Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kuulin, että eräs ystäväni tekee niin miehensä kanssa. Hieman outoa!

Sivut

Kommentit (34)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

koska palkkatilastoihin valehdellaan tulot ylöspäin että voisi korottaa omaa palkkaansa. Todelliset tulot saadaan veropörssistä ja arvoimalla velkamäärät ja muut vähennykset

En näe yhtäkään syytä, miksi jonkun tarvitsee tsekkailla toisten varallisuutta. Oman palkkatasonsa suhteessa keskimääräiseen alalla vallitsevaan voi selvittää ihan muutenkin. Mua inhottaa liian uteliaat ihmiset, jotka vieläpä usein ovat taipuvaisia kaikentyyppiseen vertailuun ja mittailuun. Jokaisen olisi syytä keskittyä ihan niihin omiin asioihinsa, niin vähentyisi ehkä se perisuomalainen kateuskin.Mua ei voisi vähempää kiinnostaa muiden ihmisten tulot. En myöskään niitä keneltäkään kysele, koska se on tunkeilevaa. Se, jos mikä, on turhaa tietoa.

Niin, siis palvelusta selviävät (viimeksi valmistuneen verotus-)vuoden ansiotulot, pääomatulot sekä verotettava varallisuus. Kyllä noista jo yleensä ihan hyvän käsityksen saa, vaikka jollain nyt sitten verotonta tuloa olisi vielä lisäksi (esim. kilometrikorvaukset tai päivärahat), etenkin jos tietää ko. henkilön työnkuvan.

Mekin teemme niin:-) Asumme tosin ulkomailla ja täällä ei olekaan mitenkään epäsopivaa puhua tuloistaan. Kavereilta kysytään suoraan ja rahasta puhutaan sen oikealla nimellä, toisin kuin Suomessa missä ei muutenkaan saa puhua mistään henkilökohtaisesta. Eikä varsinkaan rahasta.

Ja ennenkuin joku taas alkaa huutelemaan, ei olla me eikä ystäväpiiri mitään suurituloisia vaan (ainakin tän palstan perusteella) jopa aika pienituloisia.


Ja perinnön jaon jälkeen tivasi moneen kertaan että: " paljos sait"Tarjoutui jopa kukkien kastelijaksi pikkuloman ajaksi, että olis ollu aikaa penkoa tiliotteita, yms.kiinnostaako tuttavien palkat vai samalla alalla olevien työkaverien palkat.Jos selvitän entisen luokkakaverini verotiedot ja päivittelen, että kylläpä se tienaa, niin tämä on urkkimista. Jos puolestaan selvitän (vaikka suoraan kysymällä) mitä kolleegani tienaa, niin tämä on mielestäni vaan terveen järjen käyttöä, että itse en tyydy liian huonoon palkkaan.

Verotietoja ei muuten tarvitse _urkkia_ mitenkään erityisesti. Riittää kun lähettää tekstiviestin " VERO ETUNIMI SUKUNIMI ASUINKUNTA" numeroon 16400. Vuositulot tulevat vastausviestinä.Ja ihan julkista tietoa ovat, mikä on sinänsä ihan perusteltua. Vertailemalla muiden ansioita saa itsekin selville, onko oma palkkaus ajan tasalla vai onko kenties jäänyt palkkakuoppaan.Lisäksi, onhan se kiva tietää, mikä on todellisuus näillä tuttavilla, jotka näyttävät viettävän makeata ja rahallisesti rikasta elämää. :)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat