Vierailija

Ensimmäinen tulossa syksyllä, enkä osaa ollenkaan ajatella, minkä verran hankkisin mitäkin.

Kommentit (12)

olemassa. ite tykkäsin eniten venekauluksisista bodeista, ne on helppo laittaa pään yli eikä tarvi ruveta narujen kanssa säätämään. mutta älä osta kamalasti etukäteen, käytäntö vasta näyttää mitkä on sun mielestä parhaita käytössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Alussa kietaisubodeja ei siis paitoja.- Jos on huonosti valmistettu venepääntie body niin olkapäät tulee esiin.

Nepparibodyt paljon kätevämpiä (2 nepparia olkapäällä)- Puolipotkareitten lisäksi sukkahousuja. Hyvälaatuisia, joustavia siis

helppoja myös vauvalle pukea valmistaa esim. Ergee.-Koko potkupuvuissa kannattaa huomioida, että nepparit on edessä

sekä haaroissa. Ei siis tartte riisua koko pukua vaipan vaihdossa.- Osta hyvälaatuista. Vauvanvaatetta pestään koko ajan, joten

tuhlausta ostaa huonoa.- Osta aluksi vähän, vaatteita tulee myös lahjaksi!- Vauvalle ulkoiluun hyvä pehmeä kokohaalari, myssy, tumput ja

tossut.

la bodylla ja puvulla olis oltu aivan kusessa. =) Meillä oli 56cm bodyja jotain 5-6, mutta 62cm 10kpl ja samanverran potkuhousuja ja muutamat sukkahousut ja sitten pari hienompaa asua, mutta aluksi noi perusbodyt ja potkarit on hyviä, kun vauva kuitenkin nukkuu suurimman osan ajasta. Yöksi oli vielä erikseen oikeita pyjamia, joka ilta vaihdettiin ja niitä oli 5 kai.

Ihan pieni vauva ei tarvitse mielettömiä määriä vaatteita. Eli ostat perusjuttuja muutamia, ja sitten tarpeen mukaan lisää, kun vauva on syntynyt/ kasvanut hieman.Vauvoille on tosi ihania pikkuruisia vaatteita kaupat pullollaan, mutta kannattaa yrittää pitää pää kylmänä ja katsoa esim helppokäyttöisyyttä eikä niinkään kauneutta.Ihan vastasyntyneille helpoimpia alkuun ovat kietaisupaidat, syksyllä kun tulee kylmemmät ilmat, niitä voi olla kaksi päällekkäin. Sitten sellaiset puolipotkarit tai kokopotkuasu on kyllä helppoja pukea. Ja potkarit sellaisia, missä sukkaosa mukana. Sukat EI pysy vauvan jaloissa, ne voit pukealämmittämään potkarin päälle. Muutama pieni ohut myssy. Joillain vauvoilla on myös kovin pitkät kynnet ja niitä ei saa leikata pariin ekaan viikkoon, joten pienenpienet tumput voivat estää vauvaa raapimasta ihoaan rikki.Mitään pikkuhousuja tms et yleensä tarvi. Bodyt on tosi helppoja vähän isommilla eli kun vauva tottuu pukemistilanteisiin. Ihan vastasyntyneinä ainakin meidän kolme ovat huutaneet pää punaisena joka kerta vaatteidenvaihdon yhteydessä, varsinkin jos vedetään jotain pään yli.Ulkovaatetus riippuu niin keleistä. Jonkinlainen haalariasu ja ulkomyssy kait ne helpoimmat.Mutta tosiaan ihan vastasyntyneelle kannattaa ostaa aika vähän, vauva kasvaa kovaa kyytiä ja sitten voi ostella myös niitä ihania, ei aina niin käytännöllisiä vaatteita.

ne oli mielestäni niin helppokäyttöisiä. Tosin täytyy myöntää, että pikkuvauva-ajasta on jo useampi vuosi, ja silloin en muista törmänneeni kietaisumallisiin bodyihin. Ne kuulostavat aika ihanteelliselta valinnalta.

Hyviä vinkkejä tullutkin!Minäkin suosittelen ihan pienelle kietaisubodyja, kietaisupaitoja ja puolipotkareita/housuja+sukkia. Meillä napakat sukat pysyneet ihan hyvin jalassa. Sukilla saa myös lyhennettyä liian pitkät potkarit. Lisäksi vetoketjulliset/napilliset trikoohaalarit meillä käytössä.Ja meillä vaatteita kuluu paaaljon. Vauva pulauttelee mielettömästi, paitaa saa vaihtaa jatkuvasti.Suosittelen lämpimästi lastentarvikekirppareiden koluamista! Itse olen ostanut melkein kaiken kirppareilta ja saanut kavereilta. Pienet vaatteet (hyvälaatuiset) pysyvät hyväkuntoisina kierrossakin, pesu ainoa mikä kuluttaa.Säästäväisenä kuluttajana ihan hirvitti tuo yksi lista vaatteista! Mä en ole uutena ostanut noin paljon kahdelle lapselleni yhteensäkään... :)

Mutta jokainen tyylillään!Mutta Ruskovillan tuotteet ovat kyllä huippuja!

Riippuu tietysti ihan kämpästäkin, että onko siellä vetoa vai onko kuuma kerrostalokaksio etelään.Mutta meidän syksyvauvalla oli aina kaksi kerrosta vaatteita. Eli alla pidin bodya ja puolipotkareita tai sukkahousuja. Päällä sitten sellaista kokopukua. (Joku on joskus sanonut, että niillä kokopuvuilla ei tee mitään, ja kas, nyt meillä on kesävauva, jolle niitä ei ole juurikaan vedetty päälle.)Minäkin voisin kommentoida tuota määrää. Hankkisin niitä 56-senttisiä kuitenkin riittävästi. Harva vieras uskaltaa tuoda niin pieniä lahjaksi, sillä ne eivät tosiaan mahdu pitkään kaikille vauvoille. Silti minusta on ollut alussa kiva käyttää parin kuukauden ajan niitä. Mutta sitten samalla minulla ei ole ollut mitään hinkua lähteä pienen vauvan kanssa kaupoille vaatteita etsimään, vaan viihdyn pikkuisen kanssa paremmin kotona. Mitä meiltä puuttui, niin laitoin miehen ostamaan. Eli kuvailin miehelle todella tarkkaan, minkälaisia vaatteita voisi tuoda, ettei tuo mitään tyhmää. Hyvin se onnistui niinkin, mutta kivempihan se olisi, kun itse pääsisi valitsemaan.Meillä ensimmäinen lapsi oli vauvana sellainen, että jokainen kakka tuli vaipasta ulos (ja kaikki vaippamerkit testattiin), joten vaipanvaihdon yhteydessä piti aina vaihtaa myös vaatteet. Vaatekertoja meni 3 - 4 päivässä, ja syksyllä vaatteita oli puettu siis 2 kerrosta. Parilla bodylla ei oltais voitu mitenkään pärjätä. Mutta tuollainen kulutus ei ilmeisesti ole kuitenkaan ihan normaalia. Ainakaan tällä toisella ei kakka pursuile mihinkään, joten samat vaatteet menee hyvin pari päivää.

paidoilla ei tee mitään, ne vaan nousevat kainaloihin kun vauvaa nostelee. Ostamani paidat jäivät ihan käyttämättä meidän vauvoille. Puolipotkarit ovat minusta parempia kuin kokopotkarit.

Ei kannata ostaa kuin pari-kolme bodya pienimpiä kokoja (alle 68 cm), koska jos vauva on esim. 54 cm syntyessään, 56 cm ja 62 cm vaatteet mahtuvat vain hetken. Ostat sitten lisää, jos tarvitsee.

Eikä todellakaan kannata langeta farkkuihin tms. ihanuuksiin pienelle, niillä ei tee mitään. Myös mekot ja varsinkin hameet pienellä vauvalla ovat epäkäytännöllisiä. Vierailuja varten voi ehkä ostaa yhden " hienomman" asun, on kiva pukea vauva nätisti.

- 3 valkoista h&m:n venykekaulaista bodyja

- 2 vaaleanpunaista h&m:n bodya

- 2 Lindexin kuviollista bodyja

- 3 Bogin valkoista bodya

- 2 benettonin parempaa bodya

- yksi marimekon punavalkoraitainen body

- yksi ruskovillan body

- ruskovillan silkkikypärä

- stockan babymyssyjä, en muista merkkejä 2kpl

- benettonin pitkähihaisia t-paitoja 8 kpl

- maressen ja gapin hameet

- burberryn mekko

- stockalta kaksi kokopukua

- catiminin 2-osainen setti

- 6 valkoiset sukkahousut

- confettihaalarit

- h&m:n fleecehaalarinämä kaikki kokoa 62cm . ostan pienempiä, jos tarttee ja sitten ulkovaatetta

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat