Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Poika on nyt reilu 3kk, ja minusta tuntuu että rinnat ovat jatkuvasti " tyhjät" , ja hän on öisinkin ruvennut heräilemään enemmän kun taitaa vatsa olla tyhjä. Miten saisin lisättyä maidon tuloa, tahtoisin imettää häntä vielä.

Kommentit (7)

Varaudu siihen, että ekat pari vuotta yöt menevät joskus paremmin, joskus huonommin. Ja vauva syö joskus enemmän, joskus vähemmän. Tissit eivät yleensä ole tyhjät, vaikka siltä tuntuu. Voi olla, että maidontuotanto on tasaantumassa päin. Syö hyvin, muista juoda ja koeta saada levätyksi. Yritä olla stressaamatta maidosta. Itse ihmettelin, miten nopeasti huolet vaikuttavat tisseihin!hyvin ja säännöllisesti, muista juoda! Mulle täti antoi neuvon että kun kuljet vesihanan ohi, ota huikka, ja sitte käski saunoa ja juoda kotikaljaa.. nostaa kuulema hyvin maidon rintoihin!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Imutelkaa vain tiheästi, niin maitoa nousee enemmän. Juo paljon ja syö hyvin ja säännöllisesti. Luontaistuotekaupasta saa imetysteetä. Tällaisia ohjeita itse sain ja kyllä sitä maitoa on riittänyt. Tissit voi tuntua tyhjiltä senkin takia, että maidon tuotanto on tasaantunut, eikä maitoa enää pakkaa liikaa tisseihin.

Ja huolehdi, että saat levättyäkin. Tiedän, että se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta ellet voi nukkua niin pötköttele ainakin vaikka vauva kainalossa. Itselläni uupumuskin vaikutti maidontuloon. Kaikenlaiset laihdutushommat on parasta siirtää myöhempään aikaan, koska on tärkeää, että syöt ja juot tarpeeksi. Hienoa, että HALUAT imettää!Anlii + tyttö 5+kk (täysimetyksellä vielä pari viikkoa)

ja vauvat alkavat " älistä" unissaan ja itkevät yöllä helpommin. Tuolloin vanhemman ei välttämättä enää tarjota joka itkahdukseen tissiä (yöllä), sillä vauva voi itkeä vaimeasti unissaan ja vaipua silti ilman tissiä uneen uudestaan. Voisko teillä olla kyse tällaisesta? Vai itkeekö kaveri selkeästi vaativaa, kovaa nälkäitkua?Nälkäinen vauva on nälissään päivälläkin, tyytymätön, nukkuu huonosti päiväunia ja tarkkailee ruokailuasi, avaa suun kun tuot ruokaa lähelle jne. Jos teillä ei ole näin, vaan vauva on hyväntuulinen jne. , jatka entiseen malliin. Jos taas tuntuu, että nälkä vaivaa, voit koittaa tehostaa imetystä tihentämällä päivisin syöttövälejä ja imettämällä molemmista rinnoista kerralla.Meillä oli niin, että imetin 3-4-kuista vauvaani tehostetusti koko ajan luullen, että hidas kasvu ja kuun lopulla alkanut tyytymättömyys johtuivat vähästä maidosta. Myöhemmin tajusin, että maitoa mulla kyllä tuli reilusti pehmeistä tisseistä huolimatta, mutta oma maitoni sattui vaan olemaan sen verran rasvatonta/vauvan aineenvaihdunta kiivas, että kiinteät olisi kannattanut aloittaa jo aiemmin kuin nelikuisena. Mutta neuvola osaa varmasti auttaa tässä asiassa.

kun vauva oli siinä 3 kk ja vieläkin se jatkuu vauva nyt 4 kk. Ihan normaaliahan tuo on että maidon tulo tasaantuu! Kyllä sitä maitoa silti jatkuvasti muodostuu vaikka sitä ei niin rintoihin keräännykään.Yöimetyshän lisää maidontuloa enemmän kuin päiväimetys. Vauva voi myös tuossa iässä alkaa herätä muuhun kuin nälkään, meillä liikkumiset jo vaikuttavat. Tosin imaisee muutaman kerran rintaa ja sitten nukahtaa uudelleen.Muista juoda paljon kun nyt on näin kuumakin!

Edellä tuli jo hyviä neuvoja. Lisäisin vain, että kun maidontulo on tasaantunut, ei tisseistä pysty enää oikein päättelemäään, saako vauva riittävästi maitoa. Sen vuoksi kannattaa seurata, virtsaako vauva säännöllisesti. Jos edelleen epäilet, ettei maito riitä, voi käväistä neuvolassa ylimääräisellä punnituksella.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat