Vierailija

Aina puhutaan, että kunnallisilla pieni palkka, niin en tajunnutkaan että yksityisillä eri juttu. Voi olla, etten palaakkaan töihin äippäloman jälkeen, vaan alan yksityiseksi. Harmi kun en ole aiemmin hoksannut. Perhepäivähoitaja kun on unelma-ammattini. Kertokaa yksityiset kokemuksia. Ja äidit joiden lapsi yksityisellä myös.

Sivut

Kommentit (52)

sinulla ei ole hoitopaikkaa, johon lapsi viedä. Tiedän läheltä yhden hoitajan, jolta katosi hoitolapset, koska oma lapsi oli jatkuvassa flunssassa ja vanhemmat ongelmissa järjestämässä lapsenvahtia omilla kustannuksilla. Tietysti helpompi, jos on isovanhemmat yms. lähellä ja he pystyvät tarvittaessa syöksymään apuun.

Ei kaikissa kunnissa makseta yksityisenhoidontuen lisäksi muita tukia. Joten se 500 on monelle liikaa ja silloin hoitajana joutuu pudottamaan hintaa.

Ei se aina ole niin helppoa se raha vaik paperilla näyttäskin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin ei siitä silti nettona käteen jää kuussa kuin reilu tonni. Minun mielestä ei mitenkään kovin hyvä palkka ole.Ja tosiaan sekin on kyseenalaista löytyykö neljää lasta hoitoon. Kalliimmaksi tulee vanhemmille kuin kunnallinen hoito.

Millä laskutavalla? ansiosidonnaista työttömyyskorvausta saa hoitoalan matalapalkkaisetkin naiset n.1000e/kk-verot joten eipä se 2 lapsen hoitaminen siitä summasta voittoa vie.

valvotaan myös ja kannattaa valita luonnollisesti hoitaja jolla on varahoito miettittynä! Kuuluu ammattitaitoisen hoitajan tuntomerkkeihin että tuommoiset sovitaan.

500e-170e=330e/kk.

Päiväkotimaksut esim 2 lapsesta on 380e/kk jos perheen bruttotulot ovat 3500e/kk tai sen yli. Että eipä tuo nyt niin kallista ole. Ja jokainen punnitsee asioiden eri puolia, pk on monin tavoin aika paljon huonompi vaihtoehto varsinkin alle 3v lapselle kuin pph.

-4/8/12-

Saahan siellä sivuilla lukea mitä vaan suosituksia. Muista kuitenkin se, että monellakaan vanhemmilla ei ole varaa laittaa esim. 500 e / kk päivähoitoon ja maksaa vielä loma-ajan palkat sun muut. Meidän yksityinen pph ei saa palkallista lomaa, koska kaikki hoitosopimukset katkeaa aina kesäksi, vanhempien loma-ajaksi. Yhden kerran on tehty niin, että Kelan tuki maksettiin lomakorvauksena pph:lle.Ja on myös eroa siinä, oletko suoraan työsuhteessa vanhempiin (vanhemmat maksaa työnantajamaksut) vai yrittäjänä.

ei olle pakko ostaa leluja uutena, on lelulainaamoja. Terveellistä ruokaa saa edullisestikin. Aika tuhlaavainen saa olla että saa puolet kulumaan. kAIKISTA EI OLE YRITTÄJÄKSI.

Mulla on kolme lasta, joista vanhin menee vuoden kuluttua eskariin, eli sitten olisi 2,5lasta. 5 lastako saa olla joista on yksi puoliväinen. Olenkin miettinyt, vaikuttaisiko se positiivisesti talouteen jos olisi omien lisäksi kaksi hoitolaista, vai olisiko +/- nolla?!?!

Että kokemuksia tällaisesta, Kiitos!

Jos saa yksityisen hoidon tukea ei saa samalla kotihoidon tukea vaikka olisikin alle 3 vuotias lapsi. Monessa kunnassa maksetaan tosin kuntatukea siten että hoitomaksu on sama yksityisellä kuin kunnallisessa hoidossa, mutta silloin hoitomaksulla on kattoraja, joka on tuossa 500 euron paikkeille. On nimittäin ihan eri asia maksaa 2 lapsen hoitomaksua 380 tai 2*330 euroa. Ja jos hoitaja päättää rikastua ja periikin 700 euroa /lapsi, niin vanhemmille jää kaikista tuista huolimatta maksettavaa 400 euroa/kk. Pari lasta hoidossa alkaa olla halvempaa palkata oma hoitaja kotiin. Saa olla aika ihmeellinen hoitopaikka, että lapsia vetäisi noilla hinnoilla. Yksityisellä hoitajalla kun ei aina ole edes varahoitojärjestelyä, niin hänen sairastaessaan (esim käsi poikki 6 viikkoa sairaslomaa...) pitää sitten itse hoitaa varahoitaja. Päivän ja kaksi se onnistuu lähes jokaisella omia työaikoja sopimalla, mutta jos noita sairaspäiviä on joka kuukausi tai sitten pidempi jakso alkaa työssä kyvät vanhemmat olla jo aika pulassa.Vierailija:

Lainaus:


Ihan jokaisessa kunnassa maksetaan kotihoidontukea joka on sen 294e/kk. Lisäksi toisesta lapsesta joka alle kouluikäinen (ja toinen alle 3v) saa ns sisaruslisää 50-80e/kk riippuen sen toisen lapsen iästä.

Ja lisäksi on tuo yksityisen hoidon tuki joka on 170e/kk/lapsi.

Eli ne tekevät jo yhteensä väh.450e/kk jolloinka vanhemmille jäisi maksettavaksi vain n.50e/kk.

Että näin. Ja kannattaa näitäkin asioita miettiessä miettiä sitä millä summalla ITSE tekisi kys työtä, millä summalla tulisi jotenkin toimeen ja maksaisi omat elämisensä ja kulunsa. Tuo 500e/kk/lapsi on sekin aika vähän eikä tee kummoista tuntipalkkaa.

Vaikkei tätä rahan vuoksi teekään niin kyllä sitä on kuitenkin katsottava että elämään pystyy ja toimeen tulee.

-4/8-
Sieltä käy ilmi sekin että yksityisen pph suositus ja minimiliksa on 500e/kk/lapsi. Saan itse senx4 eli 2000e/kk-verot (18% kiitos asuntolainan) sekä ruokakorvaus jokusen e/pvä/lapsi.

Työaikani klo.8-16.30 ja senhän saa ihan itse päättää kun valkkaa asiakkaansa.

Suositusten mukaan palkka on 4x 500 ja 1x 250 eli tekee 2250. Päiväkodissa ei edes johtaja saa noin paljon. Toki on menojakin mutta tarkalla taloudenpidolla mielestäni ihan kiva raha.

i.JA nykyäänhän on ainakin Vantaalla yksityisen hoidon tuki tosi iso, en tiedä eurolleen, mutta kuitenkin.JOtta pyytäkää hoitavjat vaan kunnon palkkaa itsellenne, että jaksatte hoitaa hommannekin hyvin.

Olen ajatellut, että kun toinen lapsi syntyy ja äitiysloma aikanaan loppuu niin ottaisin pari muuta lasta hoitoon. Kuten joku sanoi niin parempi tulo siinä on kuin pelkkä kahden lapsen kotihoidontuki. Ja saapa sitten olla kuitenkin lasten kanssa kotona, sehän on iso etu.Ei tuo mikään unelma-ammattini ole, mutta unelma-ammatti on olla omien lasten kanssa kotona pitkään, en pidä työelämästä (toimin tälläkin hetkellä yrittäjänä eli omilla ehdoilla).Sain hyviä ajatuksia tästä ketjusta, joten kiitos :)- ei ap

verrattuna ettei tekisi mitään työtä! Ei siitä saa kyllä mihinkään matalapalkka-alaankaan verrattuna varsinaista ' kuukausipalkkaa' (alkuvaiheessa jää miinukselle jos joudut tekemään investointeja) mutta vähän taskurahaa kuitenkin... En sen rahan takia kyllä tätä työtä jaksaisi tehdä... Enemmän tienaisin osa-aikatyössä kaupan kassalla! Mutta onhan se mukavaa tarjota parille lapselle ja samalla omalleen hyvää kodinomaista hoitoa. Se työnilo tässä lähinnä lämmittää. :-)

Ainakin meille olisi tullut halvemmaksi (170 E vs. 200 E).

Me valitsimme kunnallisen, koska halusimme lapsen valvottuun kunnalliseen hoitopaikkaan varahoitoineen.

Yrittäjäksi aikova voi hakea ns starttirahaa ja niin tein minäkin ja sain sen, yksityinen pph kun on yrittäjä.

Saan siis 6kk ajan 600e/kk palkan päälle ja sen jälkeen 5kk ajan 400e/kk.

Niillä rahoilla olen ostellut pari TripTrap-tuolia (menevät sitten isommillakin hoitolapsilla), askartelutarvikkeita ja astioita yms.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat