Vierailija

Monethan sanovat, että kaksi kissaa olisi hyvä ottaa samaan aikaan, että olisi heistä seuraa toisilleen ja tekisivät vähemmän pahojaan. Nyt on kuitenkin dilemma meillä, että kuinka monta " karvavauvaa" meille tulee. Yksi olisi taloudellisesti kannattavampaa ja olemme kissankasvatuksessa alottelijoita, että jos vähän aikaa yhden kanssa treenaisi ja ottaisi sitten toisen.. Olemme miettineet rotukissaa ja maatiaista ja sitä, kumpi pitäisi ottaa ensin. Tietysti jos haluaisi olla itsekäs, voisi ottaa ensin yhden kisun ja esim. vuoden päästä toisen. Olisi sitten pentu ja aikuinen samassa talossa ja saisi nauttia molempien hyvistä puolista. :) Mutta toivottavasti tulevat sitten toimeen.. Kurjaa jos ottaa yhden eikä tämä ikinä sopeudu siihen uuteen kaveriin, joka hänelle hommataan myöhemmin..Asumme yksiössä (kohtalaisen iso yksiö kylläkin), että myös tämä vaikuttaa hieman asiaan.. Aargh, apuaa?

Kommentit (15)

eikä omassa pihassa. Sanottakoon vielä etten tykkää myöskään koirien jätöksistä tuolla tien varsilla...

Mutta siis kissat ovat ihania, itsellä ollut oikein rakas kissa.2

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

maatiaskissa... Nyt joku älähtää, mutta ne ovat terveempiä kun pitkälle jalostetut rotukissat, vert. sekarotuinen koira/" rotukoirat" .Kaksi kissaa parempi... Meillä oli kissa, joka sai pentuja. Niistä yksi palautettiin, ja pidimme sen itsellämme... Alussa oli taisteluita (siis kissojen välillä...;) joten jos oatte eri aikaan, 90% tulee joitakin ongelmia, mutta ajan mittaan sopeutuvat, ja yleensä viikossa, parissa. Minä ottaisin kyllä samasta pentueesta jos mahdollista...Ja samaa sukupuolta, tai sitten leikkauttaisin heti kun mahdollista... :)

jos olet harkinnut sosiaalista rotua kuten siamilaista tai rex-kissoja niin kyllä ne kaipaavat aina kaveria. Ota sisarukset samasta pentueesta, jos on rahasta kyse niin tee kasvattajan kanssa sijoitussopimus

Otettiin ensin yksi ja vuoden päästä toinen. Alku oli vähän hankalaa kahden kanssa, kun tää toinen oli niin hirveän pieni ja heikko (7vkoa ja aliravittu), mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan ja hyvin on noiden poitsujen kanssa tässä mennyt 5 vuotta (toisen kanssa 6).Rotukissaa en edes harkinnut. Nämä on kovat jonkinlaisia " sosiaalitapauksia" eli pelastimme lähes varmalta kuolemalta.Ihan hyvin voitte tehdä niin että otatte ensin yhden ja sitten myöhemmin toisen. Jos ei nyt vuoden päästä, niin vaikka puolen vuoden. Vähän saatte tuntumaan kissanomistajan eloon. Ja muistakaa ettei sitä kissaa/kissoja sitten lasketa todellakaan kakkimaan lasten hiekkalaatikoihin!Onnea kissan hankintaan!PS. Kissan oman hiekkalaatikon (eli potan) hankinnan lisäksi tärkeä on hommata raapimapuu! Ja opettaa sitten kissa HETI käymään potallaan ja kynsimään raapimapuuta. :)

Asuntonne on tosin melko pieni, joten kahden kissan hilse- ja karvamäärä aiheuttaa pienissä tiloissa melko nopeasti villakoiria - vai pitäisikö sanoa villakissoja? Tietysti laatikko likaantuu nopeammin, mutta samalla sen putsailee kuin yhden kissan laatikon. Ruokaa jää yhdeltä usein ylikin, ainakaan meillä ruuan kulutus ei vähentynyt puoleen, kun toinen kisumme kuoli.Niin, itselläni on ollut kaksi burmaa, ihana pari!Onnea kissanhankintaan!

Rotukissoissa ei oikein ole mitään mieltä, jos ei halua alkaa viemään niitä näyttelyissä... Ja taas MINUN mielipiteeni josta joku suuttunee; näyttelyissä ei ole mitään järkeä:)Kissojen pääsyn hiekkalaatikolle pysty estämään helpostyi hankkimalla pressun laatikon suojaksi. Toinen pää pultataan hiekkalaatikkoon kiinni, ja toinen rimaan, jonka ympärille pressu on helppo rullata kun lapset laatikolla... Ei vie aikaa kun muutaman sekunnin... Tämä oli meillä käytössä, ja ihan omakoti talo kyseessä, jossa ei naapureita lähellä:) Toiminee myös yleisillä pihoilla...

Mulla on kaksi kissaa, leikattu maatiaiskolli ja Pyhä Birma-naaras. Etsin tarkoituksella niin, että ovat suunnilleen saman ikäisiä (10pv eroa :)) ja otin 2 päivän sisällä toisistaan. Näin ensimmäisenä tulleelle ei ollut vielä ehtinyt muodostua kodista " sen reviiri" , vaan toisen tulokkaan tulo oli ihan helppo ja ne ikänsäkin puolesta ne tottuivat toisiinsa nopeasti.Suosittelen juuri tällaista yhdistelmää, eli toinen rotukissa ja toinen maatiainen, niin saat molemmista parhaat puolet :) Jos kiinnostaa rotukissa, niin suosittelen kyllä lämpimästi, mutta kerralla ostettuna 2 tulee aika tyyriiksi... Ja kun joka puolella Suomea syntyy liikaa maatiaisia, niin olisi tosi hyvä, jos voisit antaa sellaisella kodin.Muista tosiaan pitää huoli, ettei tule lisää kissanpentuja sitten.PS. Kotikissankin kanssa voi käydä näyttelyissä! Meillä käy molemmat kissat :)

Ja mäkin suosittelen maatiaista! Ovat terveempiä jne. Meillä on maatiaisveljekset ja ovat nyt 5 vee eivätkä ole koskaan olleet sairaita. Siskollani on kaksi siamilaista ja niillä on allergioita ja ties mitä sairauksia.

On tällä hetkellä 6 kissaa. Sisäkissoja kaikki :)

Mikään ei ole sen ihanampaa katsottavaa kun iso karvakasa (= kaikki kissat samassa paikassa nukkumassa)

Itse ei tarvitse pahemmin leikittää kun nuo painivat ja juoksevat keskenään.Kyllä kaksi kissaa on parempi kuin yksi.

Ainakin jos kissa joutuu olemaan työpäivät yksikseen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat