Vierailija

tyttö nyt 2½v

potalla ei ole koskaan istunut, huutanut vain. sama pätee pöntöllä.nyt sitten viikko takaperin otin vain vaipan pois. ja pikkuhousuja menee noin 20 päivässä. ja ei pissaa pönttöön, ei pottaan. voi istua pöntöllä 15min eikä mitään tule ja kun nousee ylös niin pissaa sitten hetken päästä lattialle.

mitä teen väärin?

Kommentit (9)

meillä yritettiin samaa pojan kanssa. Potalle ei suostunu millään ja joka kerta tuli pissa housuun. Unohdin sit koko asian hetkeksi. Vanhaan tapaan vaippa housuissa.Sit meni pari viikkoa kun poika sanoi, että ottaa vaipan pois ja menee pissalle. Siitä lähtien on ollut ilman vaippaa, jotain 1,5kk. Kylässä ja kaupassa pidetään vaippaa, mutta haluaa usein itse pissalle. Vahinkoja sattuu paljon, yleensä tulee ennemmin pissa housuun kun kakka. Meillä ongelmana on se, ettei poika osaa itse ilmaista hätää vaan me joudutaan sanomaan et vessaan pitää mennä.Joten lohdutuksen sana, että ne kyllä tajuaa itsekin miten inhottavaa sitä vaippaa on pitää, ajallaan.ja pojalla nyt siis ikää tasan 2,5v.

laita vaippa takaisin ja rauhoita tilanne. Sitten vaikka kuukauden kuluttua yrität uudella innolla, ja otat mukaan vaikka ton tarroilla lahjomisen. Jokaisesta onnistuneesta potalle istumisesta palkkioksi tarra (vaikka ihan siitä, että suostuu istumaan siinä), sitten seuraavaksi palkitset kun osaa tehdä siihen pottaan/pönttöön jotain, tai siitä että osaa kertoa milloin on pissahätä. Sitten kun niitä tarroja on kasassa vaikka 10kpl, tyttö saa jonkun pienen lelun/tavaran palkinnoksi.Yritä välttää stressaamista asiasta, jos potallakäynnistä tai käymättömyydestä nousee liian suuri haloo, uhmaikäinen ei todellakaan tee tahtosi mukaan. Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voisiko asiasta jutella lapsen kanssa? Meillä auttoi tosi paljon, kun selitin lapselle kärsivällisesti kerran toisensa jälkeen, että taitavat pikkulapset (ei enää vauvat) tekevät pissan pottaan. Otin lapsen myös vessaan mukaan, kun menin sinne itse (mikä minusta ei ole kivaa) ja selitin että nyt äiti tekee pissat pönttöön ja sinä voisit tehdä pissat pottaan. Samoin otin käyttöön kissan esimerkin ja todettiin, että kissallakin on oma potta jossa se käy. Muiden lasten pottailun seuraaminen voisi olla myös tehokasta...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat