Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä juuri kävelemään oppineet taapertajat tai peräti puolivuotiaat tekevät esim pallomeressä jonka ikäraja on 3v>?

Kommentit (25)

Että ylinopeuden ajaminen on ihan ok homma. Voi pyhä jysäys.... Jos nyt ei ajattele turvallisuutta, niin eikö ylinopeussakot ole niin hukkaan heitettyä rahaa kuin olla ja voi?

Juuri tämän kaltaisten takia niitä telkänpönttöjä pitäisi olla tosi paljon enemmän!

Vaikka miehesi olisi ammattirallikuski, ei hänkään pysty autoa pysäyttämään liian kovassa vaudissa tarpeeksi nopeasti jos tilanne tulee eteen. Esim 40 km/h rajoitusalueella jos ajat 60 km/h jarrutusmatka on huomattavasti pidempi vaikka olisit miten taitava kuski (fysiikan laki). Jos lapsi esim. yhtäkkiä hyökkää kadulle auton alle, et tässä nopeudessa saa autoa niin nopeasti pysähtymään ja on todennäköisempää, että ajat lapsen yli kun jos olisit ajanut 40 km/h.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

(Paitsi jos kyseessä on hengenvaarallinen hätätilanne.)Taitava ja fiksu kuski noudattaa nopeusrajoituksia, koska hän tietää että yllättäviä tilanteita voi tulla missa ja milloin vain. Reaktionopeuskin on rajallinen eikä sitä voi ennakoida.

Mieheni ei ole selvännäkijä enkä ole minäkään. Taitavuuteen sen sijaan kuuluu se, että tiedostaa, millaisia riskejä tilanteeseen liittyy ja millaisia riskejä voi ottaa ja millaisia ei. Taitava kuljettaja siis ottaa huomioon myös sen, että eteen voi tulla yllättävä tilanne, alueella voi olla teinejä pyöräilemässä vaikka hän ei niitä näe. Ja sitten hän arvioi itse kuinka nopeasti hän reagoi, kuinka nopeasti auto reagoi, miten vauhti vaikuttaa, entä jos alle juoksee pupu jne. Joskus kannattaa ajaa kuuttakymppiä vaikka olisi kahdeksankympin rajoitus ja joskus voi ajaa satasta vaikka olisi kahdeksankympin rajoitus. Siis jos osaa.Samanlaista riskin arvioimista, pysyäkseni alkuperäisessä aiheessa, on se, että voisin päästää taaperon valvottuna pallomereen. Isoille lapsille suunnitellun kiipeilytelineen korkeimmalle tasolle en häntä lykkäisi yksikseen toikkaroimaan. Ei tarvitse olla typerä eikä tarvitse olla lammas, kun ihminen voi ajatella ihan itse. Siis jos osaa.leikkipaikoissa nuo isot kouluikäiset jotka eivät yhtään katso jääkö 3v. jalkoihin, juoksevat liukumäkeä ylöspäin ja viskovat kovalla voimalla palloja toisten päälle. Meillä taapero 1v5kk on noissa Hesen leikkipaikoissa koska ei tulisi mitään jos ei pääsisi kun sisaruksetkin menee. Poika osaa itse kiivetä, laskea ja kulkea pallomeressä. Varuilta toki olen itsekkin vieressä ja jos tuntuu että poika jää isompien jalkoihin otan hänet turvaan. En siis oleta että esim. 3-4-v. lapsi osaisi edes varoa oienempää touhuajaa vaan kyllä se on vanhempi joka valvoo. Ja usein noita pieniä valvotaan mutta isot saavat rellastaa miten sattuu eikä vanhemmat välitä yhtään. Pari päivää sitten käytii sellaisessa sisäleikkipuistossa joss oli oma alue alle 3v. ikäisille ja sinne ei isommat olisi saaneet tulla ollenkaan sillä isoille oli ihan oma alue niin niimpä siellä on selvästi kouluikäisiä poikia pallomeressä remuamassa niin että pienet ei uskaltaneet mennä ollenkaan ja kun kävin sanomassa että ovat väärällä alueella niin vastaan tuli että älä tuu määräileen et ole meidän äiti jolloin heräsi myös mieleen kysymys että missäs oli niiden äiti sillä lapset ovat tuolla vanhempien valvonnassa. Tämä ärsyttää enemmän kuin jossain hampurilaispaikan pallomeressä oleva liian pieni lapsi.

ei sillä pikkuisella välttämättä siellä muuten mitään hätää olisi, siis osaa pallomeressä liikkua jne, mutta se on kuitenkin tarkoitettu isommille lapsille, eikä heidän velvollisuutensa ole koko ajan varoa pikku-aada ja eetua.

ap

Eikä muuten ole vielä ainoitakaan sakkoja elämässään saanut, kortti on ollut kaverilla nyt 27 vuotta.(5/13 joka taitaa lähteä nyt syömään ja jättää teidät keskustelemaan.)

Vierailija:

Lainaus:


Vaikka miehesi olisi ammattirallikuski, ei hänkään pysty autoa pysäyttämään liian kovassa vaudissa tarpeeksi nopeasti jos tilanne tulee eteen.
Olet aivan oikeassa. Kuskin taitavuuteen kuuluukin se, että osaa myös arvioida, missä tilanteessa voi ajaa ylinopeutta, missä taas ei. Taajama-alueella päiväsaikaan harvemmin kannattaa. Keskellä yötä samalla alueella _voi_ olla eri juttu. Samoin taitava kuski tuntee auton ominaisuudet - tästähän olikin puhetta - ja tietää, miten se toimii ja missä nopeuksissa. Siis uudelleen: JOS mieheni arvioi, että tilanne on sellainen, että hän voi ajaa ylinopeutta, hän on aivan varmasti ottanut kaiken mahdollisen huomioon eikä siihen ole kenelläkään naputtamista eikä siitä seuraa ongelmia, kuten sakkoa.Samoin: jos pallomeressä ei ole isompia lapsia joiden jalkoihin voisi jäädä ja olen siinä vieressä itse katsomassa, niin aivan varmasti päästän taaperon leikkimään, jos hän tahtoo. Jos tilanne muuttuu, toimintaa muutetaan.Käytetään omaa järkeä.

kun on niin ylimaallisen taitava etteivät häntä nopeusrajoitukset koske. Nehän on vain huonoja kuskeja varten keksittyjä.Noeusrajoitukset ovat muuten suurimpia sallittuja nopeuksia, pitäisi olla itsestään selvää kaikille että tarvittaessa ajetaan hiljempaa. Ne EIVÄT ole keskimääräisiä nopeuksia joista poiketaan suuntaan tai toiseen.

Näin ollen miehesi ajama ylinopeus on riski.

Hyi helkutti tuollaisia " nämä eivät koske minua" -tyypit.Ja leikkipaikoissa tosiaan noudatetaan ikärajoja. Ei niitä huvikseen sinne laiteta.

Niitä voi tapahtua AINA. Miksi ottaa riskiä ylinopeudella? Ei sillä kuitenkaan niin paljoa aikaa voita, ettäkö kannattaa riskeerata.

Toki jos oma ja muiden (se yllättävä tilanne) ei ole teidän silmissänne sen arvoinen niin...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat