Vierailija

:( Sain tänään metformiinit, enkä tietenkään maininnut lääkärille, että käytän parhaillaan hydrokortisonia aurinkoihottumaani. Nyt Metformiinien ohjeissa lukee näin: " Jotkut lääkkeet esim verenpainelääkkeistä ACE-estäjät beta-salpaajat ja nesteenpoistolääkkeet SEKÄ KORTISONILÄÄKKEET esim hydrokortisoni, voivat vaikuttaa verensokeripitoisuuteen ja samalla myös Metformin Alpharman annostukseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että muistat aina kertoa lääkärillesi, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä."En tn saa lääkäriini enää yhteyttä, oli tänään lähdössä kesälomalle. Onko kellään mitään tietoa miten tuo kortisoni sitten vaikuttaa tähän lääkkeeseen? En oikein voisi lopettaa kortisoniakaan nyt, kun ihottuma on parantumassa, mutta toisaalta Metformiinit piti aloittaa ja aloitinkin jo tänään.... Apuva!!!! Mitäs helskuttia minä nyt teen?

Kommentit (11)

Vierailija:

Lainaus:

Kyse on siitä, että suun kautta nautitut kortisoonit nostaa veren sokereita. Esim. kun syövän yhtreydessä niitä aikasta paljon pitää napsia. Sulla nou hätä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

juuri mitään verenkiertoon , joten ei vaikuta mitenkään metformiinin pitoisuuteen, ihan eri asia on jos tarvitsee kortisonia suun kautta. Mutta toinen juttu on, että jos olet jo viikon käyttänyt kortisonivoidetta niin ainakaan toista viikkoa pidempään ei kannata sitä käyttää.

t.farmaseutti

oita (09) 10023 aina kun tarvitset tietoa terveyspalveluista tai sairauksien hoito-ohjeita. 10023 vastaa joka päivä 24 h, ammattitaidolla ja luottamuksellisesti. Tavallisen puhelun hinnalla. Terveysneuvojat ovat kokeneita sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia. Palvelu myös ruotsiksi ja englanniksi.Onko tämä vakavaa, tarvitaanko lääkäriä, vai auttaako lepo?* Voit kysyä erilaisia hoito-ohjeita ja neuvoa, kun sairastut tai lapsesi tai omaisesi on sairaana.

* Saat tietoa ja neuvoja terveydestä, sairauksista, lääkityksistä, matkailijan rokotteista, hoidosta, tutkimuksista tai valmistautumisesta tutkimuksiin ja hoitoon.

* Soita aina kun et tiedä, mikä on sinun oma terveysasemasi, tai pohdit pitäisikö hakeutua jonkun vaivan tai sairauden vuoksi hoitoon ja minne hoitoon tulisi hakeutua. Terveysneuvonta ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan myös päivystysaikaan.

* Terveysneuvonta vastaa kotisairaanhoitoa koskeviin tiedusteluihin erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin terveysasemat ovat kiinni.Numerosta välitetään helsinkiläisille myös tarvittaessa lääkäri kotikäynnille vaikeaan mielenterveyden kriisiin joutuneille sekä vanhuksille, vammaisille ja muuten huonokuntoisille, joiden hoitopaikkaan pääsy itsenäisesti on kohtuuttomasti vaikeutunut - edellyttäen, että potilaan vaiva pystytään kotiolosuhteissa hoitamaan. Arvion tekee hoitaja puhelussa saatujen tietojen perusteella.Palveluiden hyödyt:* 10023 vastaa aina 24 h vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä

* soittoon vastataan nopeasti ja neuvot annetaan laadukkaasti, henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla

* keskustelemalla arvioidaan tilanne ja ohjataan kerralla oikeaan hoitopaikkaan

* oikealla neuvonnalla voi välttää käynnin terveysasemalle

* palvelu vapauttaa terveysasemien hoitohenkilökunnan aikaa asiakkaiden palvelemiseen hoitopisteissäLisätietoja terveysneuvonnan toiminnasta voit kysyä suoraan puhelinnumerosta (09) 10023.

lääkkeestä ollut minulle apua. Hän otti minut ylimääräiseksi potilaaksi sille päivälle ja sanoi suoraan, että ajat on hänellä muutoin nyt loman takia varattu jo elokuun lopulle asti :(En saa omaan apteekkini yhteyttä, ilmeisesti sulkeneet jo 19 maissa.AP

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat