Seuraa 

Meillä 2.5v poika ei vieläkään osaa hyppiä. Muuten on kyllä motorisesti ihan normaali, juoksentelee, kiipeilee ym., mutta jostain syystä ei osaa hyppiä tasajalkaa eikä kävelessä " hyppelehdi" .Kaipa tämä on asia jonka lapset oppivat kovin eri aikaan, mutta tuntuu että muiden 1.5 vuotiaatkin osaavat jo hyppiä. Meillä poika lähti kyllä muutenkin melko myöhään liikkkeelle ja kävelemään oppi vasta 1v4kk ikäisenä. Poika ei muutenkaan ole mikään päätön koheltaja, vaan enemmänkin vähän rauhallisempi tyyppi. Ei kuitenkaan mikään paikallaan nököttäjä, tuntuu olevan kuitenkin koko ajan liikkeessä.Mutta löytyykö tosiaan muita joilla tämänikäinen lapsi ei vielä hypi? Voisiko taitoa jotenkin yrittää kehittää, vai odotellaanko vain?

Kommentit (8)

meidän 2v1kk on erittäin liikkuvainen tapaus - mm. lentokuperkeikka onnistuu mainiosti. Kaveri hyppii myös sohvalta lattialle, mutta tasajalkahyppy tasaisella ei onnistu.Pikkumies vain tekee ikäänkuin ponistusasennon sanoo " pomp" ja ottaa askeleen eteenpäin...Eli ei osaa oikeasti ponnistaa vaikka onkin muuten erittäin lahjakkaan oloinen liikunnallisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tasajalkaa vasta kolmivuotiaana (muistan kanssa ihmetelleeni kun naapurin poika hyppi ties mistä telineistä alas ja muutenkin eteni kuin kenguru). Nyt poikani on 4,5 ja aivan yhtä ketterä kuin muutkin ikäisensä. Ehkä vain hieman varovaisempi ja ei edelleenkään ole mikään päätön koheltaja.

Ikää tulee kohta puoliin neljä vuotta. Kaikki muuta taidot kyllä osaa, mutta hyppiminen ei vain onnistu. Jos yrittää hypätä esim. sängystä alas on heti nenällään lattialla. En ole ottanut asiasta mitään paineita, koska hän on ruumiin rakenteeltaan tukeva ja liikkuu muuten normaalisti.

Tyttö taas osasi hyppiä jo yksi vuotiaana.

Hänkin lähti kävelemään vasta 16-kuisena ja ollut aina rauhallinen. Toki juoksee ja liikkuu koko ajan mutta ihan niin kun sanoit ei ole koskaan ollut sellanen päätön koheltaja vaan rauhallinen (muutenkin kun liikkumisessa). Poika on nyt 2v10kk ja musta tuntuu että vasta pari kuukautta on hyppinyt tasajalkaa. Ei meille ole asiasta koskaan huomautettu tarkastuksissa.

Tyttö jolla ikää 2v 3kk on nyt kuukauden verran hypellyt. Oppi samanikäisenä kuin teillä kävelemään (1v4kk) ja saman pihan kuukautta nuorempi poika hyppi hienosti jo viime syksynä. Olin silloin ihan ihmeissäni, mutta tämä liikkuminen nyt on muutenkin ollut meillä hieman hitaampaa, kuin puhumisen oppiminen. Arvelen vielä että hyppimisen on oppinut tarhassa katsellessaan mallia ikäisistään ja leikkiessään kaikkia laululeikkejä, joissa hypellään. Ai niin ja sängyn päällä hyppimistä harjoiteltiin jossain vaiheessa käsistä kiinni pitäen. Tykkäsi kovasti.

Sikäli en osaa auttaa, etten tiedä 2,5-vuotiaan hyppytaidoista.

Mutta meille vauvauinnissa sanottiin reilu 1,5-vuotiaasta, että pitää aina auttaa, kun haluaa ' hypätä' altaan reunalta veteen, kun sen ikäinen ei vielä osaa ponnistaa. Tokihan täälläkin näkee kirjoituksia, joissa kerrotaan 1,5-vuotiasita, jotka hyppivät, mutta ovat silloin selvästi edellä keskivertoa.

osaa hyppiä tasajalkaa. Kolmivuotisneuvolassa huomattiin, kun terkkari pyysi hyppimään. Mutta terkkari ei mitenkään puuttunut siihen, mutta ilmeisesti 3-vuotiaat yleensä osaavat hyppiä, kun testasivat.En itse osaa olla asiasta huolissani, meidän tyttö on aina ollut arka liikkumaan. Hän oppi kävelemään 15kk ikäisenä, eikä ole koskaan ollut kova kiipeilemään tms (toisin kuin pikkusiskonsa.. ;) .

Askartelu ja pikkunäpertely, tarinoiden kertominen ja kirjaimet ovat enemmän 3-vuotiaamme lajia. Ollaan kyllä leikinvarjolla yritettu aina kannustaa liikkumaan esimerkiksi pallopeleillä ja nyt ollaan välillä leikitty hyppeleviä pupuja. Hyppy rupesi jo sujumaan aika hyvin, joten eiköhän se jossain vaiheessa opi, omalla painollaan:)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat