Seuraa 

Onko kenelläkään kokemusta kuinka nämä käytännössä tapahtuu?Meillä edessä ensi viikolla pissatulehduksen vuoksi.Poika 8kk.

Kommentit (4)

Se tutkimus, jossa varjoaine suoneen (taitaa olla renografia suomeksi), kestaa sen puoli tuntia ja takaisinvirtausta tutkittaessa kuten edellinen kirjoittaja sanoi lyhyemman aikaa.Varjoainekuvauksesta: Se ei kyllä välttämättä kestä puoltakaan tuntia, meidän tytölle on tehty ko. tutkimus pariin otteeseen ja paikallaan täytyi olla vain n. 15 min. Kesto riippuu siitä, kuinka nopeasti lapsi tyhjentää rakkonsa kokonaan varjoaineesta. Ja ei meidän tyttöä ainakaan tarvinnut sitoa kiinni, vaan pysyi ihan rauhassa paikallaan (ihme kyllä). Ikää oli 10kk ekalla kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lapsi makaa tutkimuspöydällä ja ultraääni laitteella tutkitaan. (hienosti selitetty =) ) Varjoaine kuvauksessa pippeliin laitetaan katetri,mistä itse varjoaine laitetaan ja hetken päästä röntgenissä kuvataan. varjoaine tutkimuksia on ilmeisesti monenlaisia. Meillä pojalle on myös joskus laitettu se merkkiaine kanyylin kautta verenkiertoon ja sitten kuvattu röntgenissä.

Ultrattiin synnytyssaiaalassa heti synnyttya ja parin paivan vanhana. Ultraus taysin kivutonta, ehka vahan epamukavaa, koska geeli saattaa tuntua kylmalta. Varjoainekuvaukset tehtiin 1 kk iassa ja uudestaan 1 v iassa. Toisessa varjoaine suoraan suoneen ja toisessa virtsaputken kautta rakkoon. Meilla kuvaus tehtiin nk. gammakameralla eika rontgenlaitteella. Varjoainekuvauksissa ikavaa katetrointi ja varjoaineen laittaminen suoraan suoneen. Kurjaa myos se, etta maattava paikallaan puoli tuntia sankyyn sidottuna. 1 kk iassa ei ollut ongelmia mutta vuoden iassa itki koko ajan.Munuaisten vaurioitumisen rinnalla ttkimukse ovat kuitenkin pieni paha, eivatka siis mitenkaan ylipaasemattoman kivuliaita lapselle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat