Vierailija

Kommentit (8)

Lainaus:

Mikäli alle 7-vuotiaalla lapsella ei ole omaa passia tai uudenmallista henkilökorttia, hänet tulee olla merkitty mukana matkustavan vanhemman passiin.
eli 6-vuotias pääsee maihin vanhemman passilla.

Asiaan:EU-kansalaisetPassi tai henkilökortti, joka on myönnetty jossakin EU-maassa ja jonka kyseinen valtio on hyväksynyt matkustusasiakirjana. Suomen kansalaisten osalta matkustusasiakirjana käy passin lisäksi kuvallinen, 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti (ei koske väliaikaista henkilökorttia, alaikäiselle ilman huoltajan suostumusta annettua henkilökorttia eikä ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia). Passi on kuitenkin aina suositeltavin vaihtoehto. Alle 7-vuotiaalla lapsella tulee olla oma passi/henkilökortti tai hänen tulee olla merkittynä vanhempansa passiin. Jos passi on yhteinen, on vanhemman matkustettava lapsen kanssa. 7-vuotiaalla tai vanhemmalla lapsella tulee olla oma passi tai virallinen, 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti Viroon matkustettaessa. Kuitenkin 7-vuotias tai vanhempi lapsi voi lähteä vanhempansa passiin merkittynä risteilylle ilman maihin menoa Tallinnassa.Viranomaiset suosittelevat pitämään passin mukana uusiin EU:n jäsenmaihin matkustettaessa matkustamisen sujuvuuden varmistamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uuden mallinen (1.3.1999 jälkeen myönnetty) henkilökortti käy myös. Eli siis henkkarit, mutta ei esim. ajokortti tai kuvallinen KELA-kortti. (Tilapäinen henkilökortti, alaikäisen henkilökortti joka on hankittu ilman holhoojan lupaa tai ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti ei kelpaa.)Yli 6-vuotiailla lapsilla täytyy olla oma passi, jos nousevat maihin.Näin kertoo Viking Linen sivut.

luulin että EU:iin liittymisen myötä kelpaisi lapsi vanhemman passissa:(Kuinka kauan passia täytyy odotellaa? Kai se 2 viikossa tulee...?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat