Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kertokaahan vähän juttua Pyhä Birma - kisuistanne! Luonteesta (onko naaraalla ja uroksella eroa) sekä kaikenlaisesta muusta.. Eikös Pyhä Birma ole myös " jonkin muun niminen" , eli toistakin nimitystä käytetään ja mikäköhän tämä on..?

Kommentit (10)

Meidän birma-neiti on erittäin suloinen, kaunis ja hellyyttävä, mutta myös rohkea ja leikkisä, kun sille päälle sattuu. Se ei viihdy sylissä, mutta haluaa paljon huomiota ja paijailuja, kunhan se saa valita missä ja milloin sitä sopii paijata ;-) Kissani on hyvin hiljainen, ei juuri koskaan mau' u ja on muutenkin diskreetti, ja aika vetäytyvä, varsinkin jos vertaa sitä kaveriinsa maatiaiseen ;-) Se on myös tosi kömpelö, yrittää raasu kiipeillä hienosti " kuin kissa" , mutta pudottaa vahingossa mennessään melkein kaiken alas. Sen upea turkki on tosi helppohoitoinen, kerran viikossa kampaus riittää ja pesu noin 3-4 kk välein. Karvaa lähtee karvanlähtöaikana ja muutenkin, mutta kammatahan voi vaikka joka päivä. Meidän neiti on siis erittäin omanarvonsa tunteva prinsessa, joka hurmaa kaikki isoilla sinisillä silmillään! Suosittelen rotua lämpimästi!

että se on ainoa kissa joka juoksee lasta karkuun, esim äitini maatiaiset tulevat nuuskimaan ja tututstumaan (nyt jo siis leikkivät yhdessä).

Ei liity mitenkään birmoihin, vaan juuri tuohon tiettyyn kattiin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkoitan, että luin jonkun kasvattajan sivulta, että pitäisi kirjoittaa romaani itsestään, että onko ollut aiemmin kissoja jne.. Mutta kun ei ole ollut. Toivottavasti silti huolivat meidät kissanomistajiksi! :)Paljonkos olette kisuistanne maksaneet? Eihän se hinnasta ole kiinni, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen..

Se osallistuu kaikkiin kodin puuhiin, ja tulee esim. sohvalla viereen tulee ja joskus (harvoin) kiipeää hetkeksi syliinkin, mutta paijata sitä saa niin paljon kuin vain jaksaa, istumalla vaikka sen vieressä. Kissa seuraa minua koko ajan ja joka paikkaan, myös vessaan. Täytyy olla koko ajan tarkkana, että missä neito makoilee, koska se voi todella olla keskellä lattiaa kävelyväylällä ja aina sellainen " nyt sopisi sitten paijata mua kiitos" - ilme päällä! :-)Suosittelen muuten lämpimästi ottamaan kaksi kissaa. Niistä on niin paljon seuraa toisilleen! Paljon vähemmän tulee tehtyä mitään tuhojakaan, kun on lajikaveri jonka kanssa riehua. Jostain joskus luin, että kaksi kissaa on tuplailo, mutta puolet vaivasta. Näin se on :-)Käy katsomassa pyhä birman kissa yhdistyksen nettisivuilta tietoa, samoin kissaliitosta. Oulussa on ensi viikonloppuna näyttely, heinäkuun lopulla Hesassa. Mene ihmeessä näyttelyyn ja juttelemaan birma-ihmisten kanssa! Kaikki tykkäävät puhua omista kissoistaan... :-)

-2-

huonoja kokemuksia. Meillä ei birmat pelkää lapsia, mutta imurista ei tykkää ainakaan vanhempi.

Voivat valita, mitä syövät, mutta ei kissalle kaupan purkkiruokia kannata antaakaan. Sitä paitsi kissa on lihansyöjä, lihaa siis ja esim. seitä ja kunnon kuivaruokaa. Sianliha aina pakastettuna, ei suoraan kaupasta ostettuna.

Birma on hieno kissa ja tietää sen, harvemmin murisevat kuitenkin =)

T:3

meidän paivuotias birmapoika on taas NIIN seurallinen! sylikissa ja utelias. ei pelkää lapsia ollenkaan... oikeastaan olisi parempi jos edes vähän osaisi pitää puoliaan

Katsoo ylimielisesti ja jos hänen paikallaa sohvalla istuu joku alkaa mursita ja töniä ihmistä pois.

Ei syö mitä tahansa vaan kunnolla paloiteltua herkkulihaa.

Vaikuttaa aina närkästyneeltä ja vihaiselta.

Pelkää meidän lastamme (juoksee aina karkuun, vaikka minun maatiaskissani leikkivät lapsen kanssa).

Olen kovin ihastunut rotuun ja olisi suunnitteilla kyllä semmoinen kisu hankkia! Onko se muuten kovin yleistä, että sylissä eivät viihdy? Tietysti kissojen luonne on aina omanlaisensa, mutta olen kuitenkin käsittänyt Birmat hyvin sosiaalisiksi kissoiksi.Näyttelyt ja ehkä jopa suvunjatkaminen kiinnostavat. Vaan miten päästä mukaan näyttelyjuttuihin, kun en niistä ennestään mitään tiedä? Ihan vierasta on näyttelykieli.. Että mitenköhän sitä pääsisi alkuun? :) Ja naarasta olemme miettineet.ap

sillä muuta nimeä ole. Hauskoja kissoja, meillä 2 naarasta, kehräävät, tulevat syliin, avaavat ovet ja komerot itse. Sisäkissoja ovat, leikkisiä, hieman koiramaisia eli esim. makoilevat keskellä lattiaa kuin koirat. Helppo hoitaa, karvaa lähtee, mutta kerran pari viikossa kun harjaa riittää, ainakin kilppareilla.

Rokotusten suhteen voivat olla herkkiä, meillä saa vanhempi hurjat reaktiot eli herkkien kissojen rokotteita kannattaa harkita.

Yleensähän urokset on aina lemmikkikissoina parhaita toisin sanoen mamman mussukoita, mutta silloin tarvii leikata kisu, muuten haisee pisu.

Jos kiinnostaa näyttelyissäkäynti, kannattaa hankkia näyttelytasoinen, jos pentujen kasvattaminen, siitostasoinen. Jos pelkkää lemmikkiä haaveilee niin lemmikkitasoinen tietysti.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat