Vierailija

Tuli mieleen tuosta marttyyriketjusta. Ihan ystävällisesti kysyn.

Kommentit (18)

ei ole ketään sellaista sukulaista, joka suostuisi koskaan auttamaan.

Mikään MLL ei täällä toimi.

Kaupan ilmoitustaululla ilmoittelu pariin kertaan ei ole tuottanut tulosta.

Ystävät eivät meinaa jaksaa hoitaa edes omia lapsiaan, vaikka heillä on apuvoimia käytössä itsellään runsaasti. Tästä syystä eivät kaipaa myöskään vastapalveluksia.

ja kenellekään heistä ei vain voi lapsia sysätä kuin hätätapauksessa. Heillä on itsellään ihan täysi työ monen pienen lapsen kanssa, kun on jaksettava pitkät työpäivät ja kaikenlaiset työmatkat sun muut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki sukulaiset asuvat kaukana ja tuskin muutenkaan olisivat kiinnostuneita lastenhoidosta enkä halua väkisin ketään sillä rassata. Ystävilläni on kaikilla vähintään kaksi lasta ja omissakin tarpeeksi huoltamista. En ole viitsinyt tuputtaa heille lapsiani hoitoon, eivät hekään minulla hoidata omiaan.Jos tarvitsisin hoitajan, palkkaisin sellaisen, mutta en ole tarvinnut. Tulevaisuudessa ehkä käytän mll:n hoitajaa tai jotain lisärahaa tienaavaa lukiotyttöä tms. Pääsääntöisesti mielestäni kukin hoitakoon omat lapsensa, en ole ikinä käsittänyt sitä että lapsia kuskataan tämän tästä hoitoon jonnekin kun ei heidän kanssaan jakseta olla.

meillä on saatu suvussa lapsia nuorena ja vanhoina ja siltä väliltä, mutta kukaan isovanhemmista ei lapsia hoida. Eikä se, että ystävät ei jaksa tai ehdi, tarkoita sitä, etteikö olisi hyviä ystäviä keskenään. Rajansa ystävienkin jaksamisella. Yleensä täällä moralisoivat ne, joilla ei ole kokemusta siitä, millaista on olla ihan omillaan lastenhoidon suhteen.

Välillä soittelevat ja ehdottavat ulos menoa ilman varoitusaikaa. Nyt on soittelut vähentynyt kun pääsen ulos max kerran tai kaksi vuodessa. Sukulaisia ei ole ihan lähellä ja jos haluan äitini lapsenvahdiksi joudun maksamaan matkat, ruoan ja palkan. Sitten ei olisi enää varaa lähteä ulos :(

Meillä isovanhemmat asuu myöskin toisella puolella suomea. Töiden perässä muutettiin, ystävät on aika nuoria ja meneviä. Hoitoon jättäminen tuntuisi omituiselta. On tottunut, että ollaan perhe, asutaan ja eletään yhdessä. Ehkä lapsen kasvaessa hoitoon jättäminen voi olla jännittävä seikkailu.

Paljon on kiinni siitä, että joudutaan muuttamaan opiskelun ja työn perässä jolloin perhe ja sukulaiset jäävät kauas. Kotipaikkakunnalle (tai edes sen läheisyyteen) jääminen ei ole mahdollista. Tai olisihan se tietenkin, jos olisi tyytynyt käymään vain peruskoulun ja lukion ja olisi heittänyt hukkaan kaikki haaveet akateemisesta tutkinnosta. Opiskeluaikana löytyi kuitenkin puoliso ja vakituinen työpaikka.Muutama koulukaveri on kyllä jäänyt kotipaikkakunnalle. Kaikki elävät työttömyyskorvauksella, koska paikkakunnan työttömyysaste on maan korkeimpia. Itseäni se ei houkuttanut.sitä yhtä kertaa vuodessa, kun olemme kysyneet.

Tätejä, enoja, tai muita läheisiä ei ole ja kavereilla omia lapsia. Ystävien kanssa ei vain ole sellaista luonnollista suhdetta, että tulisi vietyä, tai että he toisivat meille.

saatavilla. Isovanhemmat ovat vielä hyväkuntoisia ja olisivat hyvinkin halukkaita hoitamaan, mutta asuvat kaukana. Itsellä kotipaikkakunnalla (perähikiällä) ei töitä ollut, joten opiskelut veivät jo kauas kotoa. Ainoa paikkakunnalla asuva sukulainen on sairas, joten hänelle lapsia ei voi jättää. Kavereilla on kaksi tai kolme lasta itselläänkin, joten kovin usein toisten lapsia ei vahdita. Kauppareissun ajan korkeintaan.Nykyään sitä ei edes ajattele, että menisi ilman lapsia johonkin. Yleensä mennään koko perhe yhdessä tai sitten jompi kumpi vanhemmista yksin.Tämä nykyajan elämänmeno vaan on tätä, kun ei enää eletä perhekeskeisessä yhteisössä. Itse toivoisin ainakin enemmän avointa päiväkotitoimintaa.

- että tehdään lapset niin vanhoina ettei esim. isovanhemmat kykene hoitamaan

- asutaan jossain peräkorvessa, missä ei ole mitään palveluja

- ei tehdä vastavuoroisesti toisten lapsiperheiden kanssa (" minä vahdin teidän lapsia, te vahditte meidän" )

- tehdään sellainen liuta lapsia, ettei kukaan halua niitä kontolleen

- ollaan niin ankeita ihmisiä, ettei välit ole kunnossa sukuun ja ystäviäkään ei ole, kun ollaan niin perhekeskeistä, ettei koskaan heltiä aikaa muilleOmia valintoja!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat