Seuraa 


Pyydän kokemuksia, kumpaa otsikossa mainittua klinikkaa suosittelette ja onko joku lääkäri, josta on erityisen hyviä kokemuksia? Hintaeroja näyttää ainakin olevan, entä onko eroa jonotusajassa? Onko klinikoilla kesätaukoa?

Kyseessä olisi siis ensikäynti, jolla pitäisi kartoittaa, missä vika kun vauvaa ei sitkeästä (jo 2 vuotta) yrityksestä huolimatta kuulu.Kiitän jo etukäteen vastauksista!Orf ja tyhjä syli

Sivut

Kommentit (22)

Väestöliitosta tai Fertinovasta minulla ei ole kokemusta, mutta tuohon VM1974:n tekstiin kommentoisin, kun tuli niin omat hoitoajat siitä mieleen.Eli mekin aikanaan vv. 2002-2004 kävimme hoidoissa Felicitaksessa ja samansuuntaisia kokemuksia löytyy tuosta henkisen puolen hoidosta... Ko. klinikallahan on mahdollista varata aika psykologille/terapeutille, jos haluaa lapsettomuuden aiheuttamasta ahdistuksesta yms. keskustella, ja hyvä niin. Mutta mielestäni lääkärit eivät sen varjolla saisi kuitenkaan kieltäytyä keskustelemasta asiakkaidensa kanssa myös tuosta henkisestä puolesta ja pahasta olosta. Muistan että vähänkin kuin vain vihjaisi, että mieli on hieman alamaissa tms., niin heti tuli kommentti, että " varaapa sitten aika Maijalta" ja kerran jopa että " keskitytään me täällä vain tähän hoitopuoleen ja antaa Maijan hoitaa muu" . Jos muissa asioissa kävin lääkärillä jossakin muualla ja lapsettomuushoidot tulivat puheeksi, niin tuntui jotenkin hassulta, että nämä toiset lääkärit kyselivät auliisti jaksamisestani yms., vaikkei se heille tavallaan olisi kuulunutkaan... Kyllä luulisi, että lapsettomuuslääkäritkin muutaman lauseen verran voisivat panostaa myös siihen jaksamispuoleen, vaikka pääosa vastaanottoajasta käytettäisiinkin hoitojen suunnitteluun ja toteutukseen. Eivät kaikki välttämättä halua varata tunnin aikaa terapeutille vaan vähempikin voisi riittää.Meille siunaantui sitten jostakin käsittämättömästä syystä luomuplussa alkuvuodesta 2005, joten eipähän tarvitse enää pahoittaa mieltänsä lapsettomuusklinikan lääkärin tyhjästä katseesta... (tyttövauvamme nyt 7kk ikäinen, hoitojen pariin emme luultavasti enää palaa).Kokemusta on NKL:ltä, Väestöliitosta ja Fertinovasta, joista sekä ensimmäinen että viimeinen saavat suositukseni mutta Väestöliittoon en astu enää jalallanikaan, ts. Väestöliiton kokemus oli todella tympeä ja ylenkatsova.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...vaikkei meillä ole kyllä kokemusta kummastakaan, siis VL:stä tai Fertiksestä. Ollaan oltu Felicitaksen asiakkaita ja periaatteessa ihan tyytyväisiä, mutta muutamat jutut on alkaneet häiritä. Tässä listaa, mihin itse ainakin kiinnitän huomiota jatkossa enemmän:- henkilökemiat ja kommunikaatio lääkärin kanssa. Nykyinen lääkärimme on aivan eri planeetalta meidän kanssamme ja erittäin kiinnostunut lääketieteellisestä näkökulmasta, tuntuu, että hän toisinaan unohtaa, että emme ole hakemassa sieltä lisää tietoa tilanteestamme, vaan oikeasti toivomme vauvaa! Hän liputtaa vaan " ehjän kierron" aikaansaamisesta tai " olipa hyvä pesutulos tällä kertaa" , mutta ei lainkaan suostu arvioimaan jatkuvien inseminaatioiden epäonnistumisten syitä. Olen kaikki joutunut kyselemään yksityiskohtaisesti itse, silti vastaukset eivät ole olleet riittäviä. Siis että oliko limis riittävän paksu, osuiko ajoitus nappiin jne. Lääkäri vain toteaa, että kaikki on tehty luonnon auttamiseksi.- pariskunnan kohtaaminen kaikilla tasoilla -> jatkona edelliseen pointtiin vielä se, että henkinen puoli on tärkeätä myös ja on tosi tylsää, kun olemme yrittäneet kertoa lääkärillemme siitä, että tämä tilanne rassaa meitä henkisesti ja lääkärin tyhjä katse kertoo, että hän ei ole kiinnostunut...hän jopa yritti perustella epäonnistumistamme geeniperäisille syillä, ikään kuin tunnetasolla asian voisi sivuuttaa sillä, että sille löytynee järkiperäinen syy. Ja sitten sanoi, että jos rassaa vielä, niin varatkaapa aika psykologille...olisimme halunneet keskustella asiasta kokonaisvaltaisesti saman lääkärin kanssa.- hintataso. Toki tiesin etukäteen Felicitakselle aikaa varatessani, että se on kalliihko paikka, mutta kyllä tutkittuani mm. Fertiksen hinnastoa, en voi kuin ihmetellä (kokemukseni huomioonottaen), että mistä olen maksanut Felicitakselle noin paljon enemmän. Eli hinta ei takaa tuloksia tai hoidon laatua.- joustavuus aikojen varaamisessa yms. Felicitaksella ollaan oltu tosi joustavia, toivottavasti Fertiksellä myös. Oon saanut lääkärin kiinni aina saman päivän aikana, mikä voi kriittisillä hetkillä olla tosi tärkeetä.- sama lääkäri koko ajan, niin kuin tähänkin mennessä. Tosin jos tuli saaneeksi heti alkuun " väärän" lääkärin, niin vaihto on tervetullut...mutta ei niin, että aina olisi vastassa uusi tyyppi, jolle kaikki pitää selittää alusta alkaen.- lääkärin keskittyminen meidän tilanteeseen. Kun asiakkaita on paljon, lääkäristä näkee, että hän on jonkun aikaa sekaisin siitä, kuka kulloinkin vastaanotolla istuu ja mistä viime kerralla oli puhe.Rohkeesti vaan luuri käteen ja eteenpäin, se on askel, joka pelottaa, mutta kannattaa ottaa!

Me kerättiin aina pieni pesämuna kun tiedettiin hoidon olevan tulossa. Lääkkeet maksoin yleensä pankkikortilla ja IVFssä sainkin ne jo ilmaiseksi. Hoidot maksoin VISAlla tai sitten joskus osittain VISAlla ja osittain pankkikortilla. Esim. 800¿ visa -loput pk. Kun maksut jakaa esim ½visa ja ½ pankkikortti, niin ei tule niin isoa kertarysäystä ja ei tunnu niin kauhealta summalta ;)HELI71: Ei oo totta! Onne ihan hirveesti! Hyvä Niklas \0/ \0/ \0/.

En ole vieraillut tällä puolella kauheasti viime aikoina joten tämä tuli ihan " puun takaa" . Ihan huippua! Oli se vaan teilläkin tosi kivinen taival. Ihanaa taas yksi plussannut Fertisläinen :) Niiltähän loppuu kohta asiakkaat kun kaikki raskautuu :)))Piippuli

Minunkin on pakko kehua Fertinovaa. Olimme ensin VL:llä, siellä tehtiin 2 X IVF ja 2 X PAS. Sen jälkeen kävimme NKL:llä IVF+PAS ja sitten siirryimme Fertinovaan ja siellä tehtiin 2 X IVF/ICSI (raskauduin ensimmäistä kertaa tästä jälkimmäisestä F-novalla tehdystä hoidosta).Syy klinikan vaihtoomme oli se, että VL:llä lääkärit vaihtuivat tiheään. Kävin samalla lääkärillä ehkä kaksi kertaa, sen jälkeen olikin toinen lääkäri. Koska meille tehtiin 4 siirtoa ja muutama epäonninen siirron yritys, tulin tavanneeksi aika monta lääkäriä, äkkiä laskettuna kahdeksan. Siellä kun lääkäreillä on punktioviikko, siirtoviikko jne., joten ' oma lääkäri' joka on suunnitellut hoidon ei välttämättä osu punktioon tai siirtoon. Lisäksi yksi lääkäreistämme jäi äitiyslomalle ja yksi eläkkeelle tms. Viimeisin PAS on jäänyt mieleeni erityisesti, suomea huonosti puhuva lääkäri ei edes esitellyt itseään vaikkemme olleet koskaan nähneet, tuuppasi alkiot sisääni ja marssi ulos huoneesta. Ei edes onnea toivotellut...Kokemukseni ovat 1 1/2-2 vuoden takaisia, joten en tiedä onko järjestelmä edelleen sama. Jos olisin raskautunut ekasta hoidosta, olisin ehkä toista mieltä, enhän olisi ennättänyt nähdä kuin 3-4 lääkäriä :). Ja tosiaan, minulle oli tärkeää että minua hoitaa sama lääkäri.F:novalla minut opittiin tuntemaan, hoidot tekee sama lääkäri ja siirronkin aikana pystyi juttelemaan jatkoista. Hedelmöittymis jne tulokset käytiin todella huolella läpi, pohtien samalla mistä mikäkin johtuu. Lisäksi hoitajat ovat aivan uskomattoman empaattisia, kyselevät aina jaksamista, ottavat miehenkin huomioon. Olin todella tyytyväinen saamaani hoitoon ja kohteluun jo ennen plussatulosta. Koin ensimmäistä kertaa että meidät otettiin huomioon kokonaisuutena, jaksamisestamme välitettiin ja vaihtoehtoja pohdittiin huolella.

Minulla on vain hyvää sanottavaa Väestöliitosta. Asiat toimivat hyvin ja henkilökunta oli ainakin minun kokemanani ystävällistä, asiallista ja " lempeää" . Punktiota varten oli varattu hyvin aikaa lepoon ja palautumiseen sängyssä, pois ei päästetty ennen kuin oli varmasti kunnossa.Luulen että yleisesti ottaen kokemuksiin vaikuttaa aika paljon ihmisten henkinen ja fyysinen lähtötilanne sekä hoitojen lopputulos. Itsellä kolmen vuoden selittämätön lapsettomuus vaihtui heti ensimmäisellä kerralla onnistuneeseen tuoresiirtoon. Oma positiivinen mieli (kun asiat sujuivat suunnitellusti) auttoi. Jos olisi ollut pidempi aika + rankempaa, suhtautuminen ympärillä oleviin pieniinkin asioihin voisi olla kriittisempää.

Väestöliiton nykytilanteesta en tiedä kun siellä sain sen verran huonoa palvelua että katsoin parhaaksi vaihtaa Fertinovaan. Siellä voi maksaa luottokortilla, laskunkin ilmeisesti voi joissain tilanteissa saada vaikka me ei olla tätä vaihtoehtoa käytetty. Pienen paikan etu; joustoa löytyy tapauskohtaisesti eikä tarvitse noudattaa " ohjesääntöä" !Kelakorvauksen saa " hinnakkaammista" toimenpiteistä (IVF, ICSI, PAS ja näihin liittyvät) suoraan, muissa joutuu hakemaan itse. Sitä kuitenkin vähän helpottaa se, että yhdelle laskulle voi kerryttää useamman käynnin, jotka sitten maksaa kerralla. Esimerkiksi tutkimukset, verikokeet ja ultrat lääkärinkäynteineen maksetaan varsinaisen hoidon kanssa samalla.Vielä vähän liputan Fertiksen puolesta, on jotenkin tosi ihanaa (vaikka tietty vähän surullista) kun kaikki henkilökunnassa tuntee meidät ja meidän tilanteen ainakin sen verran että kun soittaa taas kerran negatulosta, ei tarvitse alkaa luetella hetua tai tavaamaan nimeä ja jos kysyy ohjeita, ei tarvitse selittää koko hoitohistoriaa!

Paikka on pieni ja kotoisa, lisäksi saimme ensimmäisen käyntikerran aika nopeasti, kun taas VL:ään olisi joutunut odottamaan kauemmin.Niklaksen persoonallinen tyyli sulkea silmät ja nojautua taaksepäin selittäessään biologisia tosiasioita (varmaan miljoonatta kertaa) ihmetytti ensin, mutta pidin hänestä heti. Hoitojen alettua hän osoittautui tarkaksi ja tehokkaaksi, ja " läppääkin" hänen kanssa on helppo heittää, koska hän on rento kuin koko kotoisan klinikan ilmapiirikin. Toki varmasti saa tukea ahdistuksen hetkellä, etenkin hoitajat Kristiina ja Riitta ovat hyvin empaattisia.Lisäksi Niklas oli hyvin viisas siirtäessään heti kaksi alkiota kerralla, ja hän perusteli sen hyvin. Biologikin oli laittanut alkioihimme automaattisesti embryo glueta, ja nyt näyttää siltä että asiakasuhteemme pikkuhiljaa on loppumassa, koska yhdestä alkiosta on kehittymässä sikiö.Fertinova oli hyvä valinta meille. Laskin juuri että tutkimukset, 1 IVF ja 1 PAS maksoivat 1765 euroa. Siihen päälle apteekkimenot 627 e, ja yhteissummaksi tulee hieman alle 2400 euroa. Aika pieni hinta raskaudesta, jos kaikki nyt jatkuu hyvin.Hei VM1974!Kenestähän Felicitaksen lääkäristä puhuit aiemmassa viestissäsi? Olisi hyvä kuulla se, niin ehkä välttyisimme lääkärin vaihdolta, kun olemme sinne menossa joka tapauksessa ? Oliko kyseessä nais- vai mieslääkäri?

Kiittäen tiedosta etukäteen,Birdiet

Te Väestöliitolla käyneet, kuka lääkäri oli mukavin? Entä miten kauan jouduitte jonottamaan ensikäyntiä? Onko peruutusaikoja mahdollista saada?

Niklaksen hoidokki, heilutukset vain Piippulille (o/! Piippuli tuossa jo kertoikin kaiken oleellisen.T.heli71 joka toivottavasti paisuu riittävästi nykyisestä olemuksestaan poksahtaakseen helmikuussa


Netistä katsottuna hintaeroja näyttää olevan, mutta piti kysyä, että onko maksutavoissa eroa eli pitääkö maksaa käteisellä, käykö luottokortti tai saako laskun (= maksuaikaa) kummassakaan paikassa? Entä kelakorvaus: saako sen molemmilla klinikoilla suoraan vai haetaanko se jälkeenpäin?Orf

Fertinovasssa ja olen tyytyväinen siihen! Esikoinen nyt 1v 8kk saanut alkunsa IVF/ICSI....ekalla tärppäs ja nyt kesäkuussa oli PASS josta nyt raskaana ainakin toistaiseksi! Joten tuloksia on tullut! Itse valitsin klinikan hintojen perusteella kun näyttää olevan vähän halvempi kuin muut! Klinikalla on kelan suoraveloitus systeemi alle 40 vuotiaista. Maksutapoina on Lasku tai Pankki ja luottokortit. Ihanat lääkärit ja hoitajat siellä varsinkin nykyinen lääkärini Annika on huippu! Ainoa huonopuoli on se että Fertinova on suljettu heinäkuun!!

Olen siellä itsekin asiakkaana parhaillaan, toinen ivf-hoito käynnissä parhaillaan. Jos tämä ei onnistu, joko luovumme pelistä tai vaihdamme klinikkaa. Meidän edellinen hoito meni niin päin persettä kuin voi vaan mennä, mutta siitä en sinänsä klinikkaa syytä koska yhtä huonosti olisi todennäköisesti mennyt missä tahansa. Mutta siitä syytän, ettei lääkäreillä ole yhtään empaattisuutta, he katsovat kaiken vain lääketieteelliseltä kannalta eikä tule ilmeisesti mieleenkään että meille tämä asia on pikkusen isompi kuin vain pelkkä pieni lääketieteellinen toimenpide. Viime epäonnistunutta hoitoa ei ole käyty mitenkään läpi vaikka olemme kovasti pyytäneet, olemme saaneet vain ympäripyöreitä vastauksia että " emme tiedä mistä se ja se johtui" .

Liputan siis Fertiksen puolesta vaikken ole siellä koskaan käynytkään=)

Me olemme aloittelemassa hoitoja VL:ssa ja hyvin tyytyväisiä ollaan oltu tähän mennessä. Pieni pettymys tuli, kun en päässyt nyt heinäkuussa munatorvien aukiolotutkimukseen, mutta soittokierros muille klinikoille paljasti, että eipä sitä aikaa olisi muualtakaan saanut. Lääkäriä voi tietysti vaihtaa, jos kemiat ei pelaa! Sinähän olet maksava asiakas, joten tässä asiassa sinulla on päätäntävalta.

Fertinovan ex asiakkaana en voi kun suositella. Ensikäyntiaikaa voi olla vaikea saada mutta kun kertoo aikaa varatessaan olemaan valmis tulemaan peruutusajalle niin voi päästä ensikäynnille jo 1-2vkon sisällä. Klinikka on pieni,kodikas ja henkilökunta aivan mahtavaa! Klinikalla on kaksi lääkäriä Niklas ja Annika ja molemmat ovat todella mukavia,lämpöisiä ja empaattisia.Fertinova on aina heinäkuun kiinni mutta siellä ainakin viime kesänä toimi ajanvaraus heinäkuun vikalla viikolla vaikka vastaanottoja ei ollut kuin vasta elokuusta alkaen.Tsemppiä hoitoihin. Me käydään toivottavsti hakemassa tämä plussa kotiin elokuun puolella :)Piippuli

Hei!Minulla kokemusta ekan IVF hoidon sekä sen 3 PAS siirron verran Fertinovasta. Ihana lääkäri Annika meitä siellä auttoi.Toka IVF Väestöliitosssa ja siitä 2 PAS siirtoa. Pääsääntöisesti koko ajan sama lääkäri, mutta punktion teki toinen lääkäri ja toisen PAS siirroista kolmas lääkäri.Väestöliiton etuna pidän kiireettömyttä ja täsmällisyyttä. Toinen suuri plus tekijä minulle oli punktion jälkeinen lepotila. Fertinovassa huonolla säkällä et pääse makuuasentoon (minä röhnötin nojatuolissa huonoa oloani :o( ), mutta Väestöliitossa sinulle on varma sänkypaikka. Lisäksi mies sai olla vierelläni toipuessani puktiosta. Tilanvähyyden vuoksi mieheni ei voinut olla vierelläni Fertinovassa.Kiistattomasti päteviä lääkäreitä molemmilla klinikoilla, sympaattinen ja aidosti potilaasta välittävä hoitohenkilökunta myös molemmilla klinikoilla.Kummalle klinikalle vaan ajan saat varattua, olen varma että hyvää hoitoa saat!Aurinkoisesti

Nuru ja sen viimeisen PAS siirron masuasukit
Kiitos kovasti kaikille vastanneille, tiedoistanne on paljon apua.

Emme vielä(-kään) ole varanneet aikaa ensikäynnille, mutta nyt pitää istua miehen kanssa alas ja miettiä näitä vaihtoehtoja, jotta pääsemme sanoista tekoihin. Jännittää vaan ottaa seuraava askel.

Kysyisin vielä, että onko näiden kahden välillä hintaeroa? Osaako joku kertoa?Orf


On hyvä kuulla muiden kokemuksia, vaikka tokihan ne ovat aina henkilökohtaisia eikä niiden perusteella voi mennä yleistämään.Olemme nyt ottaneet ensimmäisen ison askeleemme ja varanneet ajan VL:sta. Jännittää ja mietityttää, ja välillä on jopa jo tuntunut, että perutaan koko aika. Kun ei lainkaan tiedä, mitä paljastuu syyksi siihen, ettei se haikara osaa jarruttaa meidän kotimme kohdalla. Jos syy on minussa, miten osaan olla ja elää sen faktan kanssa, kuinka jaksan ja kestän sen? Kuinka mieheni suhtautuu, jaksaako hän lähteä rinnallani yrittämään omaa pitkään kaivattua nyyttiä hoidoilla? Entä jos syy on sitten hänessä, kuinka hän ottaa sen? Miehillähän voi olla jokin az...tooma (en tiedä tarkkaa nimeä), onko se hoidettavissa? Entä jos syy on joku sellainen, ettei apua yksinkertaisesti löydykään?

Tiedän tietysti, ettei pahinta kannata pelätä, mutta nämä asiat pyörivät silti mielessä. Ja asia ei parane sillä, että ympärillä kaikki tuntuvat olevan ja tulevan helposti raskaaksi, niitä uutisia sataa oikealta ja vasemmalta. Omaa ongelmaamme emme ole kertoneet muille.Mutta loppukaneettina siis, kiitos paljon tiedoista ja tarinoistanne, niistä oli apua klinikkaa valitessamme. Kokeilemme nyt VL:a ja jollemme jostain syystä ole tyytyväisiä, voimme kai sitten vaihtaa Fertinovaan melko vaivattomasti, eikö vain? Voiko VL:ssa muuten vaihtaa toiselle lääkärille, mikälí kemiat ei pelaa?Hurjan jännittynyt OrfOlen nyt ollut Fertinovan asiakkaana vajaan vuoden ja aika tuskien täyteistä on ollut. Lääkärit kyllä hoitavat hommansa sympaattisesti, mutta vastaanotto on uskomattoman töykeää eikä puhelimeen vastata tyypillisesti vielä neljännelläkään soittokerralla. En tajua miten noin kalliissa ja asiantuntevassa paikassa voi olla tällainen vastaanottohenkilökunta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat