Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

>Se okt piti sitten saada, hinnalla millä hyvänsä. Rakennettiin paljon itse, mutta silti talo pihoineen ylitti kustannuslaskelman ja tuli maksamaan kaikkiaan liki 300t¿. Lisälainaakin piti anoa ja nyt on sitten asumiskulut n.2000¿ kuussa. ei toivoakaan toisesta lapsesta. meidän nettotulot, kun kumpikin on töissä on reilu 4000¿ eli asumiseen menee liki puolet. noissa asumiskuluissa siis mukana laina, sähkö, k-vero, vakuutukset, vesimaksut, jätemaksut, jne. kallista lystiä on. sisustuskin jäi sitten puolitiehen. Olemme varoittava esimerkki perheestä, joka saa tehdä niskalimassa hommia seuraavat 30v, että pääsee tästä velkavankeudesta. Tai sitten tulee järkiin ja myy kämpän pois ja ostaa pienemmän, johon on varaa.

Sivut

Kommentit (95)

Se,että saa mitä haluaa vai se että voi tehdä mitä haluaa. Itse pelkään vastaavaa tilannetta ja korkojen nousua ja pidän siksi jarrua päällä lisälainalle. Mies hinkuaisi isompaa kämppää, mutta minä haluan elää elämää kotona kun lapsi on pieni.Toivon teille kuitenkin parasta mahdollista onnea. Kunpa korot ei nousisikaan ja saisitte pitää kotinne ja rakentaa huoneista pikku hiljaa itsenne näköisiä.

täytyy autoakin joskus vaihtaa, käydä matkalla jne. Sanokaa, mitä sanotte, mutta kyllä kahden työssäkäyvän taloudessa 2000 E/kk on aika vähän. SIllä pärjää peruskuukaudet, mutta joskus olisi kiva vähän jotain muutakin.Asutteko sellaisella seudulla, että talosta saa hyvän hinnan? Laittakaa myyntiin vaan ja ostakaa vaikka pienempi tilalle. Valitettavasti nyt on myyntiajat tosi pitkät ja asuntokauppa seisoo jotenkin. Toivottavasti ei kuitenkaan tästä seuraa hintojen laskua, jolloin isojen lainojen kanssa ollaan ongelmissa!Meillä on vähän kaksipiippuinen tilanne: saimme yllättäin omamme myytyä ensiesittelyssä kovalla hinnalla, mutta uudesta ei tietoa. Tekisi mieli muuttaa hetkeksi vuokralle ja lykätä osto syksyyn, koska myyntiaikojen piteneminen johtaa automaattisesti hintojen laskuun pikkuhiljaa. Myyjien hermot alkaa pettää... Vielä ei hinnat ole laskeneet, mutta " pakko myydä" -tilanteessa olevien määrä alkaa kasvaa pikkuhiljaa. Ollaan talofriikkejä ja käyty vuosia asuntonäytöissä ihan huvittelemassa ja haaveilemassa, ja tyhjänä on nyt enemmän kuin kertaakaan sinä aikana, kun minä olen asuntoja kiertänyt (vuodesta 1998). Se kertoo siitä, että jotkut on kahden asunnon loukossa ja ahdistus vanhan myymisestä kasvaa. Kääntöpuolena on taas se, että vuokra-asuminenkin on kallista ja sekin suunnitelma voi mennä päin honkia, jos asuntokauppa vilkastuukin yllättäin. Just mies eilen ehdotti, että odotettaisiin syksyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

18... kuule se jälkiviisaus on sitä parasta viisautta, vai onko?Parasta viisautta minusta on toimia kussakin tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla.

- jos on pienituloinen: lainaa ei helposti saa ja asumistukea saa täysimääräisenä vuokraan

- jos on onnistunut löytämään loistavan vuokra-asunnon - itse asumme erittäin edullisessa isossa ja sijainniltaan loistavassa asunnossa, jossa huolto pelaa ja johon muutenkin olemme tyytyväisiä. Vastaavia omistusasuntoja on tarjolla erittäin vähän ja tuossa sijainnissa vastaavan omistusasunnon asumis- ja lainakustannukset ovat 1,5 - 2 kertaa suuremmat kuin nykyinen vuokramme, johon sisältyy kaikki.Vierailija:

Lainaus:


se on varsin tyhmää ja turhaa touhua, josta ei jää mitään käteen koskaan. lisäksi vuokrat on niin korkeita, että ne vastaavat asuntolainojen lyhennyseriä. meillä lainaa 80 000 euroa kymmeneksi vuodeksi ja kk-erä n. 800 euroa. tässä pikkukaupungissa karseasta vuokratalosta (kunnan vuokra-asuntoja) saa kaksion 550 eurolla kuussa ja kolmio maksaa jo lähes tuon lyhennyksemme verran.

Eli laina maksukyvyn mukaan, eli liian tiukkaa maksuohjelmaa, huomioitu korkojennousu, se muutamakin %, ja että maksuohjelmaa kestää sairastumisen/työttömyyden. Ei sen kummempaa.Ap: myykää talo pois, jos teillä ei oikeasti tiukan taloudenpidon jälkeenkään ole varaa pitää sitä.

Meillä on sellainen tilanne, että olen parhaillaan kotona hoitovapaalla. Mies saa verojen jälkeen käteen n. 3000 euroa kuussa käteen, ja minä hoitorahaa n. 500 euroa. Kun taas menen töihin, yhteiset tulomme kuussa ovat n. 4600 euroa. Siis verojen jälkeen.Meillä on rivitaloneliö erittäin hyvältä paikalta (kävelymatka rautatieasemalle, koulu vieressä, kaupungin keskustaan 10 min. kävellen), asunto on uusi. Velkaa on n. 216 000, asumiskulut lainoineen ja muine kuluineen (vastike, sähkö, vesi) aikalailla 1200 euroa.Huolestuttaa silti tuo koron nousu, ja mietin jo välillä, pitäiskö myydä ja muuttaa kerrostaloon takaisin..Omakotitalosta ennen haaveilin, kunnes tulin järkiini. En pidä tavarasta, emme tarvitse siis runsaasti säilytystilaa. Mies ei tykkää nikkaroinnista, eikä edes nurmikon leikkaamisesta. Saati muusta omakotitaloon liittyvästä. Olemme myös seurallisia, tykkään jutella naapureiden kanssa niitä näitä. En usko, että muutamme koskaan omakotitaloon. Kivojahan ne ovat, mutta niin työläitä.. Haluan mielummin matkustella ja elää, kuin kyhjöttää kotona.Meillä on kaksi lasta, joten tämän takia maantasossa asuminen on kätevää. Muuten viihtyisin kerrostalossakin, mutta lasten kanssa rivari sopii meille. Meillä on pieni yhtiö, kaikki tuntevat toisensa. Ainut, että tuo koronnousu huolestuttaa... Vaikka vakityöt onkin, niin elämästä ei koskaan tiedä..

Miten muka ei riitä 2000¿ asumiskulujen jälkeisiin menoihin??? Monessa perheessä yhteenlasketut nettotulot ovat tuon verran ja siitä maksetaan asuminen ja hyvin vielä jää rahaa elämiseen. Eihän tuossa ole muuta kuin pistätte menot tulojen tasolle ja voitte hyvin asua isossa ja kalliissa talossanne.

nyt pärjätään tosi hyvin, vaikka minä olen kotihoidontuella kotona ja mies vaan töissä. talo on kyllä aika uus, mutta auttamattoman pieni. mutta parempi näin.

Meidänkin tuttavapiiristä löytyy perhe, joka halusi unelmatalon. Se unelmatalo rakennettiin, mutta velkaa on nyt niin pirusti, että ovat pakotettuja myymään talonsa. Molemmat vanhemmat ovat keskivertoduuneissa eivätkä mitään hyväpalkkaisia.Meillä taas bruttotulot ovat kuukaudessa 9.000-11.000 euron luokkaa, mutta minua jäytää tämä meidän 187.000 euron laina jo nytkin. Pitäisi saada maksettua, mutta ei sitä rahaa jää siltikään liikaa.

hinnat ovat nousseet. Kun aloittaa vaatimattomasti, voi kotiuttaa myyntivoiton välillä, ei tarvitse maksaa turhia korkoja, eikä ottaa yhtä kovaa riskiä kovalla velkamäärällä.

Vierailija:

Lainaus:


Joku elää hyvin 2000 eurolla kuussa, mutta toiselle se ei riitä . On ihan mihin tottuu . Meillä viikoittaiset harrastukset ja kuukausittainen baari-ilta vievät rahaa ihan kivasti, mutta näistä ei haluta kuitenkaan luopuakaan...

Kannattaa tutkailla vaikkapa viime laman aikaisia (tai muiden lamojen aikaisia) hintojen putoamisia. Ensin tietty hinnat laskee syrjäseuduilta, mutta kyllä ne kuule arvoalueidenkin hinnat tippuivat ainakin aikaisemmissa lamoissa ihan saman prosenttimäärän kuin mitä huonompien alueiden. Arvoasuntojen hinnat ei tietty koskaan mene yhtä alas, mutta niissähän se 20% enemmän euroina tuntuu kuin vaikka syrjäseudun asunnossa. No aika näyttää tietysti, että kumpi meistä on oikeassa, molempien ihan vaan ennustuksia ja eipä niitä kenenkään kannata omaan elämään varmaksi ottaa. Voihan olla, että huomenna tulee mikä tahansa katastrofi tai minkälainen lottopotti.Mitä sitten tuohon vuokralla asumiseen tulee, niin laman aikanahan sitä melkeinpä kannattaisi vuokralla asua. Jos omistusasunnon hinta putoaa tuon mainitsemani 800 e kuussa, niin sillä hinnalla aika helposti maksaa vuokraa. Lisäksi kun otetaan huomioon yhtiövastike tai muut kulut omistusasunnosta ja vielä mahdolliset korkokustannukset verovähennysten jälkeen sekä mahdolliset remontit, niin aika paljon saa vuokraa maksaa ennen kuin se kamalan tappiollista lama-aikana on. Keskimäärin omistusasuminen on toki pikkuisen edullisempaa, mutta jos vuokra-asunnon löytää alle 5% vastaavan asunnon myyntihinnasta, niin halvempaa on asua vuokralla, varsinkin tietty lama-aikaan.Niin ja kun faktoissa pysytään (arvomaailmaahan nämä yleensä kuitenkin ihmisille edustavat), niin on huomattavasti edullisempaa muuttaa vähin erin kalliimpaan asuntoon, vaikka monet toista sinnikkäästi väittävät.

lainojen kanssa, mutta olisiko teillä edes mahdollisuuksia saada lainaa? Turhaa menet viisastelujen taakse, jos syy ostamattomuuteen on oikeasti se, ettei lainaa edes saisi...t. hyväuskoinen omistusasujahölmö(?), joka ei saisi asumiseen mitään tukia, ei pääsisi tulorajoitteisiin vuokra-asuntoihin tai opiskelija-asuntoihin tms., joten jos asuisin vuokralla, maksaisin sitten ei-kohtuuhintaa jostain lähiöasunnosta

ajatelkaa- markoissa se on yli miljoona, moniko olisi vielä kymmenen vuotta sitten otttanut taloaan varten miljoonaluokan lainan? Euro on sokaissut ihmiset, ja lisäksi nuorilla on etenkin tarve saada kaikki heti, ja tietysti uutena. Autot, veneet, moottorikelkat ja tietysti 200000- 300000 euron ok- talo. Kyllä varmasti on monet lainoineen lirissä.

melba:

Lainaus:

Ennustuksissa on, että korot nousee 2-3% (ovat nousseet jo vuoden takaisesta 1%), jolloin asunnon hinnat tippuvat 20-30%. Tämä tarkoittaa 200000 euron asunnossa, että hinta putoaa 800 euroa kuussa!
missäköhän ennustuksissa näin seisoo? Ehkä jossain syrjäseudulla näin voi käydä, mutta älä unta näe, että täällä pk-seudulla hinnat laskisi tuolle tasolla. Korko ei ole noussut 1 %:a, vaan 1 %-yksikön (hieman eri asia), mutta silti naapurin asunnon arvo oli noussut viime vuodesta, kun toinen naapuri möi.

Muuten voi käydä, että ette saa omianne pois ja maksatte yhtä suurta lainaa pienemmästä talosta! Korot sen kun nousevat ja ainakin paikoin on asuntojen hinnannousu pysähtynyt ja jopa kääntynyt karvan verran laskuun. Jos rahoitus on vedetty noin tiukalle, ei teillä ole kovin paljoa joustovaraa!

een. nyt tilanne on se että ei tarvitse kituuttaa kiitos asumistuen, voin huoletta hoitaa lasta vähintään 3v kotona ja sillä välin mieskin valmistuu. sitten toivottavasti asuntomarkkinat ovat meille otollisemmat....eli pidän peukkuja että hinnat tulee alas ryminällä ja kupla puhkeaa, on niin paljon hyväuskoisia hölmöjä isojen lainojen kanssa lirissä;D

maltti on valttia asuntoasioissa.

onkin, jos tiedätte, että heillä on tiukkaa. Harva mies varmaan kehtaisi sanoa, että on muuten perheessä päätetty, ettei koukuttaviin nettipeleihin perheenpäätä päästetä.)Vierailija:

Lainaus:


Heillä ei ole edes rahaa nettiin. Mies haluaisi jotta pääsisi minun ukkoni kanssa pelaamaan näitä live pelejä, muuta nainen kielsi, kun raha ei riitä.Jokaisella toki on omat valintansa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat