Vierailija

Entä George tai Stephen? Vai koskeeko tämä junttius vain omia vähemmistökieliämme?Ovatko nämä kaikki juntit provoja vai löytyykö oikeasti ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, että eri kielissä nimet ääntyvät eri tavalla ja on epäkohteliasta lausua näitä erikielisiä nimiä suomalaiseen tapaan kuten ne kirjoitetaan. Vai eivätkö ihmiset tajua, että Suomessakin asuu muitakin kuin suomenkielisiä ja heilläkin on oikeus saada nimensä äännettyä mahdollisimman oikein. Jotkut äänteet voivat olla vaikeita ja se on ymmärrettävää, mutta että tahallaan sanoyttaisiin väärin. Tai kuten tuolla yhdessä ketjussa väitetään, että Saraa ei voida lausua Saarana ja että se olisi väärin, vaikka jokainen varmasti tietää, että esimerkiksi ruotsinkielessä Sara on melko yleinen Raamatullinen naisennimi ja lausutaan Saara. Ruotsi on myös maamme toinen virallinen kieli, joten ei voi tulla hirveänä yllätyksenä, että joku täällä on nimeltään Sara lausuttuna saara.

Kommentit (20)

Toiseksi, tämä maa on niin pullollaan Liisa Virtasia jotka ovat nimenneet lapsensa Saroiksi ja Tuumaksiksi ja nostavat sellaisen älämölön jos joku juntti erehtyy lausumaan sen väärin (mikä se oikea tapa nyt olikaan) että en yhtään ihmettele jos jotkut ihan periaate syistä lausuvat nimet suomalaisittain.

Tuntemani venäjänkieliset ovat kaikki kovin ylpeitä juuristaan ja yleensä antavat lapsilleen venäläisiä nimiä, jotka ääntävät venäläisittäin. Vaikea kuvitella, että heillä olisi periaatteellista vastahakoisuutta ääntää toisen vähemmistön nimiä näiden äidinkielen mukaisesti.Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsellänikin niinkin tavalliset äänteet, kuin englannin th-äänne ja ranskalainen r eivät ole puhtaita ja en sille mitään voi, mutta yrittää pitää. En minäkään pidä pahana, kun harva ulkomaalainen pääsee edes kovin lähelle nimeni oikeaa lausuntaa, mutta yrittäminen on aina kohteliasta.Kyse on siitä, että täällä tuntuu olevan paljon ihmisiä, jotka periaatteesta lausuvat ihmisten nimiä väärin, koska kyllä Suomessa kaikkien nimi pitää olla Matti tai Maija ja kaikki pitää ehdottomasti sanoa niin kuin ne kirjoitetaan.Ap

lausun ainakin nimet ns. suomalaisittain, jos en sitten erikseen tiedä, että kyseisen henkilön nimi lausutaan muulla tavoin. Ja olen rannikolta.

11

Kun ei ihmiset osaa ääntää tollasia nimiä, niistä tulee sit jotain Keeraliivejä sun muita.Miehen naapurissa asui mies, jonka nimi oli Harry, niiin sitäkään ei pystytty käsittelemään, vaan miestä sanottiin Haaruksi...Että miettisin kahdesti näitä ääntämistä vaativia nimiä tänne peräpohjolaan.

Itse osaan lausua englantilaiset nimet oikein, samoin saksalaiset. Mutta kuinka suuri osa lausua Michaelin oikein saksaksi? Harva.

Ja esim. hyvin harva osaa suomessa ranskaa ja varsinkin tuo ranskalainen R on vaikea.

Ja lähes tulkoon kaikki yli 50 vuotiaat eivät osaa englantia saatikka muita kieliä.

suomalainen kuin Liisa Virtanen, äidinkieli vain on toinen. Sitä paitsi täysin ottamatta kantaa siihen, miksi jonkun nimi on se kuin se on, on silti äärettömän epäkohteliasta olla edes yrittämättä lausua sitä halutulla tavalla.Ap

Vierailija:

Lainaus:


Toiseksi, tämä maa on niin pullollaan Liisa Virtasia jotka ovat nimenneet lapsensa Saroiksi ja Tuumaksiksi ja nostavat sellaisen älämölön jos joku juntti erehtyy lausumaan sen väärin (mikä se oikea tapa nyt olikaan) että en yhtään ihmettele jos jotkut ihan periaate syistä lausuvat nimet suomalaisittain.

Englannin osalta olen samaa mieltä, ainakin nuorehko väen osalta. Toisaalta esim. isäni (tänään 70 v) sanoo Sharles.Mitenkän esim saksalaiset nimet? Miten lausutte Michael Schomacherin etunimen? Espanja, onko epäkorrektia sanoa Josea Joseksi eikä Hoseksi?Entäpä kiinalaiset nimet, japanin outo r jne?Tietysti titten, kun nimen kuulee, sitä voi yrittää lausua oikein, mutta monesti lempinimi tai nimen suomalainen väännös (mitä varmaan paraskin yritys esimerkiksi japanilaisesta nimestä Ryuta on joka tapauksessa;) on käytännössä ainoa ratkaisu.


Täällä ensimmäisen kerran törmäsin moiseen ilmiöön ja kun ne näyttävät järjestään olevan ruotsinkielisiä nimiä, joita halutaan ääntää suomalaisittain, niin eihän sitä voi muuta olettaa, kuin että nämä noin typerästi käyttäytyvät ihmiset todennäköisesti ovat suomenkielisiä.Ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat