Vierailija

Onko tälläinen kovinkin yleistä?

Ennen vauvaa olivat aina kuin kyyhkyläiset(naimisissa olleet nyt 5 vuotta).

Aina kiehnäsivät toisissaan ja tuttavapiirissäkin puhuttiin ja naureskeltiin, että ne on vielä kuin vastarakastuneet.

Nyt on toisenlaista..

Riitelevät kokoajan... Jopa muiden läsnäollessa.

Heillä on vielä todella helppo ja tyytyväinen vauva, mutta ottavat siitä jotenkin silti liikaa stressiä.

Näyttävät nykyään todella onnettomilta yhdessä.

Vauva on vasta 2 kuukautta.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija:

Lainaus:

Onko tämä näinkin yleistä? Luulin aina että vauva vain parantaa parisuhdetta.
varmaan kuulit myoskin sen aviokriisi neuvon, eli:Tehkää vauva - se tuo teidät taas yhteen. Teillä on sitten yhteistä. Varmasti pelastat avioliittosi tekemällä vauvan

ehkä jos kyseessä on teini tai vaihinkoraskaus, niin sitten kyllä, mutta omassa ystäväpiirissä lapset ovat olleet aikuisella iällä hankittuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ettei saa selvitä vaikeuksitta elämästään. Tuomiolle vaan kriisinpaikoissa!

Meillä ainakin oli vaikeaa esim., että lapsen syntymän ja imetyksen myötä seksihaluni menivät kokonaan pitkäksi aikaa. Eipä siinä ihan ulkona syömässä käyminen palauta hormoonitoimintaa, mutta toki auttaa, että on edes aikaa jutella rauhassa. Olin myös pitkään tosi väsynyt, sillä hoidin kaikki yösyötöt itse. Katsoin, että mies tarvitsee unensa jaksaakseen raskaan työnsä.

Hormoonit heittelevät ja alakuloisuus lisääntyy. Silloin ei ole oma itsensä. Ystäväsi on varmasti myös vielä epävarma äitinä ja paikkaa huonoa itsetuntoaan komentemalla miestään.Ei siinä sinällään mitään vikaa ole, mutta se vain laannuttaa keskustelun ihan täysin. Minä siis olen se yllä, jonka kaveri niin kerran tokaisi.Minä en oikein ymmärrä mitä kaverini tai jokun muu tuolla tokaisulla tarkoittaa.. Selventäkää nyt ihmeessä ja sen jälkeen muotoilkaa lause uudestaan.En koskaan ajatellut enkä edes väittänyt, että lapsi olisi mitään pilannut tai ongelmia aiheuttanut. Eihän se nukkuva ja tuhiseva paketti juuri mitään ylipäätään tehnyt.Jos jollekin sitten ongelmistani puhuin, halusin löytää ratkaisuja, hyvin konkreettisia. Tuo tokaisu on lähinnä syytös, että nyt syytän vauvaa, kun ylipäätään suuni avaan, vaikka lapsesta ei olisi muutoin koko illan aikana edes puhuttu..ja toiseksi se kyllä vähättelee sitä, kuin iso muutos tapahtuu, kun perheeseen/parisuhteeseen syntyy lapsi. Realistisempaa on ajatella, että kaikki muuttuu kuin että mikään ei SAA muuttua. Esim. ystäväni ei varmasti edes näe miehessään tapahtuneita reaktioita ja muutoksia eikä näe niitä ongelmana, vaikka itse en mieheltäni koskaan hyväksyisi vastaavaa työhön tai lapsuuden kotiinsa pakenemista..Ei kannata alkaa puhumaan lapsiperheen ongelmista jos tekee edes mieli tokaista tuo " lapsi ei muuta mitään eikä pilaa parisuhdetta" .. Lauseessa on perää, mutta se pitää osata muotoilla oikein ja perustella myös siten, että keskustelu voi jatkua, muutoinhan se ei jatku, kun vastapuoli ei edes ymmärrä mistä puhutaan

Vaan se muuttaa sitä! Kyllä jokaisen pitäisi se tietää kun niitä lapsia aletaan hankkia. Aika aikaansa kutakin, suurimmat ongelmat parisuhteessa on silloin kun lapset on pieniä ja silloin erotaankin herkästi; pitäisi vain jaksaa tämän vaiheen yli niin myöhemmin voi taas tuntua kuin vastarakastuneelta. Kuulemma. Itse ainakin luotan ja uskon siihen...

Muotoilin ehkä tuon otsikon vähän harhaanjohtavasti..

Tarkoitin tosiaan että vauvan tultua on heidän parisuhteensa huonontunut huomattavasti.

Ja ei..minulla ei ole lapsia. Ehkä siksi yllätyinkin näin paljon, koska olen aina kuvitellut ja ainakin muilta kuullut että vauva täydentää parisuhdetta.

Ainakaan muilla ystävilläni ei ole tullut mitään ongelmia vauvan tultua.

sopetutunut lapsiperheenä oloon. Kyllä se lapsi tuo kriisin hyväänkin suhteeseen, kuten meille. Ennen lasta olemme kokeneet talon rakentamisen ja remontoinnin, jotka eivät samalla tavalla lainkaan koetelleet suhdetta. Molempien lasten syntyessä (nyt 4 kk ja 1 v 11 kk) on lähinnä huonosti nukuttujen öiden ja esikoisen aikana henkisen paineen (epävarmuuden) vuoksi ollut kiukuttelua ja riitaa, mutta olemme osanneet tilanteista selvityä tunnistetuamme syyt ja seuraukset.En usko tippaakaan, jos joku väittää, ettei lapsi ole tuonut pienintäkään kriisiä suhteeseen. Myöhemmin suhde voi varmasti voida vahvemmin, mutta takuulla kriisi tulee.

Asuvat paritalossa ystävättäreni vanhempien kanssa.

Eli hänen äitinsä on jokapäivä tukena.

Kaikki on heillä todella helppoa ja kuten jo sanoin vauva on todella helppo.

He riitelevät koko ajan vauvan hoidosta ja on sellaista toisen nälvimistä.

Että toinen tekee aina kaiken väärin jne.

Etenkin ystävättäreni on epäreilu miestään kohtaan, joka on halukas osallistumaan vauvan hoitoon vaikka tekee raskasta työtä.

On koko ajan nälvimässä miestään. Mutta kyllä sitten mieskin sanoo takaisin.

tai vaikkapa se stressi uudesta tilanteesta) pinna kireällä, ei kenenkään tarvitse jaksaa aina olla itse aurinkoinen. Toki ikävää, jos tilanne jatkuu pitkään, mutta hetkellisesti tuo on ihan normaalia mielestäni.Ja sitä paitsi helppo ja tyytyväinen vauvakin syö öisin, vaatii kaikenlaista päivisin, joten onhan se vauvantulo iso elämänmuutos. Onko sinulla ap lapsia?Vierailija:

Lainaus:


Onko tälläinen kovinkin yleistä?

Ennen vauvaa olivat aina kuin kyyhkyläiset(naimisissa olleet nyt 5 vuotta).

Aina kiehnäsivät toisissaan ja tuttavapiirissäkin puhuttiin ja naureskeltiin, että ne on vielä kuin vastarakastuneet.

Nyt on toisenlaista..

Riitelevät kokoajan... Jopa muiden läsnäollessa.

Heillä on vielä todella helppo ja tyytyväinen vauva, mutta ottavat siitä jotenkin silti liikaa stressiä.

Näyttävät nykyään todella onnettomilta yhdessä.

Vauva on vasta 2 kuukautta.

Vauva oikeasti muuttaa aikakäsityksen ja muutaman ensimmäisen kuukauden ainakin hormonit, imetys, muuttuneet rutiinit, kotiin jääminen ja jämähtäminen vaikuttavat etenkin äitiin PALJON. Minulla meni kauan sopeutua tuohon kaikkeen ja vaikka vauvan tuloon oli varauduttu, parisuhde oli huonolla hoidolla ja muutoksessa kauan.

ja siksi ovatkin olleet 5 vuotta kuin vastarakastuneita.

Sehän tässä niin yllättävää onkin, että nyt sitten vauvan tultua ovat onnettomia!:-(

ap

olivat niin rakastuneita, vuosi tapaamisesta menivät naimisiin, vuosi siitä saivat lapsen ja sen jälkeen (lapsi on nyt 2v) on ollut hyvin vaikeaa koko aika. Naisen äiti asuu lähellä ja lapsi on siellä usein hoidossa, joten siitä ei voi olla kyse, mutta sittenkin kun olevat yhdessä, lähinnä riitelevät. kauheaa katsoa vierestä. Mies pitää lasta virheenä, ainakin sen kuvan saa puheista.

en ollut näin koskaan väittänytkään sen sijaan jotain oltiin puhuttu ja muutoin oli tullut ilmi jotain meidän parisuhteen ongelmista..Mielestäni oikeampi ilmaus on se, että vauva tuo esiin parisuhteen ongelmia esimerkiksi puolisoiden vuorovaikutuksessa, toisen huomioimisessa, kunnioittamisessa, kotitöiden jakamisessa jne. lista on loputon.. ilman vauvaa parisuhde voi toimia moitteettomasti, vaikka toinen alisuorittaa ja toinen ylisuorittaa, vauvan synnyttyä sitten usein ylisuorittajan voimat loppuvat ja alisuorittajan pitäisi alkaa toimimaan, mutta tästä syntyykin konflikti.Toiseksi toisille vauvan syntymä on henkisesti valtava kriisi ja stressin aihe, esim. miehelleni, vaikka vauva oli kaikin puolin niin helppo kuin vain voi olla (ehkä juuri siksi?)Kolmanneksi, aikuiseksi kasvaminen, vastuun ottaminen jne. vain vie toisilta enemmän aikaa kuin toisilta. Toiset (miehet) pakenevat töihin ja tähän on niin totuttu ja se on hyväksytty, ettei sitä edes kukaan huomaa. Toiset sitten purkavat stressin ulos parisuhteessa.. Kaikki eivät suinkaan lähde ryyppäämään ja rellestämään, mutta monenlaisia reaktioita on..Eiköhän jokaisella ole ne parisuhteen tai muun elämä kriisit edessä joskus, turha lastentekoa on unohtaa tai syyttää niiden vuoksi

Jos sinulla ap ei ole omia lapsia, niin et todellakaan voi tietää, mitä arki voi olla pienen vauvan kanssa:Jatkuvia yöheräämisiä, ja jos vanhemmat ovat herkkäunisia, niin vaikea päästä uneen takaisin. Seuruksena pienestä vauvasta on aina vähentynyt yöuni! Jonkun tutkimuksen mukaan pienten lasten vanhemmille kertyy ekan vuoden aikana 200 tunnin univelka. Eli jos haluat tietää, miltä vauvaperheen arki tuntuu, niin laitapa kello herättämään yöllä 2-3 tunnin välein ja valvo sitten miehesi kanssa herättyänne 20 minuuttia ja sitten yritä saada unen päästä kiinni, ja tule sitten vasta kertomaan, paraniko parisuhteenne vai heikkenikö se!!Ja koliikkivauva tai paljon itkeskelevä tapaus onkin sitten asia erikseen! Kyllä ihan kenen tahansa vanhemman pinnaa kiristää, kun vauva vain itkee ja itkee, eikä mitkään rauhoituskeinot auta. Siinä haetaan sitten ensin syyllisiä itsestä ja siitä puolisosta, kunnes todetaan, että mikään ei auta ja pitää vain kestää. 6-8 viikon ikäisenä vauvat ovat " pahimmillaan" , monet itkevät eniten juuri silloin. Eikä se ole tosiaan mitään pientä tirauttelua, vaan kiljumista tuntikausia pää punaisena. Suosittelen tähänkin kotona harjoitusta oman siipan kanssa. Kiljukaa vuorotellen 2 tuntia putkeen samalla, kun toinen yrittää rauhoitella, ja tulosta ei tule. Katsotaan sitten, paraneeko se parisuhde ja kestääkö pinna!t: Kahden lapsen äiti, jonka lapsista jälkimmäinen itkeskelee paljon ja vanhempien pinna on välillä kireällä. Mutta parisuhteemme kyllä kestää pinnan kiristyksen, sillä tämä on vain ohimenevä vaihe, ja sen tiedostamme.

Lapsi ei todellakaan helpota parisuhdetta. Hyvässä tilanteessa se voi vahvistaa sitä, mutta joka tapauksessa se aiheuttaa haasteita parisuhteelle. Parisuhteen vahvistuminen tapahtuu yleensä kriisin kautta. Läheskään kaikki parisuhteet eivät sitä kestä. Valtosa avioeroista tapahtuu lasten ollessa pieniä.

ihan kuin se vauvaa)tulisi vaan pyytämättäb) jotenkin tahallisesti hankaloittaisi aikuisten elämää.Ihmiset ottaa muutenkin ihan liikaa stressiä vauvan syntymästä. Ei vauvalle tarvitse kaiken olla täydellistä, eikä elämän muuttua tolkuttomasti. EI ihmisestä tarvitse tulla vain äitiä tai isää, eikä sitä tarvitse repiä harteilleen jotain ylimaallista taakkaa lapsen elämän täydellisesti onnistumisesta.Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat