päiväkuivia lapset ovat olleet 2,5-vuoden ikään mennessä ja yökuivia joskus 2 v 10 kk.

Pikkuhiljaa aloin pitämään kotona ilman vaippaa välillä. Sitten kun alkoi kakkakin tulla pottaan, jätin mökillä laittamatta vaipat. Loman aikana oppi kuivaksi. Ikää oli tuolloin 1vee 7kk.

Siis en tarkoita ikää, vaan sitä, että kuinka pitkä aika niitä pissoja siivotaan sieltä lattialta ennen kuin lapsi oppii menemään itse potalle ilman että pitää kysyä vartin välein kuten meillä nyt?Tyttö on pian 2.v ja ollaan oltu nyt joka päivä ilman vaippaa muutama tunti, ja menee hyvin niin kauan kuin muistan koko ajan potattaa, mutta jos ollaan puoli tuntia ilman pottaa niin pisut tulee kyllä lattialle. Eli kauanko tällaista?Kiitos.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat