Seuraa 

millainen asuinpaikkana lapsiperheelle? Kuinka helposti päivähoitopaikka järjestyy? Mitä mieltä olette ympäristöstä?

Risuja ja ruusuja.. Kiinnostaa asuinpaikkana, lähellä Oulua ja maalla...

Kommentit (6)

Ainaki paljo näytti asuvan lapsiperheitä uudella asuinalueella. Mutta jos jollakin olis ihan omakohtaista kokemusta siellä asumisesta niin olisin myös kiinnostunut kuulemaan.

Tupoksen itse valitsisin asuinpaikaki mieluummin. Murrossa asuu kaverini ja kyllä he ovat viihtyneet, mutta Tupoksen etuna on nopea yhteys Ouluun moottoritietä pitkin. Mulla meni työmatkaan 20-30 min. Oulun pohjoispuolelta. Tupos on kasvava kylä. Siellä asuu todella paljon lapsiperheitä, joista varmaan 1/3 on suurperheitä. Kylällä on noin 400 oppilaan koulu, jossa koosta huolimatta on kyläkoulutunnelmaa. Lapset ovat lapsia eivätkä esimurkkuja, kuten Oulussa. Koulun yhteydessä kirjasto ja neuvola. Terveyskeskuspalvelut Limingan keskustassa 7 kilometrin päässä.Koulun lähellä hyvät ulkoilumaastot, pieni urheilukenttä ja uimamonttu. Alueelta löytyy muistaakseni 3 päiväkotia ja lisäksi perhepäivähoitajia. Sitä en tiedä, saako lapset niihin helposti. Harrastusmahdollisuuksia järjestää 4 H -kerho, musiikkiopisto ja kai kuvataidekoulullakin on jotain kerhotarjontaa ollut. Noin 10 minuutissa ajaa Kempeleen Zimmariin, joka on viihtyisä uimahalli. Murron palveluista en osaa sanoa mitään, mutta ainakin ajomatka on sinne pitempi Oulusta ja Kempeleestäkin. Murto vaikuttaa olevan enemmän " korvessa" , mutta sehän on ihmisestä kiinni, pitääkö sitä hyvänä vai huonona. Meitä varten Murto ei kuitenkaan ollut, kun pari vuotta sitten etsimme tonttia tai sopivaa taloa. Olemme tyytyväisia valintaamme olla muuttamatta, mutta ehkä olisimme tyytyväisia, vaikka olisimme muuttaneetkin.Onnea kodin ja asuinympäristön etsintään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen kaikin puolin tyytyväinen Murrossa asumiseen. Tyrnävällä toimivat sekä päivähoito- että terveyspalvelutkin, aina on tarvittaessa saatu tk-aikoja, lapset pääsevät minun kokemuksena mukaan näpsäkästi hoitoon esim. korvakivun yllättäessä. Lääkäripula on toki vaivannut kuntaa viime aikoina, mutta liekö tuohon tulossa helpotusta. Ainakaan meidän perheen kohdalla ei ole ollut moitteen sijaa päivähoidon järjestelyissä, kokemusta on sekä pph:sta että päiväkodista.

Ouluun matka taittuu 20 minuutissa, Zeppeliiniin ja Zimmariin matkaa on noin 10km, 10 minsassa sen ajelee. Tyrnävän keskustaan on suunnilleen sama matka. Kirjastopalvelut löytyvät samalla kortilla sekä Tyrnävän kylältä että Zeppelinistä. Kaupassa käydään yleensä marketeissa Oulussa tai Kempeleessä työmatkan varrella. Joka pikku ostoksen takia ei kannata lähtä matkan päähän kauppaan, mutta tuleepa opeteltua ostosten suunnittelua ja suurempien ostosten tekemistä harvemmin.

Murron maisema on kyllä metsäisenä aivan ylivertainen Tupoksen peltoihin verrattaessa!

Plussat ja miinukset !++Murrossa on mukavaa asua, rauhallista, maaseutua, uusia kauniita rakennuksia ja hyvinhoidettuja pihoja sekä isot tontit eikä mitään rettelöintiä missään.. ainakaan Murron uusimmilla alueilla. Ja mukavat mutkaiset maalaistiet peltoaukeilla.-Mahdollisesti pitkät työmatkat.++Naapurikyttäyskin toimii terveellä pohjalla, siis naapurien asuntoja katsellaan varmuuden vuoksi lomien aikana vähän perään mutta muuna aikana ei turhaa kyttäystä suoriteta :)++Hoitopaikankin saa hyvin ja niitä lapsiperheitä on todellakin paljon, suuria perheitä varmaan 1/3 koko Murron talouksista.---Sairastaa täällä ei kuitenkaan kannata tai kannattaa hommata vakuutukset koska Tyrnävän terveyskeskukseen ei pääse puhelimella eikä sinne saa siis aikojakaan varattua. Lastenneuvola nyt toimii jokseenkin... mutta nämä palveluthan saa yksityiseltäkin. Väittävät että olisi terveyskeskuksen toimintakin vähän parantunut mutta olen jo muutamassa vuodessa siitä ehtinyt saada tarpeekseni ja ostan ne palvelut mieluummin muualta :)-Kauppa on kaukana.+Kyläkioski kyllä toimii pikku kauppanakin ja on myöhään auki.+Aika paljon elementtitaloja joita on turvallisempi ostaa ku kappaletarvarasta tehtyjä.-Tiet on kapeat.Nyt ei tule muuta mieleen mutta kokonaisuutena Plussa-paikka! Ainoa on tämä pitkä työmatka Oulun pohj.puolelle ja joskus kuulee uskonnon aiheuttavan kinaa koululaisten keskuudessa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat