Vierailija

Lyhyesti kerrottuna:Olen isoisäni omaishoitaja. Viime yönä isoisä jutteli seinille koko yön. Puhui siis selvästi koko ajan jollekulle ja kello 6 yöllä oli noussut pystyyn (ei saisi nousta ollenkaan ilman apua, sillä on juuri leikattu jalka) ja kaatunut. Kuulin tämän omalle puolellemme taloa (vaarilla oma yksiö omakotitalossamme), sillä meillä on itkuhälytin sillä puolella.

Autettiin sänkyyn, ja nukkuikin sitten rauhassa 9 asti.Mistä tällainen seinille jutteleminen voi johtua? Mikä auttaisi? Kysyimme kotisairaanhoidosta, mutta siellä oli joku sijainen, joka ei osannut sanoa mitään.. kehotti vain soittamaan ensiapuun, jos polla pimenee täysin!!!!!!!!!!!!!!!!heather

Sivut

Kommentit (48)

ja hopeatee on kuumavesi+sokeri+maito mitä mummoni aina hörppi aamuisin korpun kanssa. :)

Onhan vaarisi laiha, mutta parempi niin kuin liikaa painoa..laiha lohtu ;)Hienoa, että jaksat hoitaa vaariasi!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

nimittäin kyllä minunkin poika sai kipulääkettä tuon leikkauksen jälkeen ja silti itki, oli levoton, puhui unissaan, itki, tärisi ja vaihtoi paikkaa. Jouduimme tämän takia käymään uudestaan lääkärissä ja hän antoi luvan käyttää panadolia+pronaxen kipulääkkeitä samaan aikaan. Tätä sekoilua kesti lähes 2 viikkoa kunnen kurkku lähti paranemaan.En sitten tiedä olisko vaarillasi alkava dementia, mutta kallistuisin tuohon kipuun, joka provosoituu öisin jostain syystä.

..Paratabs on ihan tavallista särkylääkettä joten en uskoisi että ihan ne aiheuttavat mutta voihan se olla leikkauksen jälkeen jonkun aikaa noinkin vanhalle ihmiselle kova rasitus. Dementtian oireet kyllä tuli itsellenikin ensin mieleen mutta jos päivisin ihan ns. normaali. Mutta vanhuushan tuo mukanaan kaikkea. Kerran vanhusten hoivakodissa yövuorossa eräs vanhus alkoi vessassa käytettäessä käsisuihkulla suihkuttelemaan itseään ja löylyä kertoi heittävänsä<<kuvitteli olevansa saunassa. Tämän jälkeen halusi kirjoittaa joulupukille... Ja päivisin vain lepäili eikä muutenkaan " puhunut sekavia" ..

Ja leikkaus tehty, niin eiköhän tuo sekavuus ole aivan normaalia, mutta oman mielenrauhasi vuoksi ota yhteyttä lääkäriin. Äitini on 60v ja sanoo et on aina ihan sekaisin leikkauksien jälkeen.

päivällä on ihan selkeästi käyttäytyvä, isoäiti. Ei sekoile, eikä muutakaan vaan yöllä touhuaa kovasti ja juttelee näille lapsille yms. Oletteko kysyneet isoisältä kelle hän puhuu.

Minunkin isoäidillä oli Marevan lääkitys hän eli 91v ja oli muuten öisin joskus sekava, vaikka päivisin ihan normaali, luki lehtiä, kävi kaupassa jne.

Pelottaa vaan kovasti, että onko tämä nyt se loppusuora sitten :' (...Leikkauksesta on nyt yli 3 viikkoa aikaa.Tuli vielä sellainen mieleen, että millä tavalla nestehukka/vajaus ilmenee? Vaari nimittäin oli joskus aikaisemmin (sanotaanko vuosi sitten.. en muista tarkalleen) myöskin aika sekava (oli sotimassa venäjällä...) ja hänet vietiin sairaalaan, missä pistivät tiputukseen ja se auttoi.heather

Mutta nuo kipulääkkeet ja marevan ja verenpainelääke on kyllä lekurin määräämiä. Olisikohan se voinut tehdä virheen..? Hmmm....vaari syö myös niitä obsidan rautatabuja, se unohtui.heatehr

eli mulle tulee mieleen että voisi olla joku tulehdus jossain päin, koska vanhuksilla esim virtsatietulehduksen yleisin oire on sekavuus (tulehdus siis voi olla muuallakin kuin virtsateissä). Onko leikkausalue siisti? Lämpöilyä?Onko hänellä dementiaa? Voi olla myös dementian oire.Minä veisin sinuna lääkärillä käymään, varsinkin jos toistuu, tai muutoin käytös muuttuu.

saavat ne varmaan siinä nesteytyksessä jotain lääkitystäkin?! On sellainen sanontakin, että mummot ja vaarit tankataan välillä ja sitten taas jaksavat :)

Koeta tänään saada juomaan enemmän. Jos taas nestettä kertyy kehoon, voi olla merkki sydämen vajaatoiminnasta.

Tänään on ainakin jutellut kovasti mun miehelleni (siis ei oikeasti..). Olivat mieheni kanssa " katsoneet animaatiota, jota varten oli Helsingin kaupungilta vuokrattu projektori" . Ja tästä tarinasta pitää TOSI tiukasti kiinni, ettei ollut mitään unta!!! Monta kertaa on jo selittänyt samat jutut. Ja äsken oli käynyt tekemässä Pornaisissa jotain arkeologisia kaivauksia geologiaseuralle (ei kyllä liity millään tavalla vaarin menneisyyteenkään nuo jutut, vaari kun on vanha Ruotsalaisen Teatterin lavastaja....).Millä tavalla isoäitisi sairaus todettiin? Pitääkö tutkimuksia toivoa itse vai miten?heather

Marevanin tuoteselosteessa sanotaan, että parasetamolin on raportoitu voimistavan marevanin vaikutusta, jos käyttö jatkuu säännöllisenä yli 1-2 viikkoa. Hoitavan lääkärin on hyvä tietää Marevanpotilaansa pitempikestoinen parasetamolin käyttö, koska hoidon tehoa mittaava INR-arvo voi nousta ja syy siihen pyritään aina miettimään. Prasetamolin käyttö ei muuten ole kiellettyä.

Nesteytyykö vanhus sitten ihan vain juomalla? Pitäisikö juoda vettä vai esimerkiksi mehuja? Vaari ei kamalasti välitä vedestä... mehut menee kyllä ihan hyvin.Entä pitäisikö olla ihan tavan sekamehua vai niitä Fun-Lighteja sun muita? Eli saako mukana olla sokeria?

Mutta tee se, mistä kuvittelet vaarisi pitävän ja vain sen verran, minkä jaksat. Apua kannattaa vaatia, kun siltä tuntuu.Luonnollisesti liikkuminen ja mahdolisimman paljon oman toiminnan tukeminen tärkeää. Anna vaarisi tehdä niin paljon itse asioita kun vaan voi, vaikka hidasta olisikin. Se, että voi itse syödä, pukea yms on usein elämänlaadun kannata tärkeää.

Leikkausalue on kyllä ihan siisti, eikä ole lämpöilyäkään... Ei ole dementiaakaan ainakaan todettu.Viime yö oli ihan samanlainen, paitsi pahempi. Seinille juttelu oli vieläkin kovempaa kuin viime yönä....Jaa nousi taas ylös ja kaatua mätkähti. Tietenkin.Nukuttaaaaaaa.....heather

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat