Seuraa 

Tulisiko vauvalle ihan alusta alkaen opettaa jonkinlaiset iltarutiinit - iltapesu, erillinen yöpuku päälle, iltasatu, tiettyyn aikaan nukkumaan (siis ainakin yrittämään) jne? Meillä neliviikkoinen vauva harrastaa toisinaan suht myöhäisiä ilta-ajeluja autolla ja vaunuilla, nukkuu samoissa vaatteissa kuin elelee päivällä jne, mutta mietityttää, onko tällainen elo vauvalle hyväksi ja tekeekö se rutiinien muodostamisen myöhemmin vaikeaksi. Mitä mieltä olette?

Kommentit (4)

Rutiinit kannattaa, ainakin meillä toimii.Autolla ajelusta tuli eräälle ystäväperheelle ongelma, kun sitten aina piti nukahtaa autoon.

Ja 6 viikon ikäisestä aloimme noudattaa rutiineja illalla (valoja vähemmäksi, sylittelyä, iltamaito, iltapesut ja iltalaulu, sitten nukkumaan). Koliikkiselle vauvalle nuo rutiinit olivat toimivia ja muutenkin uni parani kun ei enää vaihdeltu nukuttamistapoja ja paikkoja. Nyt lapsi on 10kk ja edelleen pyrimme rutiineihin illalla. Kylässä nukahtaa ihan yhtä hyvin, jos teemme rutiinit. Mihinkään tiukan tarkkaan päiväjärjestykseen ei pyritä, eli vauvan ehdoilla (turha nukuttaa aivan pirteää lasta jne.) mennään, mutta nuo iltarutiinit ovat aina samat, vaikka oltaisiin kuussa :-)Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

rutiinit kannattaa. kun meillä valvottiin väh. 22.30: asunnon valaistusta vähennettíin hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa (klo 20), tiettyynaikaan kylpy, yökkäri,mentiin makkariin ja siellä pysyttiin kunnes vauva itse alkoi nukkumaan, tuutulaulu... makkariin menoa vähitellen aikaistettiin. lopulta poika rupesi 21 aikaan nukkumaan. nykyisin menee jo 19-20 aikaan. 19 aikaan jos kolmannet päikkärit iltapäivällä jää nukkumatta. Ainut ikäväpuoli on, että kun valvoo pitkään, nukkui myös pitkään ja päinvastoin. Nyt nukutaan hyvällä tuurilla 07 ja huonolla 05.30

Meillä on molemmilla pojilla ollut jonkinlaiset iltarutiinit, yöpuku päälle, pesu (pylly, naama, kadet, isompana hampaat) hyvän yön halit ja toivotukset ja iltapala(vauvana iltamaito).Kyllä rutiinit tuovat vauvalle turvallisuutta ja vauva oppii aikanaan ennakoimaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Ei mekään aina orjallisesti olla noudatettu rutiineita, voidaan ajella autolla ilalla, ilman että siitä aiheutuisi mitään suurempaa ongelmaa.mareila+Poikaset

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat