Seuraa 

[color=navy]Siis haukunestopannasta (Aboistop) tai Spray Commander-kauko-ohjattavasta pannasta kyse. Meille ostettiin tuo Spray Commander ja katselin sen sitruunasuihkeen tuoteselostetta. Luulin sen sisältävän vain jotain hajusteita/sitruunahappoa, mutta siinä olikin jotain 1,1,1,2-Tetrafluoroeteeniä (called as Refridgerator) tai jotain sinne päin.Kemiaa lukeneena tuollainen yhdiste kalskahtaa pahasti korvaan ja suihkeen hajukaan ei ollut kovin kiva, teki pahaa vaikka raikkaalle sitruunalle tuoksuikin. Sisätiloissa sitä tulee väkisinkin hengitettyä. Onkohan tuon hengittämisestä haittaa sikiölle.... Pitäisi varmaan soittaa teratologiseen tietopalveluun. Toisaalta kyllähän koirakin sitä hengittää ja täyttöpullossa ei ollut mitään varoitusmerkintää. Yritän pitää koko ajan jalat maassa ja olla hysterisoimatta mutta tuo yhdiste kuulosti vain niin epäilyttävältä...Muuten kapistus on vallan mainio!! Todella hintansa väärti ja suosittelen kaikille, joilla koiralla ei-toivottua käyttäytymistä.[b]Sinda rv 10+3[/b][/color]

Kommentit (5)

Vai on teillä tuollainen " juttelevainen" koiruus talossa;)

Varmaan ihan haastava tapaus, vaikka taatusti tosi hieno koira

muuten!

Meillä ei tätä haukkumisongelmaa ole ollut aiemmin, mutta nyt kun koirasta on tullut vanhus (13v.) niin tuota eroahdistusta alkoi tulemaan. Varmaan liittyy paljon ihan aistien heikkenemiseenkin tuo yksin jäämisen vaikeus. Panta kun on kaulassa niin koira on ihan rauhallinen kun tullaan kotiin, yleensä nukkuu jossakin eikä kotona haise yhtään sitruuna. Pelkkä pannan kaulaan laittaminen siis auttaa meillä:)

Mutta voin vaan kuvitella mitkä sulotuoksut teillä on autossa, on nimittäis aika karsee se haju mikä pannasta lähtee!!! Haiseekohan pippurisumute yhtä pahalle? Se on kait astetta tujumpaa vielä kuin toi sitruuna..

Sepä siinä juuri onkin, kun meillä ei oo tuota yksinhaukkumisongelmaa, vaan kotona ollessamme koira on todella rauhaton, villi, ulvoo, vonkuu, ulisee ja vikisee, autolla matkustaminen on vallan mahdotonta. Siksi meillä on kauko-ohjattava panta, jota käytetään vaan silloin kun me olemme kotona. Autossa tuntuu että tukehtuu... Aiomme kyllä käyttää pantaa, on se niin ehdoton kapistus. Meillä on siis kummallakin pitkästi toistakymmentä vuotta kokemusta koirista ja kaikki koulutusmenetelmät käytetty, kovat ja pehmeät. Tämä on ainoa mikä oikeasti auttaa tähän ongelmaan ja koira ei edes yhdistä rangaistusta isäntään = ei ala tahallaan provosoimaan vastaan. Meillä siis käyttölinjainen, erittäin kovapäinen ja lujatahtoinen sakemanni, ei ole siis edes ensimmäinen eikä toinenkaan sakemanni talossa, joten kokemusta on...Kerron kun saan tietää lisää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on satunnaisesti käytössä Aboistop, mutta ei ole tullut mieleenkään, että siitä mitään haittaa olisi odotusaikana. Tosin meillä sitä käytetään tällä hetkellä useinmiten ulkona, koska nyt kun koirilla vihdoin ja viimein on käytössä aidattu piha, niin toinen on päättänyt alkaa haukkua ohikulkijoita. Kun se aiemmin oli vapaana pihalla, ei haukkunut. Lisäksi panta on satunnaisesti käytössä silloin kun meille tulee ei niin kovasti koirista tykkääviä vieraita. Silloinkin panta suihkii koirien " omassa huoneessa" , jossa koirat ovat silloin kun vieraat tulee sisälle. Mielestäni panta ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön, vaan koiran pitäisi oppia olemaan hiljaa sen avulla, kun hiljaa olosta palkitaan. Meillä tämä toinen koira, joka haukkuu, on vähän huonohermoinen (koira on luonnetestattu), joten sille ei ihan helpolla mene jakeluun tämä hiljaa olo. Tai kyllä se tietää, että pitäisi olla haukkumatta, mutta kun paniikki iskee, se ei pysty siihen. Aion jatkossakin käyttää pantaa joskus, vaikka raskaana olenkin.

Meidän toinen koira harrasti jossain vaiheessa sellasta, et autossa haukkui muita koiria. Meillä auttoi asiaa häkki, jossa oli peitto päällä. Kun koira ei nähnyt ulos, se rauhoittui, eikä pystynyt räyhäämään jokaiselle vastaantulijalle. Häkissä on myös se hyvä puoli, että vilkas koira ei vahingossakaan pääse ryntämään takaluukusta karkuun, kun takaluukun avaa. Meillä tosin koirat tulevat pois autosta vasta käskystä, mut senkin asian opettamiseen häkki oli hyvä apuväline.

Meilläkin koiralla on sitruunapanta;) Ja on kyllä koko rahan arvoinen

hankinta!! Suosittelut siis täältäkin päin:)

Kerrohan sitten mitä selvisi, jos kyselet sen haittavaikutuksista..

Miten paljon teillä sitä " suhahtelee" ilmaan päivittäin? Meillä ei oikeastaan enää ollenkaan. Koira lopetti haukkumisen yksin jäätyään heti, kun sai pannan kaulaansa ja sai parit suhaukset kuonoonsa. Eli en usko sen olevan vaarallista meidän tapauksessa. Ei kait sitä itekseen kovin paljon tule ilmaan?? Pantaa pidetään koiralla ja päällä ainostaan silloin kun se on yksin.

Mutta hyvä varmaan selvittää asia. Kaikkea sitä joutuukin pohtimaan odotusaikana;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat