Vierailija

Hirvittää rahanmeno jo etukäteen kun olen äitiyslomalla

Sivut

Kommentit (38)

olipa juhlia tai ei.



Jotkut sitä laskee normaalitkin menot jo rippijuhlien kustannuksiin.



Kannattaa muistaa että sekä rippikoulu että rippijuhlat ovat täysin vapaaehtoisia. Ripille pääsee myös ilman juhlia, jos budjetti uhkaa talouden kaataa. Juhlat voi myös viettää vaatimattomammin eikä kutsua 60 ihmistä.

Meillä ainakaan ei kovin usein ole syytä pitää kunnon juhlia, joten jos kerrankin sellainen on, niin miksi tilaisuus pitäisi " latistaa" väkisin??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meille tulee 5 vierasta päivällä, 2 illalla. Oman perheen jäseniä on 4.

Uusia vaatteita ei ostella, kukat saa kotiin kerättyä ulkoa, valokuvatkin aiotaan ottaa ihan itse.



Tarjoilut:

perunasalaattia

vihreää salaattia

grillattua kalaa (ilmaista)



kahvin kanssa raparperipiirakka ja frödingen kakku, maksaakohan se 7 euroa.

Miksi edes järjestää juhlia, jos ne tehdään puolihuolimattomasti? Tämä on meidän ainut elämä, eikö elämän merkkipaaluja kannattaisi juhlistaa näyttävästi? Ainakin juhlakalulle uudet vaatteet!

Omissa juhlissani oli kummit ja mummit pelkästään. Ei serkkuja ollenkaan tai muita setiä, tätiä. Tarjottiin kotona kirkon jälkeen kahvit ja silti oli kivat juhlat.

Tietenkin saa, mutta aika hölmöä sitten taivastella kustannuksia :)



Sitähän tässä just yritettiin sanoa, että jos ei halua maksaa itseään kipeäksi, voi pitää vaatimattomammatkin juhlat. Mutta se taas ei kaikille tunnu sopivan...

Mielestäni yo-juhlat eroavat rippijuhlasta siinä että voi tarjota alkoholia ja ruoka juhlavampaa, esillä todistukset ja lakki, lyyraperinne. Ei se tee rippijuhlasta yo-juhlaa että suku tulee ja pojalla puku

Isä harrastaa valokuvausta, ei tarvi kuvaamoon mennä. Ja monessa muussakin säästetään. Pari sataa korkeintaan menee. Ite tehdään kaikki, kerran osataan.

Siis sun mielestä leirimaksu lasketaan JUHLIEN kustannuksiin?



Ilmaisiakin rippikouluja tosin on.



Kuka teillä vuokraa puvun ja mihin tarkoitukseen? Sille pojalleko? Kotiin?



Kirkossa rippilapsilla on albat päällä enkä kotona pidettävään kahvitteluun kyllä aio hellepäivänä pojalle pukua ostaa tai vuokrata. Suorat housut (15 e), lyhythihainen kauluspaita (5e) ja isältä lainattu solmio kelpaa.

Joillakin on kuin yo-juhlat.



Saa kai niihin menemään vaikka kuinka paljon jos vieraita kutsutaan kymmeniä ja pitää valokuvaamossa otattaa kuvat ja kaupasta on kukat haettava. Sitten jos ei osata itse leipoa eikä ole kerätty marjoja tms niin kallista se toki voi olla.



Toisinkin voi juhlia. Eikä maksa paljon.

Taisit lukea huonosti, jos sun mielestä tarjolla oli meillä vaan kalaa, pottusalaattia ja pakastekakku :D



Meillä pidetään kuitenkin nyt tällaiset juhlat, ja meillä on rentoa ja mukavaa. Poika itsekin jopa varmasti viihtyy! Mitenkähän teillä?

" täällä ei kaikki ole niin varakkaita että voi lapset käyttää kerran kuussa parturissa. rippijuhlia varten täytyy. yleensä käytän ennen koulun alkua"



Siis kerran vuodessa???



No mutta jos nyt käyttää heinäkuussa niin ei tartte sit käyttää elokuussa, vai mitä? ensi kesänä taas! eli ihan saman verran maksaa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat