Vierailija

Olen käyttänyt parikuukautisella vauvalla enimmäkseen kestovaippoja. Joskus kyläillessä laittanut kertakäyttöisen, mutta aika vähäistä ollut niiden käyttö.Nyt sattuneesta syystä jouduin pari päivää käyttämään vain kertiksiä. Voi härreguud tuota roskan määrää! Todella ahdistavaa tuo vaippojen vaihto! Kestoilla luultavasti vaihdan vieläkin useammin vaippoja, koska märkyys tuntuu helpommin. En vain ole tullut ajatelleeksi, kun ei tuo roskis täyty! Toki pyykkiä kertyy, mutta se ei tunnu niin pahalta. Tuntuu järjettömältä tuhlaukselta! Ei vain rahan vaan myös ympäristön.Lisäksi vauvan peppu tuli ihan punaiseksi ja kiiltäväksi, oli pakko rasvailla. Onneksi pian tervehtyi, kun sain tavalliset vaipat käyttöön.Ja eikös näitä kertakäyttöisiä suurin osa vauvoillaan pidä. Ei todellakaan enää tunnu vain pisaralta meressä tämä kestovaippojen käyttö. Montakohan miljoonaa tonnia vaippajätettä kertyy kaatiksille vuosittain? Hyvin ovat vaippafirmat ihmiset aivopesseet kyllä. Suurimmalle osalle kun kestovaipat edustavat jotain ärsyttävää, hyödytöntä ja rasittavaa.Oletteko myös kiinnittäneet huomiota, kuinka vanhoilla lapsilla vaippamainoksissa on vaipat jalassa? Eipä ole vaippafirmojen edun mukaista, etä lapset pääsisivät ajoissa vaipoista eroon...IIK tätä jätteen määrää!

Sivut

Kommentit (37)

Tuli vaan jätevuorista mieleen, että kanattas käydä katsomassa vanhainkodin roskiksia. Siellä yksi vaippa täyttää jo tavallisen jätepussin, on ne vaipat vaan sitten monta kertaa suurempia. Mitäs niille tehtäisiin?

Ensinnäkin olet oikeassa siinä, että yökuivuuden " oppimista"

ei voi nopeuttaa. Harva kestovaippoja käyttänyt lapsi kuitenkaan

käyttää vaippoja enää 2,5-3 v:n iän jälkeen _päivisin_.Esim. Keski-Euroopassa, Isossa-Britanniassa ja puhumattakaan

Yhdysvalloista 4 v. kertakäyttövaippoja käyttävä lapsi ei

sen sijaan ole mikään ihme! Se on oikeasti luononvarojen

tuhlausta.Toisekseen kestovaipat eivät rasita lähellekään luontoa yhtä

paljon kuin kertakäyttövaipat. Ja vaikka pesut yms. _kaikki_

huomioitaisiin kestovaippojen osalla. SLL (eli Suomen

Luononsuojeluliitto):n sivuilta löydät faktaa, jos kiinnostaa.Vierailija:

Lainaus:


On aivan normaalia ja tavallistakin että esimerkiksi 3-4v lapsi käyttää vielä vaippoja, varsinkin yövaippoja ja yökuivuus onkin asia jota ei voi opettaa eikä hoputtaa!! JA se kestojen peseminenkään ei niin ekologista ole kuin moni tuntuu ajattelevan, myös veden törsääminen ja sähkön kulutus näet rasittaa ekotasapainoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä siis meni 5 vaippaa/vrk noin vuoden ikään asti, sitten pottailun alettua vaippamäärä väheni ensin neljään, sitten kolmeen, sitten kahteen ja lopulta vain yövaippaan 1v8kk iässä.

riitäisiköhän, jos sanon että kymmenen vaippaa meni päivässä. Siis noita kertakäyttöisiä. Kestoja en ole viitsinyt laskea, mutta kyllä kone pyörittää joka toinen päivä vaipat.

Kommenttina vahoihin lapsiin vaippamainoksissa: Lapset oppivat kuiviksi yksilöllisesti. Kuivaksi oppimiseen voi tukea, mutta lapsi oppii sen vasta silloin kun hän on siihen kypsä.

Monet kestovaippailijat nimittäin elää siinä harhassa, että kertiksiä menee vähintään 10kpl vuorokaudessa... Juu ei mene. 5 riittää.

Mitä työlästä siinä on? Vaipat ostoskärryyn ja auton perään (autolla pakko hakea, kun matkaa kauppaan on) ja vaipat roskikseen ja roskapussi pihalle. On joo tosi työlästä verrattuna siihen, että kävisin pesutuvassa pesemässä kakkavaippoja vähänväliä ja säilöisin niitä pesua odotellessa ahtaassa kylppärissä.Tiivistettynä, en ole koskaan tajunnut, miten nämä paljon äänessä olevat kestovaippailijat voivat tietää, mikä on kenellekin hankalampaa, taloudellisempaa tai iholle parempaa? Eroja kun löytyy tilanteissa ja lapsissa tosi paljon.

kestovaippoja. Perehdyin kestovaippailuun, hommasin vaippoja jne. Mutta en vaan oikein päässyt sinuiksi koko asian kanssa. Vaikka kuinka kokeilin käuttöä, niin ei oikein luonnistunut. Juu, luovutin varmaan liian aikaisin. Nyt olen myynyt kestovaipat pois ja kertakäyttövaippoja käytän. Hyvällä omalla tunnolla. Ja hattua nostan kaikille kestoilijoille.

Vaipoista tiedän enemmän kuin esim. seksin ostosta. Ja ensimmäiseksi mainittu koskettaa tällä hetkellä elämääni ja vaippojen kanssa olen tekemisissä päivittäin.Ja on tutkittu, että vaippojen pesu kuormittaa luontoa vähemmän kuin kertakäyttövaipat.

Minusta tämä keskustelu ei ole mitään äidin syyllistämistä!Minkälaisia vaippoja vauvalla käytetään? - Se on sekä

äidin että isän yhteinen päätös.Meidän isukki ainakin vaihtaa kestoja ihan mielellään. :)Vierailija:

Lainaus:
Se on kumma miten ympäristönsuojelussakin käytetään ensisijaisena aseena naisten syyllistämistä. Miksei puututa miesten toimiin?
Ämpärin pohjalla käytän vielä eteerisiä öljyjä tai etikkaa.Mutta monasti olen käynyt kertisvaippoja varastoivien

kotona - ja voi sitä hajua. Kertakäyttövaipat haisevat

jo sinällään pahoilta - ihan käyttämättöminäkin.Mitä vaipan vaihtoon tulee, niin täytyyhän kertakäyttövaippakin

vaihtaa, jos vauva kakkaa - ihan yhtä lailla. Miten työmäärä

lisääntyy siitä, jos vaihtaa kestovaipan? En ymmärrä.Pyykin pesemisessä on ihan sama työ onko vaippoja

sitten yksi tai 10 tai 50. Konehan ne pesee. Ainoa

vaiva on ripustamisessa, mutta siitäkin voi päästä

eroon, jos käyttää kuivausrumpua.

Voi sitä pyykin määrää. Lapsi kakkasi usein jopa 8 kertaa päivässä. Ämpärit pursus niitä vaippoja. Työlästä puuhaa.Jaksoin tasan kaksi kuukautta siihen loppui se ekoilu. Ajattelin että mieluummin köllin lapsen kanssa senkin ajan ja seurustelen hänen kanssaan.Vaihdoin kertakäyttöisiin vaippoihin ja olin päätökseen täysin tyytyväinen. Lapsen iho voi paremmin jne.Kukin tyylillään.Ps. olen vieraillut kylässä perheessä jossa noita kestovaippoja ja valtava kusen lemakka jo ovelta pölähtää nenään ja silmiä kirvelee se ammoniakki.Kuka missäkin viihtyy, valita voi.

En ainakaan minä ole väittänyt mitään siitä, mikä teille olisi parempaa. kunhan kerroin OMISTA havainnoistani ja ajatuksistani.T: Ilmeisen hankala ja ärsyttävä keskustelun aloittaja

Tosiasia on, että kestovaippoja käyttämällä säästät

luontoa, rahaa(!) ja hermojasi.Kestovaippoja voi tehdä itse, ostaa käytettyinä, myydä

eteenpäin ja kierrättää lapselta toiselle. Uusia kestovaippoja

myydään myös netissä, joten uutena ne tuodaan sinulle kotiin

asti kannettuna.Pyykkiä pestään muutenkin vauvaperheissä, joten siinä

eivät kestovaipat lisää kuluja juuri yhtään. Pesuainetta,

sähköä ja vettä menee toki vähän, mutta rasitus on

kukkarolle - ja luonnolle - kuitenkin aika vähäinen.Vaivaa kestoilustaei ole oikeasti paljoakaan: suurempi

vaiva on raahata kertiksiä kaupasta kotiin ja sitten taas likaisia,

haisevia vaippoja roskikseen. Koneen päälle laitto vie muusta

ajasta vain muutaman minuutin.Jätevuoret ja -maksut pienenevät myös samalla. Luonto

kiittää.Lapsi oppii myös keskimääräistä nopeammin kuivaksi, sillä

hän oppii tunnistamaan märkyyden vaipassa ja yhdistämään

sen pissaamiseen. Pintakuiva pampers ei todellakaan edistä

pottaharjoittelua.Meillä on jo kaksi lasta kestovaipatettu synnytyssairaalasta

asti, ja jos meillä viedä suodaan lisää lapsia, niin samoilla

vaipoilla taas jatkamme.Tänne sivuille ei voi linkittää, mutta suosittelen ottamaan

asiasta selvää esim. googlettamalla. Voit vaikka innostua kestoilusta,

kuten jo niin monet muutkin nykyään!Tarjolla on monenlaisiin tarpeisiin erityyppisiä kestoja,

joista voi valita omat suosikit.

Minä tyttö se vaihdan kaksosille vaippoja hymyssä suin ja niin on pehmoiset peput molemmilla. Ei tartte rasvailla ja jätefirmalla riittää töitä. Tapansa kuule kullakin, hienoa että viitsit kestoilla :)!

On aivan normaalia ja tavallistakin että esimerkiksi 3-4v lapsi käyttää vielä vaippoja, varsinkin yövaippoja ja yökuivuus onkin asia jota ei voi opettaa eikä hoputtaa!! JA se kestojen peseminenkään ei niin ekologista ole kuin moni tuntuu ajattelevan, myös veden törsääminen ja sähkön kulutus näet rasittaa ekotasapainoa.

Siellä kestovaippojen peseminen olisi itse asiassa todella

helppoa! Koneeseen likaiset, märät kuivausrumpuun ja

taas on puhdasta ja kuivaa.Narulle ripustamisesta on toki aina enemmän vaivaa!Likaiset vaipat voi säilöä esim. ämpärissä, joka ei tosiaan

vie tilaa kuin ämpärin verran. Eivätkä ne haise likaisinakaan,

kun ämpärin pohjalle tiputtaa muutaman tipan esim.

teepuuöljyä. Etikkakin on melko hyvä. Vettä ämpäriin ei kannata

laittaa, vaan suosittelen ns. kuivasäilytystä.Vierailija:

Lainaus:


Mitä työlästä siinä on? Vaipat ostoskärryyn ja auton perään (autolla pakko hakea, kun matkaa kauppaan on) ja vaipat roskikseen ja roskapussi pihalle. On joo tosi työlästä verrattuna siihen, että kävisin pesutuvassa pesemässä kakkavaippoja vähänväliä ja säilöisin niitä pesua odotellessa ahtaassa kylppärissä.
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat