Vierailija

joita hän antoi hesarin haastattelussa alkuviikolla.Tj:n mielestä nainen ei sovi suuren päivälehden päätoimittajaksi siksi, että hän voi jäädä äitiyslomalle.Turun Sanomissa näkyy kuitenkin olevan aika monta naista erilaisina päälliköinä.Ehkäpä tj on siinä oikeassa, että lehti tarvitsee päätoimittajan eikä homma toimi, jos tämä jää hetikohta nimittämisen jälkeen mammalomalle.

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

blogissaan Lasitalon emäntä:Matala verenpaine korjaantui kohisten tänä aamuna, kun pääsin Helsingin Sanomien kulttuurisivuille. Ei, ei sivuilla ollut virheitä tai seksiä, vaan iso uutispaketti suomalaisten sanomalehtien miesvallasta.Turun Sanomia julkaisevan TS-yhtymän toimitusjohtajan Keijo Ketosen mukaan asiaintila ei korjaannu tulevaisuudessakaan, koska naiset saavat lapsia, joita miehet tekevät. Vastaavat päätoimittajat ovat toimituksissa, eivätkä synnyttämässä tai kotosalla lapsia hoivaamassa.Ketonen oli varmaan vilpitön.

Lisäksi on joukko muitakin syitä, miksi naisia ei voi nimittää vastaaviksi päätoimittajiksi. Naisilla ei ole reserviupseerikoulutusta, eikä vaimoa, joka saisi ne lapset.

Pahinta on kuitenkin, ettei naisilla ei ole niitä. Tärkeiden asioiden ymmärrys riippuu niistä. Vastaavaksi päätoimittajaksi ei pääse, ellei ymmärrä tärkeitä asioita, jotka ovat itse asiassa usein tärkeitä henkilöitä. Joilla myös on ne.Vakavasti puhuen: Sanomalehtiala tarvitsisi kunnon potkun persuksiin. Ihan vain siksi, että lentäisi menneisyydestä edes nykyhetkeen.Nyt olisi hyvä tilaisuus miettiä, mitä sanomalehden vastaavalta päätoimittajalta vaaditaan tällä hetkellä. Ovatko vaatimukset samat kuin 50, 20 tai kymmenen vuotta sitten? Vastaan itse, ettei tule riitaa: Eivät ole.Tässä vaatimusluettelon alkupäätä: Vastaavan päätoimittajan täytyy olla hyvä ja kokenut journalisti. Hänellä täytyy olla herkkä tuntuma journalismin etiikkaan ja omaan sekä lehden integriteettiin. Nämä ovat perusvaatimuksia yleissivistyksen ja kielitaidon lisäksi.

Lisäksi hänen täytyy olla kiinnostunut tulevaisuudesta, toiminta- ja kulttuurisen ympäristön muutoksista, tekniikasta. Eivätkä ihmistuntemus ja sosiaalinen lahjakkuus olisi pahitteeksi.Tällä hetkellä etsitään moneen sanomalehteen, muun muassa Savon Sanomiin ja Turun Sanomiin vastaavaa päätoimittajaa. Toivottavasti lasikattoja ei ole ruuvattu vielä liian tiukasti paikoilleen.

Toivottavasti lehtitaloissa on ronttia pohtia, miksi useammat kyvykkäät naiset eivät edes halua alan johtotehtäviin.

Lasitalon emäntä, joka on juuri nyt valtansa huipulla eli vastaavan päätoimittajan sijaisena, lupaa avustaa pohdinnassa.

Se hänen olisi kannattanut lisätä.TS:n nettisivujen perusteella lehdessä on naisia päällikköinä kulttuurissa, taloustoimituksessa, sunnuntaisivuilla ja uutispäälliköinä.

Se oli niin ajattelematon lausunto, että ei voi muuta kuin jättää omaan arvoonsa ja todeta vaan, että kertoi enemmän sanojasta kuin naisten kyvykkyydestä päätoimittajaksi. Aivan kuin se Keskon johtajan aikoinaan lanseeraama: naisilla kun on se HANDIKAPPI (=kyky saada lapsia).

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat