Vierailija

Sivut

Kommentit (38)

Nyt oli pikkuhousunsuojassa pieni ruskea säie (kyllä tosi lyhyt, mutta kuitenkin). Onko huono merkki siitä, että ei kiinnity ja vuotaa pian pois? testauspäivä siis vasta viikon päästä.

Nyt täytyisi mitata maksa-arvot varsinkin jos kämmenen pohjia ja vatsaa kutittaa.

Jos ei maksa-arvot ole koholla, laita jotai mietoa, kortisonipitoista voidetta, ennen sitä ota viileä suihku.

klö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen saanut nyt niin monenlaista tietoa, että en tiedä mihin uskoa. Tietäisitköhän sinä? :)

Eli, kuinka todennäköistä on, että raskausmyrkytys uusii nyt, kun odotan toista (raskaus vielä ihan alussa), kun ekassa raskaudessa se alkoi kehittyä 39 viikolla ja oli paha.

Neuvolan terkkari sanoo, että riski saada se on lähes olematon, nla lääkäri taas, että riski on noin 1/3 luokkaa ja jostain luin, että se voisi olla jopa 50% luokkaa.

Siis?

Arvelisin, että puudutetta on laitettu liian vähän ja leikattu liian aikaisessa vaiheessa ennen kuin kiristää kunnolla. Ei pitäisi toistua, sano asiasta ensi kerralla.

klö

Otattaisin kuitenkin ne maksa-arvot. Muussa tapauksessa allerginen reaktio? Onko miään uutta pesu- tai huuhteluainetta tma? Zyrteciä tms voit kokeeksi ottaa yhden.

klö

Lähinnä minua kiinnosta se, että johtaako se aina automaattisesti käynnistykseen?

Ensimmäinen synnytys käynnitettiin ihan raskauden lopussa hepatoosin vuoksi, ja kokemus oli karmaiseva. Kaiken lisäksi jouduin olemaan aivan yksin, kun mieheni ajettiin kotiin eikä kätilöt pitäneet minulle seuraa, juttelivat keskenään aulassa. En mistään hinnasta haluaisi uutta käynnistystä, mutta alakautta olen kyllä valmis synnyttämään. Eli onko mahdollista odotella luonnollista synnytyksen käynnistymistä hepatoosista huolimatta, jos maksa-arvot ja sappihapot eivät ole huikeita?

Moi kätilö,

kysyisin todennäköisyyttä sille, miten hankala synnytys on tulossa-

1. syntyi suunnitellulla sektiolla 02 perätilan vuoksi

2. syntyi -04 normaalisti, ponnistelua kesti 50 min ja lopulta pyysin imukupin kun tuntui etten jaksa (painoa 4300 g)

3. toivottavasti syntyy helmikuussa -02.Jäi vähän pelkoja tuosta synnytyksestä. Miten tn on, että ponnistusvaihe pitkittyy taas?

on tarjolla ponnistusvaiheeseen?Viime synnytyksessä pärjäsin ilokaasulla ja luulin, että saan naukkailla sitä ponnistaessakin, mutta en saanutkaan. Jäi pieni pelko tuosta ponnistusvaiheesta kun oli aika hurja luomuna. Ja synnytys sairaala tulee olemaan NKL.

Kerro synnyttämään mennessäsi kokemuksesi viime kerrasta jos eivät katso sitä heti papereista. Tilanne voidaan estää antamalla enemmän supistavia lääkkeitä lapsen synnyttyä ja varaamalla verta varalle etukäteen. Tilanteen ei tarvitse toistua ja hengen en ole kuullut keneltäkään tästä syystä lähteneen. Ole rauhallisella mielellä.

klö

Epparin leikkaus sattui aivan järkyttävästi, juuri niin paljon kun se sattu kun puuduttamaton väliliha leikataan saksilla. Puuduttajana toimi kylläkin kätilöopiskelija, johtuikohan siitä, vai onko jatkossa odotettavissa sama kokemus?

Tulossa toinen alatiesynnytys ja silloin kudokset antavat jo paljon helpommin myöten ja ponnistusvaihe tavallisimmin lyhenee huomattavasti. Koska olet noinkin ison vauvan synnyttänyt alakautta, toisen uskoisin tulevan hyvin ilman kuppia ellei ole vielä reilusti isompi.

klö

laskeumien pahentumisessa (kohdun ja emättimen) sekä pukamien tulemisessa. Ja tarkoitan nyt, että laskeumaa on ollut jo ennestään. Pitäneekö väittämä paikkaansa ja jos pitää, niin mikähän on sellainen asento?

varsinkin käsivarret ja sääret. Maksa- ja sappihapot oli pilvissä. Käy ihmeessä tarkistuttamassa ne ensi tilassa. Pieni vaiva siihen nähden mitä hepatoosi voi aiheuttaa.

T: ei kätilö, mutta hepatoosin tietävä :)

En muista tarkkoja tilastoja, mutta ajattelisin sen olevan n 30% luokkaa. Yleensä mahdollisilla seuraavilla kerroilla saattaa tulla lievempänä ja myöhemmässä vaiheessa.

Hyvää raskautta sinulle!

klö

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat