Seuraa 

huomenta,

meillä on kohta 6-vkoinen vauva, joka ei tykkää nukkua päikkäreitä. joskus menee koko päivä parilla puolen tunnin unipätkällä. Miten vauvan saisi nukkumaan enemmän...vinkkejä?

Kommentit (5)

Meillä n5kk vanha, eikä tosiaan " nukuttamalla" uni tuu! Sit nukkuu päikkärit ku väsyttää ja näin on tehny koko ikänsä. Tosin meidän vauva ollut aina hyvä nukkuun, mut ei väkisin.

Eikä 6 viikkosella oo vielä mitään semmosta päivärytmiä, et se osaiska välttämättä pidempiä unia nukkua. Jos nukkuu yöt hyvin, voi tietysti seki olla syynä lyhyisiin päikkäreihin. Kyllä se rytmi ajan myötä sieltä varmaan löytyy ja päikkäreitäki voi kutsua päikkäreiks! :)

ja ihan samanikäinen vauva kuin alkuperäisellä! Nyt viikon verran ei kunnon päiväunia ole nukuttu ollenkaan ja samaan aikaan illat on muuttunut tosi rutuisiksi, joten uskon vauvan olevan illalla yliväsynyt. Rinnallakin vain huutaa kuin hengenhädässä ja vain tutti kelpaa. Meillä yöt nukutaan kyllä hyvin. Yöunille mennään noin kello 21-22, ensimmäisen kerran syödään 3-5 aikaan, seuraavan kerran 6-8 aikoihin ja ylös noustaan 9.30-11. Olenkin ajatellut, että voisiko päiväunien puuttuminen johtua noista pitkistä yöunista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä ei tuonikäisenä myöskään nukuttu selviä päiväunia. Vaunuilu olisi varmasti auttanut asiaan, mutta talvipakkasilla ei ollut aina mahdollista. rintarepussa/kantoliinassa nukahti, mutta kun laski sängylle niin poika yhtäkkiä virkosikin. Joinakin päivinä nukkui lähes koko päivän ja toisina taas torkuskeltiin vaan. vähitellen päikkärit löytyivät itsestään. Nyt kun kiinteät on aloitettu on vasta pitänyt ruveta päiväunille oikein nukuttamaan, ennen nukahdettiin tissille.
Meidän vauveli on sellanen tapaus, että nukahtaa usein syötön jälkeen tissille, mutta ei suostu nukkumaan sänkyyn. Ongelma on, että hän syö todella usein - tai siis eihän se sinänsä ole ongelma, hyvä että syö ja kasvaa! mutta epäilen, että hän jaksaa niillä 10 minuutin " tissitirsoilla" aina seuraavaan syöttöön asti ja täten pidempiä päikkäreitä ei tarvita. Tiedän, että pitäisi elää vauvantahtisesti jne. mutta haluaisin silti opettaa vauvan siirtymään tissiltä ihan oikeille päikkäreille. Kyse onkin ehkä siitä, että miten tämä " siirtymävaihe" suoritettaisiin...Yöt hän nukkuu ok, ei kovin pitkiä unia, mutta kuitenkin.En tiedä kuulostanko liian vaativalta vauvan ikään nähden, mutta välillä näen selvästi, että vauva tarvitsisi unta ja on yliväsynyt (puhumattakaan minusta itsestäni!).Vauvaa ei voi pakottaa, mutta ohjata kai voi? Kai aikuinen joskus tietää paremmin kuin pieni vauva, että nyt on kertakaikkiaan liian iso univaje päällä?:)

mutta piti kävellävähintään 40min, usein sitten jatkoivat unia vaunuissa tai sängyssä lenkin jälkeen.Vauva kannattaa laittaa nukkumaan silloin, kun on hiukan väsyneen oloinen ( silmä lurppaa tai punoittaa, alkaa olla äreä) Jos uni menee ohi, ei sitä helposti tulekaan. Ja kyllä meidän lapsilla oli alusta alkaen rytmi, välillä menivät eri tahtiin mutta sain kyllä rytmitettyä takaisin samaan tahtiin. Sitterissä myös torkkuivat mielellään tuossa 6 viikon iässä, vieläkin joskus ottavat sitterissä 40min torkut ( nyt 5kk)Tassuhoito rauhoittaa, ts pidät kättä rinnan päällä rauhoittavasti ja taputtelet rytmikkäästi. Laulaminen ja hyräily myös voivat auttaa ja se, ettei heti ota sängystä syliin kun alkaa kitistävaan rauhoittelee siellä petissä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat