Vierailija

Kommentit (9)

Karpalo-juustokakku



pohja



150g digestive-, kaura, -suklaa, - tai piparkakkuja

50g voita



Juustotäyte



8 liivatelehteä

200-300g Valkosuklaata

400g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelfia)

2 1/2 dl sokeria

2tl vaniljasokeria

4 munan valkuaista

4 munan keltuaista

4dl kuohukermaa



Karpalohyytelö



3dl laimentamatonta karpalomehua

2 dl vettä

8 liivatelehteä



Koristeeksi karpaloja tai mustikoita tms. tomusokeria



Pohja: Hienonna keksit. Lisää sulatettu voi. Painele irtopohjavuokaan, laita viileään.



Täyte: Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa.

Sekoita tuorejuustoon sokerit, keltuaiset, hieman jäähtynyt suklaa

ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatettu liivate. Vaahdota erikseen kerma ja erikseen valkuaiset.

Sekoita vaahdot varovasti nostellen tuorejuustoseokseen.

Levitä seos kakkupohjalle ja hyydytä peitettynä vähintään 6 tuntia.



Hyytelö: Pehmitä taas liivatteet kylmässä vedessä.

Sekoita mehu ja vesi lisää kuumaan veteen sulatettu liivate.

Kaada seos hyytyneen täytteen päälle ja kakku takaisin viileään.

Anna hyytyä mielluiten seuraavaan päivään Koristele



1 pkt digestive keksejä

100 g voi- tai margariinisulaa

3 prk Piltti mangososetta

2 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

8 liivatelehteä



Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi ja lisää sula rasva sekaan. Kelmuta irtopohjavuoka ja painele digestivemassa vuoan pohjalle tasaisesti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto ja mangosose. Lisää liotetut liivatteet pieneen tippaan kuumaa vettä ja anna jäähtyä ennen mango-kermaseoksen sekaan lisäystä. Kaada seos vuokaan digestivelevyn päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

# 150 g Digestive keksejä

# 5 rkl voisulaa

# 2 rkl sokeria



Täyte:

# 600 g Philadelphiajuustoa

# 2,5 dl sokeria

# 2 rkl maizenajauhoja

# 3 munaa

# 3 keltuaista

# 1 dl kermaa

# raastettu sitruunan kuori

# 1/2 tl vaniliinisokeria



Murskaa keksit, lisää sulatettu voi ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohja vuoka (24 cm) ja levitä muroseos pohjalle ja reunoille (n. 3 cm korkeudelle). Pane pohja 175 asteiseen uuniin 6-8 minuutiksi.



Sekoita täyte yleiskoneessa. Kaada täyte vuokaan ja paista 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista tunnin ajan. Kokeile tikulla, että keskiosa on kiinteytynyt ennen kuin otat kakun uunista. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat