Vierailija

Jos työsuhde saman työnantajan kanssa on kestänyt kolmisen vuotta, minkälaisia vaihtoehtoja olisi jäädä hetkeksi pois töistä?Mistä näitä vaihtoehtoja kannattaisi alkaa selvitellä?Tilanne siis se, että pitäisi saada opinnot suoritettua loppuun eikä aika riitä, jos käy täysipäiväisesti töissä samalla.

Kommentit (3)

jos sinulla on siis virka (valtion tai kunnan palvelussuhde, jotka kaikki eivät silti virkasuhteisia).Mutta erilaisia opintovapaajärjestelyjä on myös monilla yksityisillä työnantajilla, mutta ne (kuten opintoihin myönnettävä virkavapaakin) ovat harkinnanvaraisia.

Silloin työnantajan ei tarvitse palkata sinun tilallesi ketään, jos ei halua. Opintovapaata pystyy saamaan maksimissaan kaksi vuotta (ajan voi jaksottaa, jos työnantaja suostuu) ja aikuiskoulutustukea maksimissaan noin 18 kk (riippuu vähän työssäaloitusiästäsi). Aikuiskoulutustukeen tosin vaaditaan vähintään 5 v työhistoria, mutta sen ei tarvitse olla samalta työnantajalta.Itse löysin parhaat faktat Kelan sivuilta (etsi hakusanalla aikuiskoulutustuki tai katso sieltä "Opiskelijalle"-osiosta linkit) ja työvoimatoimiston sivuilta hakusanalla opintovapaa. Sain aikuiskoulutustukea 19 kk ja sen avulla sainkin tehtyä omat opintoni yliopistossa ilman, että piti käydä töissä muuten kuin kesällä.Toisaalta, voit ehkä saada myös vuorotteluvapaan? Siitäkin löytyy hakusanoilla sekä Kelalta että työkkäristä tietoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat