Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tein positiivisen raskaustestin ja olen tosi onnellinen! Toivon hartaasti, että raskaus sujuu normaalisti ja maaliskuussa meille tulee toinen hartaasti toivottu lapsi! Onko muilla kokemuksia näin nopeasta uudelleen raskautumisesta ja näin pienestä ikäerosta? Menikö teillä raskaus hyvin? Miten sujui kahden pienen kanssa? Nyt tuntuu hyvältä!

Kommentit (21)

Nyt ovat 9 ja 10 -vuotiaat.Kohtu kesti ihan hyvin vaikka oli jo kaksi sektiota ja kolmas raskaus alkoi kakkosen ollessa 4kk. (kolmaskin sektio ja vielä sain luvan tehdä neljännen, joten yksilöllistä on..)Vauva-aika oli mielestäni ihanaa! Rankkaa tietysti, lapset tarvitsivat vuorotellen huomiota, joten " rauhallista" hetkeä päivässä ei ollut. Ei edes sen kahvikupin verran. Aika pian kuitenkin rytmi löytyi ja lapset nukkuivat päiväunet samaan aikaan..Vaipparumba aikamoinen..Vaikeinta aikaa ehkä tähän asti on ollut silloin kun lapset jotain 5-7 vuotiaita.. Jatkuvaa tappelua..Nyt taas melko helppoa. Toisistaan on seuraa, ovat lähes samassa kehtysvaiheessa (nuorempi tyttö, vanhempi poika).Mielestäni oikein hyvä ikäero!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän lapsilla on ikäeroa 11kk.Esikoinen syntyi sectiolla ja tulin siis melkein heti raskaaksi.

Toinen syntyi rv 40+0 alateitse ja kaikki meni hyvin.Alku oli hemmetin rankkaa.

Mutta nyt lapset on 2v5kk ja 1v6kk ja olen tosi onnellinen että lapsilla on pieni ikäero, vaikka kiukkuiluja on tuplaten, pyykkiä tuplaten, vaippoja tuplaten jne.Se on se miten asiaan suhtautuu. =)Section jälkeen ei tosiaan nykyisin ole mitään aikarajaa raskautumiseen.Onnea uuteen raskauteen. =)

Ei paha.Ainoostaan se rassaa et molemmat on vaipoissa kun ei raskausaikana jaksanu kunnolla potattaa niin se jäi sitten loppuraskaudesta ja taito unohtu.. Nyt opetellaan uudestaan.Isompi oppi vuoden ikäsenä että mitkä on kiellettyjä paikkoja; kukat, uuni, takka, kirjahylly ja kaikki sähkövempaimet. Vauva kun alko liikkuun niin johan alkoi isompaa kiinnostaa myös mennä koskeen -kun pikkunenkin koskee.. ;)Isomman lattialle tai maahan heittäytyminen tulee juuri silloin kun ulkona on kova pakkanen, vauva sylissä ja kiire kotiin nukkumaan päikkyjä (tapahtu kun menin ilman kaksostenvaunuja yksin neuvolassa).Pitkää pinnaa, paljon huomioo varsinkin vauvan syntyessä esikoiselle, ota vanhempi mukaan tutustumaan ja lääppimään vauvaa, meillä esikoinen on tosi varovainen ollu vauvan kanssa, hätääntyy jos vauva itkee kovaa.. Ilmottaa kun vauvalla on kakka, antaa leluja, silittää..Mukavaa olla. Nytte meijän vauva 8 kk ja isompi vauva täyttää 2 vuotta. Keksi hyviä rutiineja, älä stressaa jos koti ei oo aina kuin lehden kansikuvasta ja nauti lapsista!

Meillä kiukuttelut loppuu kun mennään pihalle tai maataan olkkarin lattialla.

Kivasti on menny pikkuinen nyt 2kk ja isompi tulee 1v9kk. Meillä pieni nukkuu onneksi yöt eli syö kerran ja toinen kerta on aamulla siinä 6.30-7.30 välillä. Pikkuinen nukahtaa viim. 22.00.Tekemisen puutetta ei tosin ole, kumpaisellekkin kun vaippaa vaihtaa, vaikka isompi meillä kotosalla kyllä jo ilman, mutta kuitenkin. Ei tää niin kauheeta ole, tietenkin isompi välillää hakee huomiota vähän rajuilla jutuilla, mutta ymmärtää jollain tasolla, että vauva tarvii äitiä enemmän joten isi saa kelvata.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat