Vierailija

1v9kk:n ikäiseltä lapselta murtui aamulla solisluu. Lapsi tipahti sängyltä. Tk:ssa ei laitettu sidettä kun näytti mahdottomalta hommalta. Äidillä on tietysti kamala syyllisyys koko jutusta. Tietääkö joku miten kauan murtuman paraneminen kestää? Lapsen käsi on tosi kipeä.

Kommentit (6)

Meillä on kahdelta lapselta murtunut solisluu. Toinen kaatui vuoden ikäisenä kävelytuolin kanssa ja toinen taas kaatui puolitoistavuotiaana lattialla juostessaan. Kummallakin parani nopeasti, mutta minusta tuo side oli ihan ehdoton, että käden sai liikkumattomaksi. Muuten kipu oli ihan hirveän kova, jos käsi vähänkin heilahti. Viikossa lapset tuntuivat olevan terveitä, vaikkei murtuma tietenkään ihan niin nopeasti kokonaan parane.

Kai lapset itsekin huomasivat, että liina helpottaa oloa. Kun puolitoistavuotiasta käytettiin lääkärissä kaatumisen jälkeen, ei lääkäri todennut hänessä mitään vammoja (ei edes kuvauttanut) eikä sitten tietysti sidettäkään laittanut. Seuraava yö oli ihan kauhea, mutta omalääkäri sitten kuvautti jo totesi murtuman. Hän laittoi itse lapselle siteen ja itkut loppuivat siihen. Vaikeahan sidettä väkisinkään on laittaa, mutta jos jotenkin saatte sen ujutettua, niin varmasti lapsen olo helpottuu. Ja särkylääkettä tietysti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis eli lapsen solisluu voi murtua ihan kaatumisesta vain??! Epäilin nimittäin hurjasti ja aloin googlettelemaan. Tuttavan taaperolla kantoside solisluumurtuman takia ja minua alkoi vähän epäilyttämään..

Meillä ei laitettu vuoden ikäiselle, joka tipahti tuolilta. Solisluu oli ihan kunnolla poikki, mut lääkäri sanoi et kantositeessä on se vaara, että käden liikkuvuus jää huonoksi eikä pienet sitä vielä oikeen suostu pitämäänkään. Eikä tuo hirveästi tuntunut neidin menoa haittaavan. Nopeaan parani (parissa viikossa), eikä siitä sen koomin ole haittaa ollut!

Meidän 5v tyttö kaatui pihaleikessä ja valitti solisluun kohtaa. Käytiin lääkärissä ja totesi ettei sille oikeasti oikein voi mitään tehdä. Kantoside joo, mutta enemmänkin käski varoa vain. No, tyttö on nyt varovainen, mutta unohtaa helposti kipeän käden. Kerran yritti kiipeilyseinään ja itki koko illan kipeää kättä ja kerran on kaatunut, niin että otti kipeällä kädellä vastaan ja taas itkettiin ilta kipua. Kurjaahan tuo on, kun ei millään pysty auttamaan ja kesäloma kuluu tekemättä mitään. 

Aateltiin, että jos ei pian ala helpottamaan niin käydään kuvauttamassa ja laitetaan kantoliina, josko se siitä.

Ja kyllä, kaatumallakin voi saada solisluun poikki, näin meille sanoi lääkärikin. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat