Vierailija

Mieleeni tuli eräs tuttavaperhe, ei mikään juoppola, vaan sellainen duunariperhe. Tyttö vajaa 7-vuotias ja äiti juo alkoholipitoisia juomia aina tytön lähellä ja polttaa sillain, että tyttö välillä tumppaa tupakat.. Minusta aivan hirveää! :( Kamalaa miettiä, että mitenköhän nopeasti tyttö itse alkaa polttaa, kun on äiteestä on helppoa ottaa mallia..

Kommentit (9)

Sisällä ei tietenkään tupakoida jos taloudessa on lapsia (en kyllä tekisi sitä sisällä muutenkaan, sillä se on ällöttävää ja haju pinttyy tekstiileihin), mutta saatan kyllä käydä ulkona tupakalla vaikka lapsi on kotona. Minulle tämä on helppoa, sillä poltan tosi vähän ja satunnaisesti. Lapselle saatan sanoa ihan suoraan, että äiti käy nyt sauhuilla, mutta se on tosi tosi tosi tyhmä tapa ja älä sinä vaan koskaan sitä aloita. (Tiedän kaksinaismoraalia, mutta enpähän minäkään paljon polta, ehkä yhden tupakan parissa viikossa).

Viiniä ja olutta meillä sen sijaan kyllä otetaan ihan vapautuneesti lapsen aikanakin. Minusta on parempi opettaa sellainen alkoholinkäyttö-tapa, että hyvä viini on nautintoaine siinä missä esim. hyvä ruokakin kuin tehdä alkoholista jokin tabu (=jos otat se on aina sama kuin kännääminen).Meillä juodaan viikonloppuruuan kanssa aina hyvää viiniä (mies on oikea viiniasiantuntija) pari lasia, lapsikin saa maitonsa pienestä viinilasista, kilistellään ja maistellaan viinin aromeita ja arvostellaan viiniä (samoin kuin maistellaan ja arvostellaan illallista). Lapsi tietää, että viini on aikuisten juomaa ja että kun hän on iso hän voi oppia myös tuntemaan viinejä kuten isä. Olutta puolestaan voidaan ottaa pullo pari esim. futista katsellessa tai saunoessa, jolloin lapsi saa oman limupullon. Tämä on mielestäni ihan hyvään alkoholinkäyttöön opettamista. " Salailu" antaa mielestäni sellaisen kuvan, että alkoholi on aina pahasta ja ainoa tapa millä sitä voi nauttia on ryyppääminen...Jos kaikki alkoholiin liittyvä tehdään lapselta " salaa" , ei lapsi voikaan oppia ymmärtämään, että alkoholia voi nauttia myös kohtuudella ja sivistyneesti ja silloin se on nautinto ja AIKUISILLE kansalaisille täysin hyväksyttävää (ja tämä kai on alkoholin olemassaolon tarkoitus/tavoite).Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

poltti sisällä kun olin lapsi ja minulla oli sen takia 1-2 lääkkein hoidettavaa keuhkoputkentulehdusta joka talvi. Nyt oma perhe on savuton niin eipä ole ollut edes yskää vuosikausiin.

Se on ihan ok, jos jossain illanistujaisissa tai baarissa polttaa, sehän on vanhempien omaa aikaa, mutta tuota kotona polttamista en ymmärrä sitten millään etenkään jos lapset on paikalla.Alkoholia kyllä saa ottaa lasten läsnäollessa, kunhan ei juo itseään humalaan... Mikään ei ole lapsesta niin kauheaa kuin nähdä omat vanhemmat humalassa.. (muistan kyllä tämän lapsuudestani)

kondomikin! :O Noin pieni vielä ja silti.. Äidillä nuo miesystävät vaihtuu aika tiuhaan. Ei siinä mitään, en vastusta rakkauden etsimistä, mutta kun kyseessä on kuitenkin sellaiset luvut kuin 20+ eri miestä vuodessa.. Huhhuh.. Äiti on siis yh ja aika kamala yh tämän kuvauksen valossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat