Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Alan olla niin täynnä tätä!!! Ihan oikeesti leipään menee aivan älyttömästi rahaa esim. viikossa. Ollaan ihan tavis perhe, 3 henkeä. Kaiken lisäksi se kolmas ( vauva) ei edes syö leipää!! Pitäskö lopettaa kokonaan sen osto, kun tuntuu että saa ylenmäärin ostaa ja aina lopussa. Suomessa on kyllä leipä kallista. Luulis nyt et tällä viljan hinnalla ei olis, mutta sehän onkin se kallis työ mikä maksaa. Olisi kiva tehdä itse leivät, mutta en osaa. Sämpylöistä tulee pahoja ja kovia jne. Tiedän, että mitä löysempää taikinaa, sen pehmeämpää tulee... Ei vaan onnistu, olen käsi! Sekin v*tuttaa...

Voisko jostain tehtaalta saada halvemmalla leipää, vai onko ne vain henkilökunnalle?

Onks kellään muulla samaa ongelmaa!!!?! Ärrr!

Kommentit (9)

mutta ainakin pk seudulla Vaasan leipomon myymälässä leipä on edullista, usein eiliset leivät 3 kpl (ruispalat yms) 2¿. Lähellä sulkemisaikaa voi välillä saada pakkaamatonta leipää tuohon hintaan koko kassillisen.

Jos lähistöllänne on leipomo niin käy kyselemässä.

HELPOT SÄMPYLÄRUUDUT



5 dl vettä

4 dl kaurahiutaleita

1 ps sunnuntai-kuivahiivaa

n. 1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1/2 dl öljyä

6 dl vehnäjauhoja

voiteluun: munaa

pinnalle esim. kaurahiutaleita



sekoita reilusti lämpimään veteen (+42c) kaurahiutaleet, joiden joukkoon on kuivahiiva sekoitettu. lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30*35 cm). anna taikinalevyn kohota noin 30 min. voitele pinta munalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.

paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 min.



osa hiutaleista voi olla myös 4-viljan tai ruishiutaleita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pakkoko sitä on syödä pitkin päivää?

Pari palaa aamulla ja pari illalla, ei ruuan kanssa tartte leipää olla kun on riisi, peruna tai pasta.

teen sänpylöitä paljon. siis ihan helppoja tehä, kannattaa laittaa vain aika reilusti jauhoja mitä niissä ohjeissa on . ei saa olla liian löysää ei tarttua kiinni käsii. kokeile vain uudelleen onnistut kyllä.

Osta Myllyn paras hiivaleipäjauho paketti. Tee taikina sen ohjeella, jossa taikinaan tulee juuri (eli vesi, osa jauhoista, hieman siirappia sekoitetaan ensin kulhoon ja annetaan olla kulhossa puolisen tuntia)



sitten sekoitetaan loput aineet, jauhot, suola, tilkka öljyä, mahd. porkkanaraaste tmv.



Ja jos haluat tietää kuohkeiden sämpylöiden salaisuuden; korvaa osa jauhoista 1,5-2dl Elovena/Nalle tmv. pikakaura hiutaleilla.



Kokeile tuota, takaan että onnistut!!!:)

erilaisia jauhoja/leseitä, yrttejä ja päälle unikonsiemeniä. Ja saa aivan mielettömän ihania sämpylöitä, jotka on haaleen lämpösiä ja itsetehtyjä :)



Toinen hyvä on leipäkone. Se nyt hieman maksaa, mutta halpakaupoista saa hyviä. Me ostettiin aikoinaan Hobby Hallista ja oli -50%. Sinne vaan latoo aineet vaikka illalla. Pistää koneen päälle ja ajastimen aamuksi, niin aamupalapöydässä saa syödä tuoretta ja ihanaa leipää.



Sit on, että ostaa näkkäriä, hapankorppuja. Ne ovat halpoja esim Lidl:ssä.



Tai tarjouksesta leipää, esim viimeinen myyntipäivä ja pakastaa ne. Jolloin saa käyttöpäiviä lisää. Eli säästää myös rahaa.



Lopettaa pullaleivän syömisen, siis vehnän ja syö ruisleipää. Ruisleipä on terveellistä :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat